Десислава Николова обяснила през 2017 г. пред съда, че карала с 50 км/ч

Пред съда обяснила, че колата й поднесла и не я овладяла
23 апр 2020 19:04,
103
Десислава Николова обяснила през 2017 г. пред съда, че карала с 50 км/ч
Снимка: БГНЕС

През май 2017 г. майката на Кристиан Николов обяснила, че карала с 45-50 км/ч, когато е катастрофирала с джипа Ауди Q7. Тогава тя отнася 1000 лева глоба за катастрофата с Рено. Тя казала още, че ударът станал на завой и колата й поднесла.

В обясненията си тогава майката на задържания за смъртта на Милен Цветков Кристиан Николов заявила, че съжалява за стореното, но пътят бил мокър, джипът поднесъл и тя не могла да го овладее.

При катастрофата, станала на 2 октомври 2015 г., е бил ранен шофьорът на реното Станил Станилов. Той имал счупване с разместване на бедрената кост на десния крак и повече от месец не можел да ходи добре.

Още по темата

Според доказателствата по делото катастрофата е станала на двупосочен път с по една лента за движение във всяка посока. Времето било хладно, сухо, а настилката - асфалтова, без дупки и неравности. Нямало улично осветление, видимостта по пътя се осигурявала само от фаровете на колите, пише "24часа".

Към 23,40 часа Станилов карал свето "Рено Клио". В колата на предната седалка пътувала жена, която после е разпитана като свидетел.

Внезапно джипът навлязъл в лентата за насрещно движение. Според мотивите на съда това е станало "без да има повод, тъй като пред управлявания от нея автомобил не се движели други коли, за да извърши маневра изпреварване или заобикаляне".

Непосредствено преди кръстовището Десислава се озовала с джипа в насрещната лента. Като видяла реното, предприела "аварийно спиране". Въпреки това, последвал удар с реното.

Защитата на Десислава изтъква, че тя е карала в рамките на позволената за града скорост и в "условията на лоша пътна обстановка". По делото няма данни в джипът й да се е возел друг човек. Така че на този етап версията, че Кристиан може да е бил в джипа или да е карал, не се потвърждава.

При анализа на доказателставта Софийският районен съд констатира противоречие между свидетелите по делото и показанията на Десислава само по отношение на пътната настилка.

Според Станилов и спътничката му тя била суха, а според Десислава Николова - влажна. Съдът приема за достоверни показанията на пострадалия и жената, возела се с него.

Една от причините е, че те са били разпитани още по време на разследването и думите им се потвърждавали от други доказателства - протокола за оглед на местопроизшествието и приложените по делото снимки.

Десислава дала обяснения едва в съда - в момент "сравнително отдалечен от събитията". В останалата част съдът приема твърденията й за "обективни, добросъвестно депозирани и кореспондиращи с останалите доказателства".

Николова е освободена от наказателна отговорност, тъй като е била с чисто минало, без осъждания и наказания по чл. 78а НК, който позволява освобождаване от наказателна отговорност.

Според съда до катастрофата с реното се е стигнало по непредпазливост. Като смекчаващи отговорността обстоятелства се сочат добрите характеристики на Десислава, "добросъвестното поведение по време на разследването и проявената към пострадалия загриженост" след катастрофата.

Тя самата казва, че е ходила да види ранения в болницата. До глоба, а не до по-тежко наказание, се стига и заради липсата на регистрирани предходни нарушения на Николова на правилата за движение по пътищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
17
 
! Отговори
прах в очите... преди 4 години
и там са "летели" пари, и сега пак така...шумът в момента е голям, почакайте малко да затихнат нещата...за пример просто - чета, че подобието на Кристиан, отнесъл по подобен начин невинните деца на Великден, (преди девет години) бил на свобода?! Дано е невярна новина...Ако е така, въпрос на време ще бъде и в този случай така да се развият обстоятелствата...Следя темата, защото наистина ми е мъчно, това е ПОЗОР!!!
26
40
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да нахакате момчето в затвора за дълго,но вие нямате доказателство кой е убил Милен, дали е от колата,дали хората които го извадиха от колата , дали нещо се е случило в линейката!Оставете децата на мира,не ги вкарвайте в мръсните си игри,те имат нужда от помощ и лечение!Щото на него му е прилошало,когато са го измъкнали от колата ,а не преди това и е умрял в линейката!
25
0
 
9
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
До въпросчекато роди от шефа!
24
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте тормозили децата!
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влажен не , ами и сняг да има това не можеш да го накараш да поднесе с тази скорост ! То седи като залепено на пътя , трябва да е чист лед.
22
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислех да си купя едно Q7, ама щом при хладно, сухо време, настилката - асфалтова, без дупки и неравности то поднася при 45км/ч, мисля да се откажа
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега, хваща синчето и да ходят на посещение при пострадалия. Тъпотиите на следствие, прокуратура и съд не вършат работа.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярваме безрезервно в Българската правосъдна система. Вярваме на прокурори, дознатели, вещи лица и съдии. <br> Те са елита на нацията в тези трудни години, бранещи с голи гърди закона и справедливостта у нас. Вече върнаха шофьорската книжка на Местан.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ала бала Лъжиииииии
18
26
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
И аз съм на същото мнение. Жената изглежда добродушна . Просто е избрала кариерата и многото работа, вместо да си отгледа съвестно детето ......
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече с тия.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БасиМоже да е имало разлято масло по пътя?Ей го, чети - пътят бил "влажен" според госпожата...;))
15
0
 
33
 
! Отговори
селтак преди 4 години
И как ще поднесе колата и като е 4 по 8 , и е карала с 50 !! Тази ни взе за великденски яйца !
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 92354Споко, няма да ни замотаят!те нещата са НАВЪРЗАНИ..най-малкото за това, че ако се докаже, че тогава не е шофирала тя, а синът и, едва справедлива наказателна мярка спрямо него може би ПРЕДОТВРАТИЛА смъртта на г-н Цветков, сега!Схващаш ли?
13
0
 
26
 
! Отговори
Баси преди 4 години
При 50 км/ч всичките системи за сигурност сработатват и няма да поднесе. Макар и да не пише 99% Q7 е куатро и как аджеба поднася с тази скорост.
12
2
 
24
 
! Отговори
92354 преди 4 години
Защо ни разсейвате със сюжети, които нямат отношение към черното събитие с Милен Цветков? Предишно ПТП, състоянието на фирмите на фамилията и нередностите на съдружичката, съмнителни евросредства - всичко това няма връзка с катастрофата, а повдига въпроси за любезното недоглеждане на съответните служебни лица и началниците по вертикала, които протежират семейството. Сега се центрирайте върху ПТП, довело да смъртта на Милен Цветков, за да не ви замотаят адвокатите и помагачи в словесна паяжина.
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Q7 е куатро и при 50км в час можеш да го накараш да поднесе само ако се качваш на кола за първи път.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая жена изглежда добра но е отгледала чудовище. Явно развода и липсата на баща прави мамините синчета.
9
0
 
34
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Тази История е изтрита от Интернет - Тогава караше Сина Убиец , след това Полицията Подмени Истината - Докара Майката с Буркани и Звукови Ефекти .Майката подмени сина си , който беше Дрогиран и Пиян , дадоха 100 000 лева на Полицаите и Съда , на Прокурора дадоха 10 000 лева .
8
0
 
25
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Такива като тази, синът й и компанята му нямат капка съвест, човещина. Биха ме убедили, че са хора, ако поискат възможно най-строгата мярка без право на замяна за себе си.В какъв свят живеем, хора?

Спонсорирани публикации