Венци и цветя на Паметника на Съветската армия за 9 септември

Малцина привърженици на историческата дата се събраха в центъра на София
114

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани положиха венци и цветя на Паметника на Съветската армия в центъра на София за 9 септември, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Още по темата
Дошлите да се поклонят обаче бяха по-малко от минали години. Липсваха и традиционните червени знамена.

По-рано през деня в парламента отново се разрази спор относно историческата дата, белязала развитието на България за почти половин век. От БСП смятат, че 9 септември е сложен край на фашисткия режим у нас, от ГЕРБ и Обединените патриоти обаче напомниха за насилието и репресиите продължили цели 45 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
17
 
6
 
! Отговори
Комунист идеолог преди 3 години
До ПроСоТоБай Тошо трябваше да е по-смел и като види хиените около него, че окепазяват системата да ги разчиства.Защото идеята на комунизма беше опетнена от тия същите перестройчици и апаратчици от Горбачовия модел. Те разграбиха държавата след 1989-та, боядисаха се в синьо и станаха "демократи". Тия баандюги опетниха идеята ни свята, идеята ни червена и превърнаха чистата дума "комунист" в *** и цинична.
66
17
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Комунист идеологТато не е виновен,драги!За разлика от Мутрьо,той /Тато/ НЕ беше диктатор!...Винаги се допитваше и се съобразяваше...Но какво да направи,когато "МАТРЯЛА" покрай него беше СЪЩИЯ,какъвто е матряла и СЕГА,налазил ДИКТАТОРА бориссофф?..та само си спомни как най-близките му "съратници" го "хвърлиха на кучетата"....Живков си беше ИСТИНСКИ човек от народа...Но,АГЕНТИТЕ около него му "видяха сметката"..На него лично,а и на държавата..СЕГА СЪЩИТЕ келеметории крепят Мутрьо.рез
65
23
 
9
 
! Отговори
Верен на БКП преди 3 години
9-ти септември - най-светлата дата!Народната Република се индустриализира. Ние комунистите открихме заводи, постоихме пътища, направихме от селяяните граждани, направихме детски градинки, училища, открихме ВУЗ-ове.В НРБ се живееше спокойно, престъпност нямаше, селското стопанство процъфтяваше.Днес сме жалка периферия със затихващи функции.По-добре 16-та република на СССР, отколкото най-бедния сателите на фалиралото ЕС.
64
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
развяването на руското знаме на снимката само показва, какви антибългари са тези хора.
63
6
 
12
 
! Отговори
Редовно пикая преди 3 години
На *** имВсяка сряда вечерАма палаткаджиите ми бяха развалили графика
62
19
 
8
 
! Отговори
Комунист идеолог преди 3 години
Koлко народ има днес за Белене и за разстрел.Поне за 50 човека се сещам, за които Народният Съд ще постанови една присъда - смърт.Другарки и другари,комунизмът е най-великия строй. Строят на обикновения и честния човек. Грешката на БКП беше, че допусна куцо и саакато да има партиен билет. Защо бе Бай Тодоре, защо ти беше да ги правиш тия сееляни граждани? Защо ти беше хулиганите да оглавяват ДС и да опетнят чистата идея и да разграбят след 1989 г. държавата? Заради тях страдаме всички днес.
61
4
 
15
 
! Отговори
Кога ще взривяваме преди 3 години
*** ?Има и решение на Общинския съвет Ще помагаме и с доброволен труд
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тодор ЖивковОт 1935та има офис на IBM в България, произвеждат се шасита за Даймлер и Додж, имаме разработки за собствени самолети, радиотехниката е на ниво на Телефункен и Филипс. Абе като гледам май-само изпуснати ползи имаме на фона на едновремешните копия на Apple 2 с гордото наименование Правец. А и като ги видиш тия муцунки, дето дерибействат от 30 години същите чиито стринки, чичовци, *** и татита са били на хранилка в БКП.
59
4
 
19
 
! Отговори
За 64 преди 3 години
Вие , комунистите, нищо не сте построили щото бяхте в канцелариитеПостроиха го обикновените хора дето ви бачкаха ангария Мдаа
58
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не щем 9 септември.Искаме си американските бомбандировки!
57
22
 
4
 
! Отговори
Фен на БКП преди 3 години
Да живее 9-ти септември - денят на социалистическата революция.Да живее Народния Съд. Да живеят 2700-те смъртни присъди, които издадохме за враговете на народа.Да живее другаря Тодор Живков - най-далновидният държавник.Да живее инфраструктурата на Народна Република България - мостове, пътища, индустрия, пристанища, детски градини, училища.Туй дето ние комунистите построихме, не можете да си го представите.1944 - 1989 г. - Златният Век!
56
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предатели. Точно по тяхно време страната ни тръгна по пътя на мафиотизираната *** която е днес.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрание на пенсионери. При това доста малко.
54
4
 
22
 
! Отговори
kiril преди 3 години
За какво са тези венци? За хилядите убити българи ли?
53
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Занесете венци пред паметника на Левски на Ботев и куп други Български юнаци. Продажници
52
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та ако ми позволите,ще цитирам Пателина Малард..Детето каже:-"Миналото си е минало,то не може да се промени,а ние сме в бъдещето"...Свежо,не ли?..Та:-Къде сте вие?..-В миналото /което нема начин да промените/,или в "в бъдещето",тоест В НАСТОЯЩЕТО..?...."Харесвам Мерседес!..гоу гоу гърл!"..
51
28
 
8
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 3 години
Фашистите още ги боли, че ги изгонихме от България. Слава на 9-ти септември!
50
3
 
26
 
! Отговори
Борсук преди 3 години
Тъжна дата за България и Българите,за съжаление винаги в историята ни е имало и ще има предатели и *** избрали позора да служат на нашите поробители.Бъдете бдителни и не позволявайте да ви заблуждават,историята е една макар и все още манипулирана.А тя е че на тази дата България беше окупирана незаконно и Българина беше подтискан и репресиран 45 години
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо зборище на неколцина краснъие катетъри..........
48
9
 
23
 
! Отговори
Минало забравимо преди 3 години
Днес няма нито Червена армияНито СССРАма пенсиите ги гони склерозата

Спонсорирани публикации