Легнали полицаи и кръгови можело да спрат част от катастрофите

Трябва да се засили контролът по пътищата, смята Диана Русинова
Обновена: 22 апр 2020 22:45 | 22 апр 2020 22:45, Красимир Ангелов
24

Трябва да работим върху пакет от мерки, който да задължава шофьорите и всички останали да ги спазват. Това заяви председателят на УС на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова пред "Денят ON AIR".

По думите й е нужно да се предприемат действия, които да могат да предотвратят дори умишлени инциденти.

"На първо място да се засили контролът по пътищата. Не се знае дали Кристиан умишлено или не е блъснал колата на Милен Цветков, но не мога да си обясня защо не е спрял", подчерта тя.

Въпреки че в София има 300 камери за видеонаблюдение по пътищата, водачите не се съобразяват с тях.

"Хората не могат да се самоконтролират. Празните улици и свободното време, с което разполагат те, ги подтикват да карат безразсъдно", допълни Русинова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея трябва да се извършат инспекции по пътищата и да се създадат предпоставки, които да не позволяват нарушаване на правилата.

"Всички знаят, че на знак "Стоп" се спира. Обаче има хора, които не го правят", посочи тя.

Русинова е на мнение, че нужно да се поставят повече легнали полицаи по пътищата и да се създадат кръгови кръстовища. Председателят на УС на Европейския център за транспортни политики призова всички институции да се фокусират върху изготвянето на мерки, които да спрат "това безумие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Любен Стойков преди 4 години
Ние все откриваме топлата вода, когато господ ни чукне с тоягата по главата.Ако си поставил ограничителен знак 30 км/ч направи така, че който и да е джигит, с каквато и да е кола да не може да вдигне над тази скорост! Дори и да иска.Това хората по света отдавна са го разбрали и умните управници са поставили препятствия на ключовите места. Дали "легнали полицай", дали огради, дали прорези в настилката, стеснени участъци, кръгови, предупредителни светкавици. За такава култура - такива мерки!
20
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Може и кръгово с легнали полицаи.
19
0
 
4
 
! Отговори
366 преди 4 години
До Т.Шак 6: Еми то така е! Утре ще вземат интервю от някой професионален шофьор, как най-добре се възпитават децата в детската градина 3-та група!
18
0
 
8
 
! Отговори
ки преди 4 години
Тая Русинова е завършила бизнес администрация. От секретарки акъл за организацията на движение не ща.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам тази успала се калинка, питам нема ли и за мен некаква такава дремеща рабоота?От къде ги взимате такива - еднокнижнички?
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карам в чужбина и много се дразнех на кръговите...ама от кръгово в кръгово...безумие. А като излезеш от кръговото легнали полицаи, а на 200 м. ..светофар!!! И навсякаде камери! Ужасно дразнещо докато свикнеш, НО ФАКТ- убива скоростта на100% .И хората свикват и няма жертви,
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това нещо "Европейски център по безопасни ... забравих го вече цвлото име?!? Много институти, центрове , мозъчни тръстове се навъдиха напоследък. НПО до НПО-то мила моя майнольо. :-) И всички пращят от акъл и идеи за нашите задни части.
14
4
 
1
 
! Отговори
111 преди 4 години
Преди имах един стар Форд и хич не ми пукаше дали ще го ударя. Карах си по правилата,но някой като тръгне да ме засича,за да ме изпревари и аз давах газ. Нека отворкото да си блъсне новия баварец в моя стар Форд.Колко тарикати са ме гледали злобно. Ич ми не е. Желязото беше в колата и само чаках да ме нападнат. И никой не посмяваше. Тъй че това явно е решенивто. Да им набием канчетата на тарикатите и ще почнат да внимават.
13
2
 
4
 
! Отговори
ддд преди 4 години
АКо може и вълчи капани и противотанкови заграждения. Явно няма възпитание, родителите са пълна нула.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Ти пък кога си виждал руски пейзаж, *** нещастен.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Да ти *** колата. Като си некадърен да караш - шосето ти е виновно.Да та таковам у некадърника фрост. Абе, вдлъбнат! Колко такива *** като теб станаха убийци! Радвай се, ако още не си между тях в затвора!Какво искаш? Д се изцепваш като на сбогом Гринго брат му с новите ***? Деева и тъ-п***нара си@
10
4
 
3
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
По пътя за Велинград има едно много опасно кръстовище, което плаче за кръгово. След Септември, пресечката със стария пловдивски път.
9
2
 
3
 
! Отговори
Хм преди 4 години
А защо няма доживотно отнемане на книжката,след като има доживотен затвор?Би решило доста проблеми.Естествено,ще трябва да има и затвор за шофиращи без книжки,щото има едни дето хич не им трябват,а и няма начин да бъдат глобени.Сещате се за кои става дума.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пияните - по 6 месеца работа в кариерите или да метат улиците в квартала си! Няма да има фини прахови частици и замърсяване. Иначе фидерунфелите ще убиват хора, а мамките им ще им плащат да се докаже, че не са били в колата-убиец. Гледайте сега какво ще стане в продажния съд с делото за Милен Цветков. А за останалите?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не помня в коя страна беше, може би Сингапур, но пак казвам не съм сигурен, това може да се провери лесно в гугъл, според мен лично са приели нещо доста ефективно за профилактика на тези които карат пияни или дрогирани. Задължават ги определен брой часове да ходят с екипите на моргата и да събират при ПТП труповете или частите от труповете по пътното платно. Мисля, че би било ефективно и в нашите условия.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да има прогресивни наказания!От 1981 имам книжка и нямам нито един акт! А само последните 3 години имам 230000 км. Няма да Ви казвам какви кре-тени гледам всеки ден!Чудо е, че няма убити! Господ пази хората. Но полицията да си влиза в ролята, че *** е много. И тия, които дават книжки на кило - в ***! Смахнати шемети...
5
3
 
8
 
! Отговори
Или преди 4 години
Който кара с превишена скорост, първо нарушение, предупреждение, второ 500 лева, трето 1г отнемане на книжката и 1000 лева глоба. 4то? До живот без книжка. Ако кара пиян същото, дрогиран? Направо му я вземете от първият път. Само така ще се оправят нещата. В Тайван, ако караш пиян и убиеш някого, получаваш смъртната присъда.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, писна ми. В малък град съм - около 50к население и за 3км до работа минавам 11 лежащи полицая и пет кръгови. Побъркаха се. То асфалта е лунен пейзаж, а те - изкуствени неравности...
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кръговите много яко се кара на търмъk.
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Легнали полицаи на 50 мерта от всяко кръстовище и жестоки глоби за превишаване на скоростта в населени места...

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe