Людмила Емилова: През лятото избягвайте солта и месото

Избягвайте пилето
24 юли 2022 09:29, Росен Стойчев
56
Людмила Емилова: През лятото избягвайте солта и месото
Снимка: БГНЕС

През летните горещини е най-важно да се избягва солта, тъй като тя задържа водата в тялото и се получават отоци. Най-добре е да се консумират повече плодове и зеленчуци.

Още по темата
Това сподели пред НОВА диетологът Людмила Емилова.

По нейна препоръка е важно и да не се консумират много животински храни. „Месото е хубаво да се намали до консумиране веднъж в седмицата или до 2-3 пъти в месеца. Добре е, ако се яде нещо животинско – да се консумира риба. Тя има наситени и ненаситени мазнини, които са полезни за организма”, допълни тя.

По думите й, ако все пак не можем да се откажем от месото, най-добре е да се избягва пилешкото. „След него се нареждат по вредност кренвиршите, телешкото и свинското месо. Ако ще купуваме от магазина месо – нека да не бъде пиле. В него се добавя и вода със сол, за да може да тежи повече”, подчерта диетоложката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка току що влезе в чата.....
21
0
 
21
 
! Отговори
Диетиков преди 1 година
Напротив през лятото трябва да се употребява повече сол,тъй като в горещити с потенето се губи и сол.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая овца чувала ли е нещо за обезсоляването и колко опасно е то. И как лятото ако пиеш много вода и не поемаш никаква сол можеш да си заминеш много бързо. Имаше случай на мой познат, международен шофьор в Иран - при жега над 45 градуса и без климатик по онова време изпил 6 литра вода, но не поемал никаква сол. Припаднал и бил закаран в болница където си отлежал една седмица заради това. Така че слушайте разни умници като тая за да просперирате....
19
3
 
8
 
! Отговори
Емилеева преди 1 година
Пилетата са най полезни тъй като са пълни с хормони.Яжте пилета.
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А също лятото не пийте и бира, че вдига кръвното... Студена бира е още по зле, че може да ви пререже стомаха... На плажа ходете си поръчвайте салата от моркови с рукола и пийте само минерална вода на стайна температура....хахахаха....тия побъркаха народа.
17
1
 
30
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Още в древноста един го е казал: Нищо прекалено!
16
2
 
39
 
! Отговори
Хищник преди 1 година
Ох лельо лельоПознавам един веган, на 30 прилича на 50, мързи го и не му става. Па вие си яжте плодове и зеленчуци с нитрати и всякви химии. Или си лъв или си антилопа . Това е избора
15
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Абе добре е българите да са дебели. Идва студена зима. Сол ще ближем от тръбите в мазите на панела докато бомбардират София. Яжте докато има храна защото и това ще свърши.
14
1
 
33
 
! Отговори
Страшен резил преди 1 година
Тази жена си мислех ,че разбира. Освен ,сол за да не изхвърляме електролити ,имаме нужда от калий . Банан и краставица са идеални. При сериозни физически натоварвания, Задължително приемайте електролитни напитки. С две думи точно обратното на това което казва. Това което пиша го знае всеки ,който се занимава сериозно със спорт.
13
3
 
12
 
! Отговори
Не е проблемът преди 1 година
в солта, а това, че е небходимо да се употребява морска сол, а не химизирана. Ако е натурална морска и в разумни количества, всичко е О.К.
12
2
 
31
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Баща ми има една съученичка кукувица, дето като чуе някое "светило" като Емилова и като кон с капаци.Преди години отиваме у тях на гости и същото няма сол няма месо.Помолих я за сол та донесе от комшиите.Като си солих,оная ме гледа все едно л***йй на си сипвах.Цялото семейство си измъчи тая,години наред без сол и месо,а миналата година вика "Ами НИЕ решихме,че не може без сол" ама не ТЕ решили Ами ТЯ.Пълно хахо.
11
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тая е една шарлатанка, ама като има балами да И плащат по два чувала с пари така ще е. Я всички дебелани да ми плащат по 1500-2000лв (спане и храна са в цената )да ги лекувам на село... За 2 макс 3месеца ще ги направя като брезички... И то без грам химия.
10
5
 
30
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Ако си под 40, пробвай лятото без никаква добавена сол, като същевременно си физически активен и ми кажи на третия-петия ден колко ти е кръвно.Говорим хранене без салами, кренвирши и такива ***.Карай здравословно с обилно количество плодове и зеленчуци.Гарантирам, че ще при физическа активност ще почнеш да омаляваш след третия ден и ще държиш кръвно под 110 на 70
9
7
 
32
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ям 1 печена кокошка от Била с 2 литра бира а за баба Емила шпек народен :)))
8
30
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Българина знае само сол и месо, затова са на първите места по затлъстяване и кардиологични проблеми. Не знае обаче, че не е нужно да слага допълнително сол, има достатъчно дори в месото без "овкусяване"
7
5
 
42
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Поредната многознайка ,говореща глупости на търкалета! Точно през лятото организмът ни,заради потта,изхвърля сол,без която кръвта няма как да е полезна за сърцето. Когато човек посегне към солницата,ръката сама си мери,според нуждите. СОЛТА Е ПО ЦЕННА ОТ ЗЛАТОТО!
6
1
 
22
 
! Отговори
do 5 преди 1 година
Гладолечението не го е измислила тя,дори животните го правят това е признат доказан метод,конкретната госпожа не и знам филма,но на педиатрите го знам и повярвайте повечето са потресаващи .Но според мен да се спре солта когато човек се поти и я изхвърляне е многоумно
5
1
 
63
 
! Отговори
... преди 1 година
В тая жега при обилно потене спрете да консумирате сол за да нарушите електролитния баланс и на третия ден сте колабирали със съдействието на госпожа Емилова.
4
3
 
39
 
! Отговори
Махнете я тази преди 1 година
Тази вещица само уврежда здравето на хората с *** си " гладолечение". Зщо и давате думата? Вече в големите градове има модата родители да държат гладни и без вода болните си деца, защото чрез "сух пост" се лекували най-добре...Всички педиатри ако могат тази офца ще я пребият с камъни
3
6
 
21
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Солим манджата иначе не е вкусна :)))

Спонсорирани публикации