Гени: Какво майките предават на децата си?

Не ги винете за някои грешки
9 авг 2021 12:56, Екип на Tialoto.bg
11
Гени: Какво майките предават на децата си?
Istock

Децата са отражение на родителите си. Те не само копират поведението им и се учат от тях, но и взимат много неща от тяхната визия и гени. И двамата родители предават различни неща на своите наследници, но ето какво науката твърди, че идва от гените на майката:

Темперамент

Детето ви своенравно ли е или е кротко и послушно? Следващият път, когато ви изкара извън нерви, спрете и дишайте дълбоко. Може би вие имате принос за това. Според науката, характерът на децата се наследява най-вече от страна на майката.

Хранителни навици

Това, което ядете по време на бременността си, може да има дълготрайно отражение върху хранителните навици на вашето дете. То формира отношението си към храната, съобразно това, какво обича майката. Ако по време на бременността си имате лоши хранителни навици и сте на строг режим, имайте предвид, че вашето мъниче ще бъде по-склонно да развие диабет тип 2.

Интелигентност

Интелигентността определено има общо с предадените гени. И докато и друго фактори имат отражение върху това, колко умно и схватливо е вашето дете, по-голямата част се предава от майката.

Алергии

Ако вашето дете има някакви алергии, то може да „благодари“ на вас. Около 80% от хранителните алергии се предават по наследство и то най-вече от майките.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
има нещо сбъркано преди 1 година
Генетично се предават само физическите показатели. Отгледана съм от пълни селяни и от дете се дразня на простотията им и се чудя как може те да са ме създали...Нямаме нищо общо...
7
3
 
3
 
! Отговори
тТт преди 2 години
Глупости! Научно доказаха, че дъщерите взимат голям процент от интелигентността си от гените на бащата, а синовете - гените по бащина линия от майките си!!! Потърсете в нета.
6
3
 
12
 
! Отговори
иван преди 2 години
Майките придават повече от 50% гени на детето си, някъде около 70. Именно заради това при един избран народ, детето принадлежи към дадената народност, само и единствено ако майката принадлежи към тази народност. А откъде го знаят този факт избраните, още преди възникването на модерната медицина?
5
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
По Айнщайн ли? :)
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ви чете човек,ще си помисли че от бащите нищо вземете децата!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красиво като баща си, умно като майка си
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че майката предава всичко. Иначе децата масово ще приличат на комшии и разни неудaчници с мачовски вид. ---- Влиза Асен в казармата и семейството го изпраща -жена му, родата му... След 9 месеца баща му му пише: "Роди ти се дете".. Асен: "Момче или момиче?".. Баща му: "Брат"
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красиво и умно като майка си.