Половин година на война: Какво мислят жителите на Киев?

Повечето не вярвали, че войната ще започне
24 авг 2022 18:00, Нели Христова
93
Половин година на война: Какво мислят жителите на Киев?
Снимка: БГНЕС

Днес Украйна отбелязва Деня на независимостта си от СССР. Но празникът е помрачен - днес се навършват и точно шест месеца от началото на инвазията на Владимир Путин в страната.

Малко са онези, които са очаквали, че събитията ще се развият по този начин.

"Надявам се, че войната ще свърши тази година, за да сме радостни следващата пролет", казва пред BBC маркетинг специалистът Анна Хусиева. "Бих желала да получим повече помощ, за да приключи войната по-бързо и да започнем да живеем щастливия живот, който имахме преди войната."

Днес Киев се страхува, че Русия може да атакува столицата, за да помрачи още повече Деня на независимостта. Денят там започна със сирени за въздушна атака, а масовите празненства са забранени.

"Дори не вярвах, че войната ще започне", споделя IT специалистът Виталий Скландоновскай. "Не можех да повярвам, че може да започне пълномащабна война. Мислехси, че това са само заплахи и дрънкане на саби, които няма да доведат до мащабен конфликт.

В чест на Деня на независимостта, разбити руски танкове са подредени на главната улица в Киев.

"Дори не вярвах, че война може да започне в 21 век, когато хората са се отправили към бъдещето и трябва да мислят само за мир", казва Юлия, която работи като барман. "Но Путлер (Путин) има други намерения. Не мислех, че войната ще продължи толкова дълго. Очаквах да приключи преди края на лятото, но явно ще продължи още дълго."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па те и руските говорят на чист български, е не чист, развален е, но какво от това. И в Южна Африка цветнокожите говорят на английски, но какво от това. И македонците говорят на развален български както русите, но на тях им правим проблеми, а на фашистите от изток не им правим проблеми. Защо така?
55
0
 
0
 
! Отговори
НЕ МЕ ПИТАЙТЕ преди 1 година
НЕ ЗНАМ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мислят си що се мислят за урки като говорят на чист руски?
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 7, или искаш да кажеш, че Русия ще обяви победа без значение какво всъщност се е случило във войната. Да, заграбиха някои територии, които трудно ще бъдат върнати, но това ще бъде пирова победа, а Русия вече се тресе отвътре и ще става много по-лошо с течение на времето. В ЕС ще имаме краткосрочни проблеми с газа, в Русия ще има дългосрочни проблеми с тероризъм, партизански отряди и други герила формирования, които искат да свалят естаблишмънта.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те баш американците ги нападнаха и те си го знаят.
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да си мислят украинците? -Поне да ни бяха нападнали американците или германците та и да ни превземат, поне да вървим напред, а не сега да ни нападне държава от 19в. А сега, 6 месеца мъка ни могат да ни превземат, нито нищо, само мародерстване и зулуми.
50
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"отлично описание на окраинската "армия" Само дето не беше на Украинската, а на кoлхозническата с ушанкитe. Украинската е ясна, те започнаха да се въоражават последните 4 год, когато разбраха, че действително са застрашени от военна агресия срещу суверенна държава. Безаналоговите са по интересни, след толкова дуене и реклама на оръжия как се оказаха в положение да разменят бензин с/у фурми и билки.
49
8
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 34 - а, виждал е! Бурските войни, тея срещу зулусите..! 7-8 пъти по малка численост викаш, а? Подвиг? Нищо дето поне 20 пъти имат превъзходство в артилерия, танкове, авиация и флот! Това българските *** на руски дирници, не придобивате ли малко лош вкус в устата от денонощно облизвание?
48
10
 
5
 
! Отговори
ЛЕВСКИ ВЕЧЕН преди 1 година
А РАШИСТАН УМРЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, АЛЕ АЛЕ АЛЕ, А РАШИСТАН УМРЕ! АЛЕ АЛЕ АЛЕ
47
5
 
8
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Причини на за руското "забиване" в Украйна се корени в корупцията обхванала армията, това е безспорно. Причината поради която запада и Украйна няма да спечелят войната е съизмеримата корупция в Украйна и запдните и партньори. Украйна печели войната единствено на информационното бойно поле посредством представянето и в западните медии, тоест и в нашите. А дали това отразява реалността е друг въпрос.
46
8
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Toва никога няма да го покажат в медия от ЕС. Тук се представят едни измишльотини, как Украйна загубал само 9000 войника, нищо че Америкаските медии вече говорят за 70 000 загубали и още толкова ранени. Тук е важно да сме солидарни, все тая дали с лъжата, измамата или измислицата. Важно е да сме солидарни. Е, солидарни сме, но това не намалява броя на загиналите Украинци и Руснаци на фронта. Русия ще победи, това е сигурно. За тях няма път назад. Въпросът е на каква цена ще спечелят.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе скоро няма ли да има избори за президент в покрайнините..
44
5
 
2
 
! Отговори
да преди 1 година
До Война? -- Ще "почнат" като народа окупира Кремъл, тогава ще "почнат"
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 .."Вярно светът никога не е виждал толкова некадърно водена война. С остаряла техника, командирите не знаят какво правят и *** като ***. Войската е деморализирана и те не знаят защо са там освен да мародерстват над цивилното население. И целият този фарс на 2400 км." ---- отлично описание на окраинската "армия"...
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Светът никога не е виждал такава военна операция както в Украйна" Вярно светът никога не е виждал толкова некадърно водена война. С остаряла техника, командирите не знаят какво правят и *** като мухи. Войската е деморализирана и те не знаят защо са там освен да мародерстват над цивилното население. И целият този фарс на 2400 км.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново питам: кога ще напишете статия относно какво мислят украинците за изказването на Зеленски, че е знаел 6 месеца предварително за предстоящата война, но не е казал нищо на населението?
40
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
ИЗБОРИ!!! НЕ НА ВОЙНАТА! МИР ЗА РУСКО-УКРАИНСКИЯТ НАРОД ! ДОЛУ ФАРАОНИТЕ ЕВРЕИ ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ! ДА ЖИВЕЯТ МИРЪТ И ЛЮБОВТА ! ОСТАВКА И СЪД ЗА СЪМИШЛЕНИЦИТЕ ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ! ИЗБОРИ В РУСИЯ И УКРАИНА! ДО НОВА ГОДИНА ТРЯБВА ДА ИМА ИЗБОРИ !
39
13
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Българите подкрепяме братския Украински народ! Дръжте се братушки, ще удържите набезите на руските фашисти, ние сме с вас! Бог да ви пази!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 ... че какво очакваш от комик и циркаджия?! прави маймунджилъци срещу заплащане..
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 имам предвид ,че разследването е на нбс или Фокс беше.след като го пуснаха 2дни по-късно го свалиха,зада не гледат хората къде им отиват данъците и за какво трябва да се лишават.

Спонсорирани публикации