Големи дупки зейнаха в земята край хърватския град Петриня след силния трус

Те са около 30, някои от които са близо до къщи
10 яну 2021 14:00, Елка Василева
40

След земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер, което удари хърватския град Петриня преди Нова година, в земята в района са се образували дупки, най-голямата от които в село Меченчани, съобщават хърватските медии и публикуват фотографии.

Дупката, широка около 20 метра и дълбока най-малко пет метра, продължава да се разширява. Тя се намира в нива, оградена е и след геоложки проучвания ще бъде взето решение за евентуалното й саниране.

Дупките в района са около 30, някои от които са близо до къщи. Предстои районът да бъде сниман с дронове, за да се установи има ли още дупки.

В 22.30 часа местно време снощи нов трус с магнитуд 4,5 по Рихтер удари Бания с епицентър 15 км югозападно от Сисак. Земетресението бе усетено в Петриня, Глина, Сисак, Велика Горица и Загреб.

Всеки нов трус доразрушава силно повредените сгради и увеличава броя на големите дупки в района.

Кметът на Петриня отново призова жителите на центъра на града да го напуснат, защото е опасно да останат в къщите.

Сеизмолозите очакват да продължат земетресенията с магнитуд над 4 по Рихтер. През последните дни в района са регистрирани над 500 труса.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
11
 
! Отговори
А какво очаквате преди 3 години
Идва краят на света.Дупките са навсякъде ще стават все по големи.Накрая ще се отвори и една черна дупка и ще погълне всичката човешка пасмина.
8
1
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КУХИНИ ПЪЛНИ С ВОДА Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА!!КАТО СЕ РАЗТРЕСЕ МАЛКО И ПОЧВАТА ОТГОРЕ СЛЯГА!!
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм сигурен, но американците май търсеха шистов газ в района и дупчеха земята. Човекът сам ги предизвиква тези бедствия като разрушава природата от алчност.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то и Вранча потреперва всеки ден, но това журналята не го отразяват. Нали не е до София. Иначе ако е микротрус около Елин Пелин става водещо заглавие.
5
2
 
13
 
! Отговори
112 преди 3 години
Тези дупки се отварят над големи кухини под земята. От природата ли са се оформили или поради човешка дейност - властите да кажат.И при двата случая не е редно врайона да се строят къщи. Ако къщите са били от стари времена, това означава, че човешка ръчичка е направила кухините. С каква цел? Не познавам Хърватия - какво ли са добивали в този район, те си знаят...
4
15
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Хърватите бяха едни от най -жестоките нацистски съюзници през ВСВ избиха бая народ ,сърби,македонци,еврей, българи даже в конц лагерите им ,сигурно за това ги наказва Бог ,незнам!
3
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ си знае работата. Отваря се Ада. Хърватите имат много грехове. Усташите са избили над 100 000 души мирни жители. И друг път съм го казал. Бог забавя, но не забравя. Рано или късно идва възмездието. Същата съдба чака и много други грешни нации...
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново. Подпочвените процеси са естествени. Ежедневно се случат такива свлачища в различни точки по света.
1
16
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Дядо Боже за нещо наказва хърватите. Големи преграшания имат "усташите", мого големи...

Спонсорирани публикации