Рецептата Dnes: Ябълков кекс с орехи и канела

Пухкав, мек и невероятно вкусен сладкиш
Обновена: 30 сеп 2021 08:57 | 30 сеп 2021 08:38, Илияна Николова
9
Рецептата Dnes: Ябълков кекс с орехи и канела
Снимка: istock

Продукти:

120 г масло, разтопено
200 г захар
1 яйце
125 г брашно
½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
125 г ябълки, обелени и ситно нарязани
115 г орехи, счукани
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина. 
 
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето в купа. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата и канелата. Добавете към тях ябълките и орехите. Разбъркайте с лъжица. Добавете тази смес към сместа с яйцето и захарта. Разбъркайте, докато се смесят добре. Излейте тестото в подготвената форма за печене. 
 
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до суха клечка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
0
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До До 1Не губи всичко при термична обработка, а само ензимите. Микроелементите са си там.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу диабет добре действа.
7
6
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Вярно е, че с мед е по-вкусно. Но се чудя защо хабите натурален продукт, който след термична обработка над 36 градуса губи полезните си качества.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен5Има хлебна сода.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как ще бухне щом няма бакпулвер?
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А гaнджaтa колко щипки трябва да бъде?
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли пак някой "фъДЖ"?!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кекса от вас ябълките от мен.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако настържете на ренде ябълките и замените захарта с мед - става чудно. Аз така го правя. Вместо 200 гр. захар, слагам 150 гр. мед.

Спонсорирани публикации