Джошуа не остави шанс на Кобрата в битката за световната титла

Британецът победи с нокаут в края на деветия рунд
Обновена: 13 дек 2020 01:43 | 13 дек 2020 01:29, Красимир Ангелов
669

Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев загуби битката с британеца Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Българинът загуби с нокаут в края на деветия рунд.

По този начин Антъни Джошуа успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и IBO (Международна боксова организация).

За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Джошуа доказа, че е голям шампион и вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба.

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

След този мач Кубрат Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и две загуби. Сред най-впечатляващите скалпове във визитката на Кобрата са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Всичко за развитието на мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Расата има много важно значение. Джошуа е от силна раса.
513
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за Кубрат !!! Все пак достойно представяне ! Едва ли скоро ще имаме боксьор на такова ниво!
512
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
за всеки случай си припомнете "Първобитниязвяр" на Джек Лондон...."Пат Глендън-с един удар"..Твърде тлъсти пари се разиграват в тоя.."спорт"...А той не е "Фигурно пързаляне"..
511
2
 
25
 
! Отговори
психолог преди 3 години
спортните привърженици са хора които страдат от хронично чувство за малоценност (което не е само чувство, ами си е самата действителност). затова стават привърженици на някаква спортна кауза, било то колективна (футбол), било то индивидуална (боксьор, тенисист). това им дава чувство на принадлежност към нещо смислено и притъпява усещането за малоценност. когато каузата им се оказва губеща, резултата се вижда от коментарите...
510
7
 
27
 
! Отговори
11 преди 3 години
Е кво пък толкоз? Продължаваме напред! Важното е, че оживя и ша си харчи милионите. Онзи го съжали - можеше да го прати в болница да го събират.
509
6
 
60
 
! Отговори
root преди 3 години
Ако Пулев не се беше държал като ***, да яде плюе, да се държи арогантно, надменно, без никакво уважение към себе си, нацията, противника, щеше да получи уважението на целия свят. За съжаление *** не получи абсолютно нищо. Вече е един клоун и нищо повече. Съжалявам те, Кобра. Срамувай се от държанието си!
508
6
 
18
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Алоооо чалгарите не са Българи .
507
22
 
14
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Нашия победи.Добре че станах Британец преди години.и сега мога да се наслаждавам на победата
506
5
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Много интересен мюзикъл..... Претури се планината започна с музика и завърши с Уникална игра
505
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дразнещото е не до къде е стигнал а поведението му на велика чалгаджийска мутра, без респект и чувство за справедливост затова загуби, не е нужно да показва колко пращи от акъл, а колко е добър в това което прави, чалгаджийската въздухарска мания за величие помага само в републиката на чалгата, затова в нормална държава тоя ще е най- мразения персонаж!
504
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пулев беше по добрият на ринга!
503
29
 
37
 
! Отговори
до критиците преди 3 години
Да стигнеш до 9 рунд срещу Джошуа не с шега работа. Колко други в света могат да го направят, броят се на пръстите на едната ръка. За такава малка държава като България е успех, че поне името и се разпространява покрай Кобрата из света, за да ни знаят. А Кобрата отдавна можеше да играе за големи чужди държави, но не го направи. Респект и поздравления за този тежък двубой, въпреки загубата.
502
5
 
39
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Екипа му носи найголямата вина, не само за освирканията на Джошуа, но и за ниската култура, ниския професионализУм и и ниската компетентност. Пулев не схвана, че в бокса има ъперкути,не са го учили, в бокса има и спортсменско поведение,пак не са го учили и за това екипа му е виновен.
501
14
 
20
 
! Отговори
Снимка 10 преди 3 години
Снимка 10 - лицето на българския СПОРТ. Гарантирано от ГЕРБ и Боко Тиквата!
500
5
 
14
 
! Отговори
сорос преди 3 години
Джошуа няма да забрави Анди Руис как го мля в двете им срещи 2-рата среща джошуа я спечели благодарение на съдийте как бягаше по ъглите на ринга руис го гони той бяга ха-ха.Крайно време е да организират двубой с тйсон фури-джошуа,уайлдер-джошуа или евгени романов-джошуа това са бойци който претежават съ тежки и мощтни удари
499
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паднал - паднал. Все някой трябва да падне. Това е спорт. Само не разбрах, защо се репчеше така дни преди мача. Беше доста тъпо.
498
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да запомня кобрата с нито един велик мач. За жалост е мн слаб боксьор за мен . Не се сещам да мач в който е проснал някой добър боксьор. Брат му Тервел ми харесва . Бърз е , нокаутира , тренира здраво , и е по сдържан от към думи. Надявам се да се развие .
497
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след мача пулев повтори няколко пъти на джошуа - "запомни кой съм аз". да го беше победил, щеше да има смисъл да го казва, но предвид обстоятелствата - напълно неадекватен.
496
3
 
12
 
! Отговори
на кретените от днес преди 3 години
скоро няма да може да им се отваря сайта защото сървърът ще е зает с цензуриране, затова блъскайте повече нежелани думи в базата данни, да я направиме огромна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
495
12
 
8
 
! Отговори
за момчетата от преди 3 години
силовите спортове не е чудно да работят охранители (иначе какво семки ли да продават). И братята Кличко са минали през това. Нашият е изкарал съвсем скоро Ковид ( половината ми рода мина през болниците от него ), но явно му е било неудобно да се откаже 2ри път по здравословни причини. Панаира на кантара го направи екипа му, а не той. Брат му вече 2ри път е доброволец в болница.Да сме реалисти - той беше първият ни претендент, просто шампионът е "извънземен" ( Валентин Йорданов в бокса)

Спонсорирани публикации