Големи дупки зейнаха в земята край хърватския град Петриня след силния трус

Те са около 30, някои от които са близо до къщи
10 яну 2021 14:00, Елка Василева
40

След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския град Петриня преди Нова година, в земята в района са се образували дупки, най-голямата от които в село Меченчани, съобщават хърватските медии и публикуват фотографии.

Дупката, широка около 20 метра и дълбока най-малко пет метра, продължава да се разширява. Тя се намира в нива, оградена е и след геоложки проучвания ще бъде взето решение за евентуалното й саниране.

Дупките в района са около 30, някои от които са близо до къщи. Предстои районът да бъде сниман с дронове, за да се установи има ли още дупки.

В 22.30 часа местно време снощи нов трус с магнитуд 4,5 по Рихтер удари Бания с епицентър 15 км югозападно от Сисак. Земетресението бе усетено в Петриня, Глина, Сисак, Велика Горица и Загреб.

Всеки нов трус доразрушава силно повредените сгради и увеличава броя на големите дупки в района.

Кметът на Петриня отново призова жителите на центъра на града да го напуснат, защото е опасно да останат в къщите.

Сеизмолозите очакват да продължат земетресенията с магнитуд над 4 по Рихтер. През последните дни в района са регистрирани над 500 труса.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хвърли две шаранчета и да щрака с пръсти.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо хората се правят на изненадани когато имат земетресения и изригващи вулкани и почват да търсят някакви свръхестествени сили или някакви знамения :)))Хора живеете на планета която е сеизмологично активна за което можете само да се радвате. Защото ако не беше и вас нямаше да ви има :)
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе не знам за Хърватия, но наскоро съобщиха за огромна дупка, ако не се лъжа в Италия. Няколко коли бяха потънали в нея!Дали това няма връзка?
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срутили да се силузите построени за Руските ядрени ракети от времето на студената война. Все пак република Хърватска като част от Югославия беше най-близо до западните врагове Италия, Австрия, Франция.СССР така и неуспя да разположи ракети в тях и ги заровиха. Сега просто бетонните стени са поддали и земята се е слегнала с няколко метра
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хърватите ме кефят много.Много са точни и лояни към всички чужденци.Не са лицемери,и се държат естествено.Културата им е пет нива от тази на сръбете които са някакви провинциалисти сраврени с тях.Те са много свободолюбив и миролюбив народ,разбира се когато не ги закачаш.Докато сръбете са войнствено шовинистически настроени към всички,дори НАТО и САЩ,и винаги плашат с Русия.Прости,прости ама прости на н-та степен.А хурватите са друга бира.Истински народ са.
24
1
 
20
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Бог да помага на хърватите и да свърши този кошмар. Молете се тук да не стане подобно нещо, че ще е страшно. Новопостроените набързо и некачествено общежития ще рухнат първи. Не ми се мисли какво ще е, да не дава господ тук да стане подобно нещо. питам защо собствениците на строителните фирми не живеят в някое от построените от тях общежития, а все са в еднофамилни къщи. Нали апартаментите им са прекрасни??!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До цининРазликата е, че всички племена на балканите лъжат в историята! Концлагери в Югославия е имало и фашисти в Хърватия повече от в България.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по-големи дупки земята ще отваря. Ние що копане изкопахме, за да си направим ядрените централи...нека човекът да се види колко нищожен е пред природата.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нормално - Земята помалко изстива и се свива. Сигурно 1/10 от градуса се равнява на 40-50 метра свиване.
20
4
 
41
 
! Отговори
Българинъ преди 3 години
Хърватите са най-приятелски настроения към България народ на Балканите. Бог да им помага да се справят с тази трагедия! Поздрави от българския народ към братския хърватски народ.
19
0
 
10
 
! Отговори
До Патриот преди 3 години
Не само, че не си български патриот, но си една жалка подлora. При това неграмотна. Не се пише евреЙ, ами евреи.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако не вярвате проверете, когато земетресението тръгна от Италия, помните по новините когато замъци се сриваха, скоро след това дойде в БГ, когато люшна с 5.5. По късно удари турция бяха паднали блокове. После някакъв геолог обесняваше че се предава по веригата. Гответе се в БГ какво ще е
17
2
 
18
 
! Отговори
До всички преди 3 години
с патриотарските и политическите коментари: А малко по-кротко, а. И ние сме на Бялканите, а те, според геолози и геофизици са "млада" зона с множество разломи.Ако нямате страх от бога, поне грам разум проявете към това което казват специалистите.Бай, бабо, да не ни среща и нас тая "мечка", че съвсем ще се овапцаме...
16
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ отново ще спечелят изборите, спокойно.
15
2
 
11
 
! Отговори
Грета Тумберг преди 3 години
Да карат тротинетки и електрически тесли да не се отварят дупки и да спасят планетата.
14
10
 
10
 
! Отговори
Бългрия преди 3 години
Имаме много дремещи дупки по всички пътища в България. Едно активиране и ще почнат пропаданията. Бойко Велиикият Вожд още не е запълнил дори сегашните дупки.
13
5
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
От една такава...дупка,се преминава в...тунел.По този тунел се стига до...магистрален тунел,който се разклонява по всички направления и опасва Земята,прокопани са от извънземен...разум.Целта е всички...просветено хора да се съберат по тунелите на...конгрес в София и да изберат...световно правителство.За сега в София не е дошъл нито един...просветен.Кога ще стане това,не се знае но тунелите се...подържат в готовност.
12
4
 
3
 
! Отговори
Тъй лиииии... преди 3 години
И ся кво?
11
16
 
7
 
! Отговори
циник преди 3 години
До ПатриотПо твоята извратена логика следващото земетресение трябва да е поне 8 по Рихтер и да е в София, а такива дупки да цъфнат из кварталите на София. По големи фашисти от българите не е имало на балканите. Само дето много фашисти се пребоядисаха на комунисти на 09.09.1944 и си я караха по същия начин. Да не говорим, че по брой концлагери и политически убийства сме на твърдото първо място на Балканите.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гьола в Белене сеизмично защитен ли е?

Спонсорирани публикации