Стефани - принцесата на Монако

Трагедия белязва живота й
18
Стефани - принцесата на Монако
БГНЕС

Принцеса Стефани Мари Елизабет е родена в Двореца на принца в Монте Карло на 1 февруари 1965 година. Тя е най-малкото дете на принца на Монако Раниер II и Грейс Кели – принцеса на Монако и известна актриса. Към момента на раждането си Стефани се нарежда на трето място по наследяване на монакския престол, следвайки големия си брат принц Алберт, роден през 1958 година и сестра си Каролина, родена през 1957-а. 

 Стефани е кръстена на Стефани дьо Боарне – графиня на Боарне, която е осиновена дъщеря на Наполеон Бонапарт. Именно поради статута си на законен потомък на херцозите на Полиняк по линия на баща си, младата принцеса носи титлата графиня на Полиняк – титла, която наследява още с раждането си. Следователно тя е член на историческото френско благородство. 
 
По линия на майка си, бившата холивудска актриса Грейс Кели, Стефани има ирландски и германски произход. Преди раждането на първото дете на кралската двойка – принцеса Каролина, консулът на САЩ в Ница иска Държавният департамент на Щатите да вземе решение относно статута на бъдещите деца на семейството. Историята разказва, че наследниците ще имат двойно гражданство – американско и монакско.
 
В младостта си принцеса Стефани е ходила на уроци по класически танци и пиано. Когато учи в Париж през 70-те години, тя се интересува и от гимнастика. Взима участие в различни състезания между 1974 и 1979 година. В този период Стефани се състезава и по конна езда. И до ден днешен тя се занимава с дейности като плуване, водни ски и ски спускане.
 
 
В интервю за списание „People“ през април 1982-а, малко преди смъртта си, принцеса Грейс Кели описва дъщерите си като „топли, светли, забавни и интелигентни“. Тя казва, че и двете са доста добри спортистки, отлични скиорки и плувкини. „Могат да готвят, да шият, да свирят на пиано и да яздят кон“. Това, което най-много се харесва на Кели обаче, е способността на дъщерите ѝ да осъзнават проблемите в света и да се опитват да ги решат.
 
Първоначално принцеса София учи в католическата школа „Dames de Saint-Mur“ в Монако, преди да продължи обучението си в „Dupanloup“ в Париж. Тя владее френски, английски, традиционен монакски и италиански. През 1978 и 1979 година Стефани става патрон на Голямата награда по гимнастика в Париж заради участието си в спорта. 
 
Трагедията
 
През есента на 1982 година, на 13 септември, животът на принцеса Стефани се променя драстично. Докато се връщат в Монте Карло от къщата им в Рокагел, тя и майка ѝ – Грейс Кели, претърпяват тежка автомобилна катастрофа, която отнема живота на актрисата. Стефани е откарана в болница в изключително тежко състояние и с опасност за живота. 
 
Официалната история е, че Кели получава мозъчен удар зад волана и губи управление над автомобила. Това кара колата да падне надолу по стръмен наклон. И до днес обаче продължава да има хора, които смятат, че самата Стефани е карала и е причина за смъртта на майка си. Принцесата нарушава 20-годишното си мълчание през 2002 година и заявява, че тези твърдения са лъжа.
 
Още за съдбата на принцеса Стефани четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре си е за възраст над 70 години.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочети и историята и ще разбереш защо :) То не беше алкохол,наркотици,мъже.Тя прекара цялата си охрана,коняри и лични треньори :) И от почти всеки има дете,хихихи.Голяма принцеса е,със стъклени обувчици!!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е само на 55 години, а изглежда като на 75, защо така?
14
3
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 12Да, за 75 годишната си възраст изглежда сравнително запазена.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До естет Много са красиви с глупавите маски особено...
12
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Има стар израз "noblesse oblige". И това не е само което гуглето обяснява (да бъдат щедри към бедните), а включва цял куп от задължения и норми от поведение. И на който/която му се види тежко, почва да търси утеха в наркотиците и алкохола. От тази гледна точнка новата снаха на английската кралица постъпи много тарикатски "Ние с моя съпрух искаме да живеем като обикновени хора". Което в нейния случай включва всики благини на ттитлата, без "досадните" ограничения.
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още е красива и запазена, не като някоя българска тетка със силикон и задно повдигане!
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принц Рение, а не Раниер. И принц Албер, не Алберт. Не е задължително да знаете френски, но е желателно да имате малко повече обща култура, щом пишете или превеждате статии. Вероятно се касае за превод от английски. Думата благородство я употребявате неправилно. Става въпрос за благородническо потекло. Благородството е друго нещо. То е качество. В случая идеята е друга. Четете повече. Учете.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше и няколко музикални хита в средата на 80те. Беше много красива
8
6
 
3
 
! Отговори
естет преди 3 години
До Анонимен 5 А ти да си видял красива жена в англия франция германия? А колко са красивите жени по улиците в България?
7
2
 
15
 
! Отговори
Парите не са щастие преди 3 години
Тя е доказателство, че парите не носят щастие .. Объркан живот , постоянно опитваща се да се намери и да се докаже. Постоянно търсеща любов и щастие, но с бунтарски характер Мъже които я избират е заради парите и и я правят нещастна. Но да, парите които има поне и помагат да има хобитата които иска. Жалко ,че е още млада но остарява така рязко и съвсем не като "катедрала" , но я уважавам , че го приема достойно и не се опитва да се прави на мумия
6
2
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Раниер!?!? Не е нужно да четете френски, ама поне от обща култура трябва да знаете името на принца - РЕНИЕ! ... мисирска му работа...
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е била хубава,винаги е приличала на мъж с много широки рамена,грубо тяло като мъж и в лице прилича на мъж.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Името на принца се чете "Рение".
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше хубаво момиче. Защо се е състарила толкова бързо?На 55 г. много жени успяват да изглеждат доста добре без да имат възможностите за разхубавяване, с които разполагат богатите принцеси.Майка й е била забележителна красавица, ако съдим от филмите, в които има роли. Дано дъщерите на Стефани да са наследили нещо от външността на баба си Грейс. Естествената хубост с пари не можеш да я купиш.
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли е жената на принца на Монако, Гришу Димитров
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А принцесата къде е, какъв е тоя чичка ?

Спонсорирани публикации