Васко Кръпката: Не съм съгласен с мрънкането

Според него твърдението, че след 10 ноември нищо не се е променило, не е вярно
10 ное 2021 22:20,
48

"Абсолютно категорично не съм съгласен с мрънкането. Нищо не се е случило - това е пораженческо мислене", коментира пред Bulgaria ON AIR музикантът Васко Кръпката.

За него твърдението, че 32 години след началото на демократичните промени такива няма, не е вярно.

Певецът си е представял демокрацията просто - да сме като западните коли, а не като трабантите. И да има свобода.

"Аз имам свободата да кажа, че не харесвам това мачовско управление на държавата. Второ - аз имам право да пътувам. Трябва да се радваме - ако търсиш само лошите неща на демокрацията, ще бъдеш нещастен. Аз търся хубавото. Естествено, че се ядосвам на лошите неща, нямам коси за побеляване", подчерта Васко Кръпката.
За него по-важният вододел на историята не е падането на Тодор Живков, а на Берлинската стена. И вярва, че музиката е правила, прави и ще прави повече от всяка една политика.

"Бутнахме стената. Отвори се вратата. Хукнахме по белия свят. Имаме един живот. Чалга възпитава, чалга управлява. Дръжте се за рокендрола и ще сте вечно млади", посъветва Васко Кръпката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васко, знаем се с тебе много добре. И сме си говорили за тези неща. Верно че се промениха много неща. Като например че се отвориха границите- и се нароиха нагъзимчета. Но че и комунистите и ченгетата си запазиха цялата икономическа и политическа власт също е истина. А и вече комунизма пак броди по европа и се затварят граници за несъгласните с партийната линия или без партийна книжка.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За каква демокрация става дума с тези генерали, джипки, самолети,пилоти. Не виждате ли, че сте под авторитарна военна диктатура? Демокрацията е цивилна власт, няма такива севернокорейски работи.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът просто се върти в развитието си, преди гледах ме в взездите сега повечото гледат в пръста дето така и така ще ни засипе, тук няма бели черни или жълти просто дупка в еволюцията.p.s. и аз мразя различното, просто сега няма нищо какво да ни обединява.
17
10
 
4
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
До Анонимен 17 Ами това е резултатът от 45 годишното управление на простащината, то вече е станало манталитет на българина!
16
2
 
25
 
! Отговори
b преди 2 години
По кой "бял" свят сме "хукнали" ? Този, където белите са по-малобройни от пришълците?
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го харесвам на времето след като изпя една песен "че нямало бира" и му купих цяка каса защо то ми беше кеф тоя реагира толкова тъпо дори не разбра за кво става въпрос, а на мен ми бяха платили касата уж купон да има, ама сигурно си е мислил че винаги ще е така, тоя не-става просто е втора цигулка на една игра дето загубиха първата цигулка, ***
14
2
 
36
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Абе Васко,що се правиш на луд бе! Нали знаеш, че тия пари дето ти ги дадоха Димитър Луджев и И.Костов,за да свириш пиян с китарката по митингите бяха от Луканов?Седесар нескопосан -нали знаеш, че СДС е рожба на Партията и ДС.Знаеш ама не щеш да си признаеш, че те използваха.Човешко е да се греши, ама ако беше пичччага щеше да кажеш"Ей хора-бях наивен и ме подведоха".Ама на теб добре ти се отрази демокрацията, че иначе с твоя "талант" още щеше да сменяш накладки автомонтьоре.Колко песни имаш бе?
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти всички след 10.11 са наместници на запада(имаше и на Русия през 90-те) за награда си затвориха очите за чистотата на тези пари, когато ги влагаха там.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 Още ли не си разбрал ,че вече си в новото подтисническо време ? Само дето сопата е подменена със лицемерни закони ,алинеи ,звучащи благо и мазно и някакви митични демократични ценности .
11
2
 
19
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Да вярно е брато промени се но за лошо а ,е за някой е гот и аз така си подскачах по площадите тогава и изобщо не си мислех ,че ще я докараме до това дередже, кофти огледай се и виж от лошо по лошо, за повечето хора а иначе има и малко доволни от цялата тази ИЗМАМА!! Ама свиркай си както се казва - ще поживеем - ще видим! Сега имало свобода на словото ами ,че говори си де какво от това?
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли да го дозакърпи някой.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ преди 30 години също бяха по-добре да има нови технологии, но като стандартът им пада, а средната класа намалява.
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление масово хората живеят по-зле. Да има банани, 100 вида чипс в магазина и може да идеш емигрант навсякъде.Но - здравеопазването е по-зле в сравнение със социализма, образованието също е по-зле. Престъпността е по-висока. За ценности в обществото се говори много малко и т.н.Истината е такава - не винаги по-лъскавото е по-хубаво.
7
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стонове и вопли се носят из България ,а не мрънкане. Подлизурко .
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 Това до кога ще ни разришат да пътуваме и да живеем свободно като нормални хора зависи само от нас от никой друг. Или се държим като свободни нормални хора зачитащи правото на всеки уважаващи закона или се връщаме в онова сиво подтисническо време в което сопата беше най важният закон ние трябва сами да направим своят избор.
5
3
 
6
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
"Ей тая ограда виждаш ли я? Цялата аз съм я направил. Сам съм я заварявал. Не мога да заварявам, ама обичам.". What else?
4
4
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
До станаха много неша точно така иначе ние можем си говорим и пътуваме и пеем СВОБОДНО само дето да видим до КОГА ще ни позволят
3
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво братле много добре казано, нека нещастниците си стоят затворени в боркана за лютеница и да не си подават главите, че много ги е страх от животът и свободата на ума браво Васко нека има много повече свободолюбиво мислещи хора като теб !!!!!!!!
2
8
 
16
 
! Отговори
станаха много неша преди 2 години
комунистите и техните наследници вместо да бъдат осъдени, затворени и избити взеха парите и бизнесите на държавата и сега те ПАК дерибействат, ей тва стана на 10.11
1
6
 
27
 
! Отговори
Васко Кръпката преди 2 години
който се пише стожер на демокрацията, подкрепя Чекмеджето, който до ден днешен е член на БКП!!! Каква държава изградена от крепостни селяни и шизофреници!