Нобелистите: Все още хора си лягат всяка вечер гладни и умират от глад

„Мирът и изкореняването на глада са неотделими“
10 окт 2020 14:15, Елка Василева
92
Нобелистите: Все още хора си лягат всяка вечер гладни и умират от глад
Снимка: архив, БГНЕС

"Мирът и изкореняването на глада са неотделими", заяви  в Тwitter Световната програма на ООН по прехраната, на която бе присъдена тазгодишната Нобелова награда за мир, предаде Франс прес.

"Едно от хубавите неща в дейността на Световната програма по прехраната е, че ние не просто доставяме храна за днес и за утре, но също така предоставяме на хората необходимите знания и средства, чрез които сами да се справят с нуждите си в бъдеще", заяви на пресконференция в Женева Томсън Фири, говорител на Световната програма по прехраната.

Да получим Нобеловата награда за мир е "момент на гордост" за нас. "Дълбоки благодарности на Нобеловия комитет, който присъди на Световната програма по прехраната Нобеловата награда за мир", написа агенцията на ООН в Тwitter.

За нас е "голяма чест" да получим тази награда. "Оставам онемял за първи път в живота ми", каза изпълнителният директор на Световната програма по прехраната Дейвид Бийзли, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Той публикува в Тwitter видеопослание, в което поздрави 17-те хиляди служители на програмата.

Бийзли определи отличието като "признание за тежката работа, която вършим", предаде ДПА.

Нобеловата награда за мир "ще ни вдъхнови да правим още повече", обеща той, говорейки от Нигер за норвежката обществена телевизия.

Изпълнителният директор на Световната програма по прехраната изрази надежда, че тази награда "ще пробуди мнозина по света да осъзнаят, че все още има хора, които си лягат всяка вечер гладни и умират от глад". Той спомена изрично кризите с недостиг на храна в региона Сахел южно от Сахара, където се намира Нигер, Демократична република Конго, Йемен и Сирия.

За дванайсети път в историята на отличието Нобеловата награда за мир е присъдена на организация или личност, свързани с ООН, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Лауреати на престижното отличие са също Международната организация на труда (1969 г.), Фондът на ООН за децата (УНИЦЕФ) (1965 г.) и Върховният комисариат на ООН за бежанците (1954 г.).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
анти-глобалист преди 3 години
Дайте да събираме пари за многобройните гладни деца в Африка, бе!!!! Уж кукловодите искат да намаляват световното население до 500 млн, а белите идеоти се чудят как да дундуркат *** и парзiти, че да се роят още повече!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32А 10те деца като имат по 10 деца.Какво да правим?И тях ли да храним?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какви са хората в Европа.Неевропейци основно от тези вълни.Я отиди да бачкш в Юар примерно ще те убият само защото си бял къде е защитат от расизъм?Китай който всички хвалят що са 1.5 млрд да си контролирт раждаемостта.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Природен закон - еволюцияглада е накарал хората да мислятПърво мислиш и после секс
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Ниската раждаемост в Европа не води до липса на хора. Европа е континентът с най-висока гъстота на населението.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27А пък аз ти казвам, че ако не бяха богатите, да осигуряват работа и препитание със своята находчивост и предприемчивост на милиарди хора, светът щеше да е една мизерна клоака, а хората нямаше да са доминиращ вид, а просто част от хранителната верига - плячка на хищниците. Цивилизацията щеше да е от преди каменната ера.
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти какво предлагаш като имат 10 деца да ги избием ли?Това е нацизъм
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс с всичките му милиарди има 3 деца.Разни африкански и азиатски полумаймуни постоянно твърдящи, че са гладни имат по 10 деца.А някои *** твърдят че богатите били виновни на бедните.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като доставяте храна в Африка, от десетилетия правите две неща: Първо, унищожавате местното земеделие и фермерство, понеже никой не може да се конкурира с безплатна храна, и второ, местните се плодят и размножават спокойно и охолно, понеже знаят, че ще им "помогнат".
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Аман от промити *** тиквеници като тебе.Колко храна мислиш, че е изял богатият Бил Гейтс днес?10 тона?20 тона?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Нещо малко си се пообъркал и си тръгнал да съжаляваш грешните хора. В много държави природните условия са трудни, но хората там са намерили начин да се изхранват и просюерират. Като има желание, има и начин.Как пък все едни и същи държави винаги хленчат за помощи и въпреки това населението им нараства със застрашителни темпове? Излиза, че не са токлкова гладни, щом ООН ги храни и имат време да правят по 20 деца, вместо да мислят как да произведат нещо за ядене.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой беше казал, че в света има глад не защото населението е много, не защото земята не може да роди толкова храна, не защото хората са мързеливи а защото богатите и власт имащите изяждат всичко и не могат да се наядат. И после с цялото си лицемерие дават на гладните по някоя коричка и се хвалят с благотворителност.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко взимат работниците в завода за лекарства?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко взимат работниците в завода за лекарства?
19
0
 
10
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Те тия да вземат да се плодят по по-малко не да ми правят по 9 деца и да ги обричат на гладна смърт. Тия са по-зле от животни човек, не заслужават съжаление.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нападателят ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от тази, която получава в "Каляри". Месечното му възнаграждение в Разград ще е около 50 000 евро, докато в Сардиния то е към 40 хиляди.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националът Кирил Десподов носи тузарски часовник. Цената на сахатника е близо 40 000 лева. Именно с него нападателят позира на снимката, когато подписа договора си с Лудогорец. На дясната му ръка се забелязва да блести Rolex Yacht-Master 40 mm. Цените на световноизвестната швейцарска марка модели варират от 12 до 20 хиляди евро (24 000 до 40 000 лева). Заради големия интерес напоследък обаче някои от тях се продават и по-скъпо. Кирил Десподов си беше облякъл черна риза, за да изпъква още повече
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами за да не са гладни, трябва да започнат освен за сношение по цял ден, да мислят как да си произведат храна.Излиза, че тези мислят само за кекс и как да пребият с мачетето някой от съседното племе, а целия свят мисли как да ги нахрани и напои. Едно време, като ги е нямало белите хора, кой ги е хрантутил??
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно едни казват че Планетата е пренаселена други предимно в Европа се оплакват от ниска раждаемост и че няма хора?Питам се кое е вярното?
14
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ако беше комунизма щеше тия д ги вкара в затвора да им взрме имуществото и да нахрани бедните.Кой е по-добрият строй то е ясно.

Спонсорирани публикации