Венци и цветя на Паметника на Съветската армия за 9 септември

Малцина привърженици на историческата дата се събраха в центъра на София
114

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани положиха венци и цветя на Паметника на Съветската армия в центъра на София за 9 септември, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Още по темата
Дошлите да се поклонят обаче бяха по-малко от минали години. Липсваха и традиционните червени знамена.

По-рано през деня в парламента отново се разрази спор относно историческата дата, белязала развитието на България за почти половин век. От БСП смятат, че 9 септември е сложен край на фашисткия режим у нас, от ГЕРБ и Обединените патриоти обаче напомниха за насилието и репресиите продължили цели 45 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
21
 
! Отговори
Пълната истина преди 3 години
До Патриот 9-ти е в миналото, хайде и вие след него!
46
7
 
22
 
! Отговори
Тоз “паметник” преди 3 години
Е издигнат от крадците на кашкавал за благодарност че червивата армия ги направи софиянци и министриБългария беше окупирана на таз черна дата за което Бог затри СССР
45
8
 
22
 
! Отговори
Пълната истина преди 3 години
До Истината!Комунистите на са терористи. Само масови убийци.
44
5
 
9
 
! Отговори
Питане преди 3 години
А Бойкикев поднесе ли?
43
19
 
7
 
! Отговори
Истината! преди 3 години
До Анонимен Комунистите не са терористи,това че на някои им отърва да обясняват безсилието си с комунистите е просто трагично.Истината е,че в стремежа си към власт и величие някои предадоха светлите идеи за добро и справедливо бъдеще.И днес се вижда как Запада се обръща в мисленето си,протестира,бори се срещу социалното неравенство.Аз питам,това комунисти ли са?...
42
20
 
16
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Тия, които днеска плюят, преди 10-ти ядяха луканка. Аз не съм ял луканка преди 10-ти, но си живеех в една доста прилична държава, в която се произвеждаха информационни технологии, електроника, апаратура на най-високи световни стандарти. Имахме здравеопазване, имахме и образование, имахме и ред. Плюйте, но не можете да стигнете НРБ и постиженията на д-р Живков, па дори и той да бяга срещу вас :)
41
18
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Леленадраскал си глупости..Каква "Окупационна армия" те е заблъскала по гаванката?..Армията на ХИТЛЕРОВАГЕРМАНИЯ беше ОКУПАЦИОННА!!!!!..-Тя потопи в кръв мирния континент Европа! ЦЕЛИЯ!!!..СА просто .."ОТВЪРНА ПОДОБАВАЩО НА УДАРА"!!!!!../що за ..що за...аз не намирам и думи..Ограничени?..Смотани?..Безкнижни?...Що за същества сте вие,които без да имате и най-малка представа за събитията тогава се опитвате да се правите на "капацитети"?...Ега ти!.../
40
11
 
7
 
! Отговори
K преди 3 години
Супер . Жалко,че не успях да присъствам
39
7
 
24
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Пет пенсионера едва са се събрали. Всички други *** отдава станаха едри капиталисти и смениха по пет партии.
38
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерския клуб се събра,да отчете годишнината от съветската оюпация, на-младият е на 75.
37
21
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
лично аз безплатно ставам палач за всички натовци и джендърски атлантици!!
36
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не одобрявам тая безсмислена провокация...ДА,цветята и венците биха били подходящи на Девети Май-денят,в който нацистка Германия капитулира под натиска на СА,но за "Деветото Септември"..не смятам че едно такова ЧАСТНО събитие,макар и случило се благодарение на напредването на СА,каквото е смяната на властта у нас тогава,е какъвто и да е повод за "изразяване на благодарност"...некои се престарават...Което само дразни останалите..
35
35
 
8
 
! Отговори
КПСС БКП преди 3 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ ! ДА СИ СПОМНИМ С УМИЛЕНИЕ ЗА НАЙ-БЛАГОДАТНИТЕ 45 ГОДИНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ! НАРОДЕН СЪД И ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ ! НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И ЗАТВОР ЗА ОЛИГАРСИТЕ !
34
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Псевдо интелектуалците плюят комунизма, защото ако още бяхме соц, щяха да са в Белене, понеже освен да крадът, друго не могат.
33
27
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Честит празник Слава на СССР слава на НРБ!9-ти ще се върне :) за всички западнопоклоници и предатели!
32
3
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Поредното "Народно въстание" обявено от фигурантите на Черепа за 10-ти септември, закъсня с един ден, щеше да се впише чудесно с честванията на 9-ти септември и "всенародния ентусиазъм"...щеше да обедини червените бабички с палаткаджиите и катунджиите на бабикяновците и хаджигенчовците, а можеха да се включат и тези под цветните знамена на морският тюлен с гумената лодка и от платформата на Мая Костинбродска, под вдигнатия юмрук на фигуранта ... изпуснахте историческият момент другари и другарки
31
11
 
37
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Никъде по Света няма да видите граждани да поднасят цветя на паметник на окупационна армия, довела до властта мракобесие, унищожило елита на държавата ни. Баба ми разказваше какво е било. Бог да пази България и Светла Памет на всички избити от комунистическата власт!..
30
3
 
16
 
! Отговори
85306 преди 3 години
До АнонименДа завършим фанфарното си слово - ... и след свобождението оот руското иго ето как всички в България благоденстват, защото трайно е установено господството на закона, справедливостта, братството, равенството и свободата - девизът на великата Френска революция.
29
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което младите трябва да знаят че комунистите са терористи. Взеха насила имотите и парите на хората и ги превърнаха в затворници и роби на режима за да служи България са Русия. Изнасяхме най добрата си продукция за Русия а тук хората ядяха второ качество и нямаше от къде да си купиш дори едни обувки. По нормални стоки имаше само в "Кореком" където обаче се пазаруваше само с долари. Един телевизор струваше 5 средни заплати и се купуваше с връзки. А за кола се чакаше 10 години
28
5
 
31
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
Това не са граждани.

Спонсорирани публикации