Половин година на война: Какво мислят жителите на Киев?

Повечето не вярвали, че войната ще започне
24 авг 2022 18:00, Нели Христова
93
Половин година на война: Какво мислят жителите на Киев?
Снимка: БГНЕС

Днес Украйна отбелязва Деня на независимостта си от СССР. Но празникът е помрачен - днес се навършват и точно шест месеца от началото на инвазията на Владимир Путин в страната.

Малко са онези, които са очаквали, че събитията ще се развият по този начин.

"Надявам се, че войната ще свърши тази година, за да сме радостни следващата пролет", казва пред BBC маркетинг специалистът Анна Хусиева. "Бих желала да получим повече помощ, за да приключи войната по-бързо и да започнем да живеем щастливия живот, който имахме преди войната."

Днес Киев се страхува, че Русия може да атакува столицата, за да помрачи още повече Деня на независимостта. Денят там започна със сирени за въздушна атака, а масовите празненства са забранени.

"Дори не вярвах, че войната ще започне", споделя IT специалистът Виталий Скландоновскай. "Не можех да повярвам, че може да започне пълномащабна война. Мислехси, че това са само заплахи и дрънкане на саби, които няма да доведат до мащабен конфликт.

В чест на Деня на независимостта, разбити руски танкове са подредени на главната улица в Киев.

"Дори не вярвах, че война може да започне в 21 век, когато хората са се отправили към бъдещето и трябва да мислят само за мир", казва Юлия, която работи като барман. "Но Путлер (Путин) има други намерения. Не мислех, че войната ще продължи толкова дълго. Очаквах да приключи преди края на лятото, но явно ще продължи още дълго."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 .."да правят атентати със западни оръжия." --- краварите се погрижиха за това още като избягаха от афганистан, като им оставиха свръх модерни оръжия..
35
4
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
В Украйна има ли опозиция сега. Или всеки с други мнение е враг на народа. Абсурд е всички на 100 процента да са на едно мнение. Същото е и в Русия и навсякъде другаде по света. Зеленски е диктатор обаче. Чуждо мнение няма да се чуе. Та оше в началото на войната той арестува парламентаристи и партийни лидери и забрани онези партии, които не му изнасят. Толкоз за "демократичната" Украйна.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 тролер от няколко дни копи пейст на това на всяка новина за Украйна или Русия. Вземи да си подготвяш разнообразни коментари,щото ставаш банален и омръзваш. Поне кат си взимаш кинтите се постарай малко повече да не се набиваш на очи.
33
3
 
7
 
! Отговори
Война? преди 1 година
Спомнете си - Путин каза: "Ние дори не сме започнали да воюваме".
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а какво мислят жителите на Дамаск...
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 имаш предвид украинската.имале разследване на американска медия ,че 30% от военната помощ стига реално по предназначение. Останалата се краде и продава на черния пазар. Въпрос на време е терористите да почнат да свалят самолети със стингери и да правят атентати със западни оръжия.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да мислят жителите на Киев освен тъй желания Мир и възстановяване на живота им .Но уви агента на дявола Путин ще ги унищожава и убива още
29
10
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, това е някаква прищявка на Путин, абсолютно погрешен ход, Русия е бедна и изостанала и няма достатъчно ресурси да довърши каквото започна в Украйна. Западът е мощен и обединен, а Русия няма достатъчно сили и политическа воля. Руският народ е разколебан и деморализиран, властите в Русия нямат решителност. В Русия има масивна част от населението което е против агресията на Путин и поддържа Украйна.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бъдещето .спри си наркотиците и може да те очаква по-добро бъдеще
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците за това загубиха войната в Украйна.Вижте военната им техника,допотопна от времето на Хрушчов.В руската армия цари пълна корупция и разруха.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоу, путинофилите в коментарите, да ви питам, вие какво правите тук да коментирате? Марш у майка русия и да ви няма. Също спрете да ползвате компютри, Интернет, социални мрежи, че са все западни технологии, а вие не харесвате запада. Връщате се към аналогови свят и технологиите отпреди 200 години.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По последни проучвания 98% от украинците вярвят че ще победят Русия. Само за това свалям шапка на тоя народ, такъв народ не може да бъде победен.
24
2
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Това строителство датира много отпреди соца. Ама откъде да знаеш.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво мислят жителите на Киев" - нищо не мислят. Те ако мислеха нямаше да позволят да си разбият държавата и да се разедини населението. В разумните държави като за пример можем да дадем западните общества, врага е един - политиците и корпоративните интереси. Цяла Европа протестира срещу политиците си само Киевчани си траят докато съгражданите им се изтрепват едни други за питици и олигарси.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е само първия етап. Втория етап е денацификация и демилитаризация на Европа.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владеейки инициативата, Русия внимателно избира цели, без до момента да обезглавява политическото ръководство в Киев, с което показва увереност в своите сили и планове. При този подход с времето Украйна ще дойде до точката, в която украинското ръководство ще подпише всичко, което му бъде предложено.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко за руските хора който тънат в мизерия,а Путин прахоса десетки милиарди долари във тази война.
19
6
 
2
 
! Отговори
Разчувствуван преди 1 година
Ох, разчувствувах се от разказите на ИТ специалиста Виталий и на ВСС маркетинг специалиста Анна. Много се разчувствувах.
18
13
 
9
 
! Отговори
От Бъдещето преди 1 година
Ще ви кажа точно как всичко ще свърши. Русия ще загуби тази война и Руската Империя, която е маскирана като "федерация", ще бъде разпарчосана на много области. За Русия ще си остане Москва и Европейската част след много тежки преговори и промяна на конституцията. Русия ще трябва да се доказва като европейски народ дълго време, ще трябва да положи много усилия за преговори с новите си съседи. В учебниците по история на внуците ни, тази Русия ще бъде известна като Болният човек на Света.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за хората, руската артилерия буквално ги смила. Но това е техен избор, винаги могат да се предадат.

Спонсорирани публикации