Стягане след голямото плюскане - пробвайте с HIIT тренировки

Ето кои са основните им предимства за тялото
17 дек 2021 21:11, Дарена Найденова
8
Стягане след голямото плюскане - пробвайте с  HIIT тренировки
IStockphoto

Доказано е, че редовните аеробни упражнения подобряват здравето на сърцето, поддържат нивата на кръвната захар под контрол и поддържат здравето на ума ни по-дълго време. Но точно както има множество начини да тренирате и да поддържате тялото и ума здрави и силни, има множество различни подходи, които можете да приложите, за да правите кардио.

Определението на HIIT е много по-просто, отколкото си мислите. Интервалната тренировка с висока интензивност е форма на интервална тренировка, която се редува между кратки изблици на интензивна енергия или активност, последвани от минимална почивка.
 
Треньорката Ани Мългрю отбелязва, че HIIT може да бъде почти всичко – от плуване през бягане до тренировка у дома с тежести. Ключът, казва тя, е да се гарантира, че краткият прилив на енергия е поне 80% от максималното ви усилие. За да бъдат тренировките ефективни, интервалите ви на упражнения трябва да бъдат пълни. Също така периодът на почивка не трябва да надвишава активния ви период. По време на паузите може да не се движите или пък да правите минимални движения, с които да поддържате пулса си висок. Тази част е важна, защото тук се постигат най-големите резултати.
 
Ако използвате тежести за вашата HIIT тренировка, изберете такива, които да ви позволяват да изпълнявате 10 до 20 повторения на упражненията. Начинаещите трябва да се стремят към не повече от 20 минути HIIT общо. Ако вече сте по-напреднали и можете да устоите на натоварването, опитайте да издържите от 50 до 60 минути общо с почивките. Така действителната тренировка ще бъде около 30 минути, а загряването и разтягането след това трябва да са общо 20 минути.
 
Кои са ползите от HIIT тренировките?
 
1. Горите редица калории дори и след тренировка
 
Въпреки че аеробните упражнения са чудесен инструмент за поддържане на здравето на сърцето ви, що се отнася до тактиката за отслабването, бягането на пътечка не е най-добрият ви вариант. И докато тренировките с тежести обикновено са най-надеждният начин за отслабване, когато става въпрос за фитнес маниаците, ако има една форма на кардио, която изхвърля най-много калории, това е HIIT.
 
Проучване от 2015 година, направено сред здрави мъже, сравнява изгарянето на калории след 30 минути HIIT с други форми на упражнения в стационарно състояние. Резултатите показват, че HIIT изгаря 25 до 30% повече калории. Други проучвания, също върху мъже, отбелязват, че HIIT задвижва производството на човешкия хормон на растежа с над 450% в рамките на 24 часа след сесията, увеличавайки общото изгаряне на калории.
 
2. По-бързо горене на мазнини
 
Проучване, публикувано в Journal of Diabetes Research потвърждава това. Изследователите разделили затлъстели жени със заседнал начин на живот на две групи – тези, които тренирали HIIT и тези, които изпълнявали упражнения с умерена интензивност. Първата група постига сходен състав на тялото и резултати от аеробния капацитет за половината от времето на втората.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един, два дни в годината и да се насвиниш, няма да напълнееш. Само ако е ежедневно
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюскане по време на рождество това ли е най важното С в И Н И!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден се яде, защо е нужно на Коледа и Нова година да се тъпчем и после да се чудим как да отслабваме? Нито препива, нито преяждам с повод или без.
5
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
ХИИТ тренировките нямат нищо общо с маратонско бягане.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип, след голямо плюскане, а и не голямо, много е важна констипацията
3
0
 
3
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Ако голямото плюскане е здравословно, то тогава плюскайте на воля! Храната е по-важна и от тренировките в повечето случаи!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема страшно, с тия цени на продуктите, тази година голямото плюскане ще е по-малко и диетично! Грижат се за здравето ни!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Само да ви информирам, че бягането на 22км, което е повече от полумаратон гори под 2000 калории в зависимост от пола, килограмите и възрастта. Кой от вас може да бяга полумаратон всеки ден? Само една мазна торта или голям шоколад съдържат много повече от тези 2000 калории. Мислете ПРЕДИ "голямото плюскане", а не след него! След това не се чудете защо България е на 1-во място по сърдечно-съдови болести и КОВИД в Европа. Лошото е, че дори лекарите у нас са дебелаци и алкохолици.

Спонсорирани публикации