Китайски шпионин е предал информация, подкрепяща теорията, че COVID-19 е изпуснат от лаборатория

Твърди се, че това е 57-годишният Дон Джингвей
20 юни 2021 17:15, Нели Христова
77
Китайски шпионин е предал информация, подкрепяща теорията, че COVID-19 е изпуснат от лаборатория
Снимка: Pixabay

Твърди се, че един от най-добрите шпиони на Китай е дезертирал в САЩ и вероятно е предал на разузнавателните агенции информация, подкрепяща теорията, че коронавирусът е изпуснат от лаборатория, пише британският вестник The Times, цитиран от Агенция "Фокус".

Говори се, че 57-годишният Дон Джингвей, заместник-министър на държавната сигурност в Пекин, е пристигнал в САЩ с дъщеря си през февруари, след като първо е отлетял за Хонконг. Ако това бъде потвърдено, той ще бъде най-високопоставеният китайски служител, който някога е преминал на страната на САЩ.

Името на Дон рядко се появява в англоезичните китайски медии. Вчера обаче той беше споменат от South China Morning Post, базирания в Хонконг вестник, където той нарежда на китайските разузнавателни служби да „засилят усилията си за издирване на чуждестранни агенти и собствени служители, които са в сговор с „антикитайски “сили“.

Съобщава се, че коментарите са направени на конференция за шпионажа в петък. Уебсайтът на вестника предостави своя доклад на Централната комисия за политически и правни въпроси, която контролира всички правоприлагащи органи, но не пусна негова снимка на конференцията и не каза къде се е състояла тя.

Въпреки че историята не разглежда слуховете за дезертирането му, в информацията се казва, че „22-годишен студент по журналистика, идентифициран само с фамилията си Тиан, (е) обвинен в предоставяне на информация на неназована западна държава, за да „очерни“ Китай“.

Някои наблюдатели видяха това като едва прикрит опит да се оборят слуховете за дезертирането на Дон. Единият източник „Цитирането на Дон от събитие в петък със сигурност ще бъде наистина добър двоен блъф, ако той е дезертирал.“

Дон е служител в кариерата с дългогодишен опит в китайското министерство на сигурността. Акаунтите в социалните медии на антикомунистически активисти кипят от спекулации за него. Хан Лианчао, продемократичен активист, който дезертира през 1989 г. след събитията на площад Тянанмън, твърди, че Дон е бил обсъждан по време на преговорите между САЩ и Китай в Аляска през март.

Ван И, китайският външен министър, е поискал Дон да бъде екстрадиран - искане, което е било отхвърлено от американския държавен секретар Антъни Блинкен. Висш служител на администрацията вчера обаче отрече да е имало подобна дискусия в Аляска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо може да се изпусне отвсякъде. Баламосват стадото с глупости, за да не вземе да се усети, че вирус няма. Прекръстиха грипа.
15
3
 
4
 
! Отговори
Кефче ми е преди 2 години
как К0мундетата от Пекин Напръскаха Великите Захадни Капиталисти с Уханска Чума, както се пръскат жал ки хле барки с Райд и сроко ще им отнемат всичко - капитал, пазари, производства, земи, а накрая и живота им!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Последния Софиянец ти друго неможеш ли да пишеш ами повтаряш като надраскана грамофонна плоча едно и също. Та нали мутрата върна мутренските времена бе. Нали при него загинаха 20 човека на мутренският път направен с варовик. Нали при него магистралите стават на дунавски вълни и се убива народ. Нали при него мутрите си имат държава. Кой беше Черепа и на кой беше първа дружка. На кой черепа плащаше милиони за да си осигури спокойният престъпен бизнес. Айде събуди се от летаргията бе Софиянецо.
13
1
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Китайците ако искат да го намерят ще намерят дъщеря му. Той сам ще се появи! Просто е! ;)
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак просташкаа статия,а и какво друго да очакваш от овцата която я е публикувала
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя от снимката изобщо не е китайски шпионин. По- скоро арабски шпионин.
10
3
 
11
 
! Отговори
Да, Тръмп го казваше преди 2 години
Ами, президентът Доналд Тръмп (нали така наричаха всички настоящи и бивши президенти на САЩ?) миналата година по това време казваше същото. Тогава обаче съпартийците на Байдън в Конгреса и в Сената на САЩ категорично заявяваха, че тези твърдения са пълни глупости. Плебеите в САЩ им повярваха и избраха за президент не Тръмп, а Байдън. Сега искат да убедят плебеите, че "глупостите" на Тръмп са истина, защото някакъв китайски шпионин я е казал. Защо хората трябва отново да им вярват?
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тошко Петков_физиците имат един експеримент свързан с изстрелване на светлина, протони през един или два процепа. Този експеримент доказва две неща__1. Протоните имат нещо като съзнание или физиците все още не могат да разберат какво се случва на квантово ниво__2. Нищо извън нашия свят не може да взаимодейства в нашия свят (информационна симулация).Христос възкръсва и се явява на своите ученици и казва: "не ме докосвайте"!
8
4
 
17
 
! Отговори
шамана преди 2 години
това са приказки за мали деца
7
23
 
2
 
! Отговори
Тошко Петков преди 2 години
ХОРАТА ВИ КАЗАХА, НЯМА КАК ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПО ИЗКУСТВЕН НАЧИН МАТЕРИЯ !?!? ТОВА Е ДЕЛО САМО НА БОГ !!!!!!!!!! ТАКА, ЧЕ КИТАЙЧЕТАТА ДА СИ ТРАЯТ ......
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не са ли демоде тези шпиони ала агент 007? Отдавна беше модерно да четеш за Марлоу и Боев..
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука им - на антиваксърите! Я разгледайте из нета колко топ-рашън шпиони дезертираха назапад, за да си сверите часовниците. Бягат от "Рая" в загниващият и загиващ Запад. Каква ирония за 'комюнизЪма'.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сички ки умрем.
3
2
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Това е като с оня пиян лабораторен плъх Родченков. На който даже му направиха пластична операция и му дадоха два куфара пари, и къща. Абсолютна дезинформация и лъжа. За мене е абсолютно ясно, че както винаги крадец крещи - дръжте крадеца!
2
11
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Китай били пуснали един компютър за лелки. Този компютър бил изгорил близо 200 хил къщи. Това е само една атака. Китай - това са мръсни комунистически жълтури. ЕС трябва да забрани на тия хора да правят бизнес и да отнеме всичко на китайците в целия ЕС.Тия китайци имат друга култура. Лъжат и крадат технологии, софтуер, ОС. Всичко крадат.А1 клетките за 5Г китайск
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такава сила местя, че прокъсах панталона. НА КОЙ МУ ПУКА бе?

Спонсорирани публикации