НАТО: Владимир Путин не успя да ни раздели

Следващите дни вероятно ще бъдат по-лоши, каза Столтенберг
4 мар 2022 16:38, Елка Василева
258
 НАТО: Владимир Путин не успя да ни раздели
Снимка: архив, БГНЕС

Следващите дни вероятно ще бъдат по-лоши - с повече смърт, страдание и разрушение, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след извънредното заседание на външните министри от алианса в Брюксел, посветено на руското нахлуване в Украйна.

Президентът (Владимир) Путин не успя да ни раздели. Поуката е, че е необходима стратегическа съпричастност в НАТО, добави той.

Още по темата
Столтенберг уточни, че е решено самолети и войски на НАТО да не влизат в Украйна, защото иначе жертвите биха били дори повече. По неговите думи хиляди военни от пакта са изпратени по източния фланг, за пръв път са разгърнати силите за бързо реагиране, в готовност са 130 изтребителя и над 200 военноморски кораба и може да се предприемат допълнителни и значителни мерки при нужда.

Призоваваме президента Путин незабавно да спре тази война, да изтегли всичките си сили от Украйна без условия и незабавно да се върне към дипломацията, заяви Столтенберг. Това е войната на президента Путин - той я избра и планира, и я предприе срещу мирна страна. Това е най-тежката военна агресия в Европа от десетилетия. Русия води брутално и непредизвикано нахлуване, което НАТО и целият свят осъждат, посочи генералният секретар.

От месеци предупреждаваме, че президентът Путин се готви за нахлуване, затова положихме неуморни усилия за постигане на дипломатическо решение. Имаме отговорност конфликтът да не прехвърли границите на Украйна, защото ще стане по-опасен и опустошителен. Изправени сме пред заплахата от дългогодишен конфликт, предупреди Столтенберг.

Той отчете, че руските военни нападат градове и унищожават болници, училища, жилищни квартали, предприемат безотговорни действия около атомни централи и действията им водят до много жертви и ранени.

Путин напълно подцени способността за отговор на украинските въоръжени сили, посочи генералният секретар.

По неговите думи съюзниците са обсъдили днес осигуряването на допълнителна помощ за Грузия и Босна и Херцеговина. Той отбеляза, че Швеция и Финландия вече са част от съгласуването на действията, свързани с войната в Украйна.

В днешното заседание с видеовръзка участва също украинският външен министър Дмитро Кулеба. По-късно днес Столтенберг и външните министри от ЕС, САЩ, Великобритания, Канада и Украйна ще участват в ново извънредно заседание, свикано от върховния европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако излезем извън рамките на пропагандата. В Много Украински градове се раздават вече и руски хуманитарни помощи и ситуацията е спокойна. Следете и руските източници. Украйна води информационна война с лъжи, а руснаците през това време навлизат все по-дълбоко. От Украинска страна интереса е да се шуми много и да се вдига морала на нацията да се бори срещу Русия. Обаче каква нация? Да не кажа дали има 20% който подкрепят тая пародия на война срещу Русия. Хората просот искат мир.
137
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русоробите да приемата че джуджето отива в кофата и да спрат да пишат коментари за рубли, защото те нямат стойност.
136
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Марш бе гну..яри,никого няма да забравя,племенника ми как изпадна в истерия,преди брат ми да се прибере от Ниш с едно яке на гърба .Зло..деи С касетъчните бомби,които носеха демокрацията ви
135
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМС ЗС Украни1143"Духовете на Киев" вече ще стават повече!+70 самолета за украинската армия!Партньорите ни предават Миг-29 и Су-25! При необходимост те ще могат да се базират на полските летища, от които украинските пилоти ще изпълняват бойни задачи.България (Миг-29) - 16 бр.България (Су-25) - 14 бр.Полша (Миг-29) - 28 брСловакия (Миг-29) - 12 штСлава на Украйна!Военна телевизия на Украйна
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
143 И аз бях гледал тази страница преди няколко дни когато излезе съобщението и сега когато прочетох коментара проверих и наистина страницата изтрита.Така че както се казва явно сценария е много сериозен.
133
1
 
6
 
! Отговори
Демокрация преди 2 години
Хайде да проверим това твърдение с референдум!
132
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие май забравихте че България е приятел на Украйна! Къде се изпокрихте?
131
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се опълчи срещу налагането на Нов световен ред от световните кукловоди САЩ и НАТО!! Затова и те запалиха войната в Украйна.
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 134: ако тук Путин беше луд и психопат както всички пропагандатори се опитват да го изкарат досега Украйна да е смачкана от танковете нищо да не е останало от нея и няколко световни столици да са изпепелени. По-скоро тези които се опитват да ни убедят в това те имат някакви психически отклонения.
129
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО си терористична организация, подобна на Азов в Украйна
128
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Води се война от 2г. за Нов световен ред
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега проверих във Фейсбука на ВМС Украйна КЪДЕТО БЯХА ПУБЛИКУВАЛИ ПОРЕДНАТА ЛЪЖА И СЪОТВЕТНО ИЗТРИТО ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ВСИЧКО Е СЦЕНАРИЙ ПРОБА ГРЕШКА ПРОБА ГРЕШКА ЗА ДА ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА НА НЯКОЯ ДЪРЖАВА ОТ НАТО.Еми как да му вярваш на Земенски лъжец и това е най-лошото е че рискува собствения си народ за някакви лични облаг. По-скоро той е за съд!!!
126
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът от еднополюсен, става триполюсен и на САЩ не им харесва това
125
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудото кремълско джудже в усмирителна риза! Зона забранена за полети над Украйна = загуба на Путин!
124
3
 
17
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
НАТО е военна организация!! Тя без война неможе да съществува, ще е ненужна и безполезна в мирно време. Точно затова се грижи винаги да има винаги война някъде по света, за да оправдае бюджета и съществуването си!!
123
3
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Скоро ще става нещо. Имам лошо предчувствие, а то ме излъга, само когато се жених.
122
0
 
4
 
! Отговори
като във вица преди 2 години
"Щурецът бил страшно навит на богомолката.Обаче го било страх от приказките,че след онова тя изяждала партньора.Една вечер се напили в бара и от дума на дума,отпуснал се той и се усамотили в една хралупа.Срастно до зори.На сутринта щурецът се освестил.Стоял в ъгъла и гледал уплашено.-Кво има бе?-попитала богомолката.-Сега ще ме ядеш ли?-Не ве,ти луд ли си!Тва само женските го правят!"
121
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин има сметка от съществуването на НАТО.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За спящите има тонове доказателства, но ще е твърде късно да се пробуди те от дезинформацията на медиите
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО е пред закриване.

Спонсорирани публикации