Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа

Президентът на Украйна произнесе емоционална реч за Деня на независимостта
24 авг 2022 11:14, Нели Христова
499
Зеленски за края на войната: Казвахме, че искаме мир, сега казваме победа
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски поздрави народа си за Деня на независимостта с емоционална реч. Днес Украйна отблезвя 31 години суверинитет, но и шест месеца от началото на руската инвазия

"Днес Украйна отбелязва деня на знамето, но това се случва докато се борим срещу най-страшния враг на нашата държава. В същото време постигнахме огромно национално обединение. Нашият национален флаг стана символ на кураж. Символ на онези, които уважават свободния живот. Където има синьо и жълто няма и няма и да има тирания. Там, където има синьо и жълто, няма да има диваци. Нашето знаме е навсякъде - от фронтовата линия, където нашите войни се бият с врага, до столиците на всички континенти. Това значи само едно нещо - хуманност", заяви президентът.

Още по темата
"Благодарен съм на всички, които защитават истинските ценности. Благодарен съм на всички, които помагат на Украйна. Благодарен съм на всички, които след 24 февруари избраха пътя на борбата за това, което прави живота истински: за свобода, за независимост", каза още той.

44-годишният лидер произнесе речта в бойна униформа пред централния паметник на независимостта на Киев от СССР.

"Нова нация се появи на света на 24 февруари в 4 часа сутринта. Не е родена, а преродена. Народ, който не плачеше, не крещеше и не се уплаши. Нация, която не избяга. Не се отказа. И не забрави", заяви Зеленски.

"Планирали сме много събития - нещо, което да подчертае пътя, който сме изминали. Който сме изминали заедно - украинците в Украйна, във всички наши територии - както в свободните, така и във временно окупираните, защото нашият народ се сражава навсякъде. Украинците в чужбина - всички, които помагаха, всички, които разпространяваха истината за Украйна, всички, които призоваваха да се борим за Украйна", каза още украинският президент.

"Никой окупатор не се чувства в безопасност на нашата земя. Всички сътрудници знаят, че нямат бъдеще. И всички ние не просто вярваме - ние виждаме, че държавата ни има перспектива", допълни лидерът.

За пореден път Зеленски обяви, че Крим е неизменна част от Украйна и тя ще си върне градовете и хората отново.

"Какво за нас е краят на войната? Ние казвахме: мир. Сега казваме: победа", заяви Зеленски.

"Не ни интересува каква армия имате, интересува ни само нашата земя. Ще се борим за нея докрай", каза Зеленски във видеообръщението си днес

"Ние се държим здраво вече шест месеца. Трудно е, но сме стиснали юмруци и се борим за съдбата си", каза той.

"Всеки нов ден е причина да не се отказваме. След толкова дълъг път нямаме право да не продължим докрай", допълни Зеленски

По отношение на Русия той добави: "Няма да се опитваме да намерим разбирателство с терористите. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 региона, без никакви отстъпки или компромиси."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто украинското офицерство трябва първо да спре това жестоко избиване на своите задължително и по възможност да се поиска примирие !
315
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "учете се да лъжете", познавам хора които го правят от началото на демокрадията и си живеят необезпокоявано но само привидно добре.
314
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз издумкат ръководството на кравефермата целиот свет че си отдъхне .
313
3
 
17
 
! Отговори
Учете се да ЛЪЖЕТЕ преди 1 година
Научете се да лъжете както добре го прави киевскиязеленглист. С лъжа одра западните данакоплатци с над 50 милярда $ра, хиляди тонове качаственоа стомана под формата на военна техника, коята по някакви причини повече от половината отиде при опълченцита а взривените сега ги претопяват в Мариопул; спря газа за Европа за да му се дигне цената на 3, 3.5 до 4 000$ и пласира в Европа над 5 мильона авантаджии. Така че да се учим за да лъжем като Зеленски.
312
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЕД КАТО ЗА ДЕНОНОЩИЕ ГУБИТЕ 600 "ГЕРОИ", "НЕ" СЕ СЪМНЯВАМ.
311
1
 
12
 
! Отговори
ТИ ДА видиш преди 1 година
Мдааа ... Спец операцията ша спре... Тогава когато зеленчука (ако не му се случи нещо) или некой наместник не се примоли качествено за мир (пълна капитулация).... а това щеше да е най безболезнено още в началото... ама слушат байизкукуригал и сега са пушечно месо!!!
310
2
 
6
 
! Отговори
ЧекоканЧеКокаилЧеМар преди 1 година
Каквого чака украинския Зеленски.1)Чакаго чувалче кока, вдъното накоето ескрит аналенвибратор жици за220В захранване.2)После лечение о наркома счувал кока, вдъното накойто с скрит аналноораленвибратор сжици заакумулатор.3)След излекуването на Полето на марихуйнята, отпърва бразда ще активира аналноорален вибратор наслънчеви батерии,разположени спецялна количка коятоЗеленски като стисне органа поел вибратора щетегли спомоща назахранвщия кабел.Ако некой оди с висящи жици от седалка шибниму една
309
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви събития от преди 150 г. говориш долния сорросоид. В Бг. имаше Национално освободително движение с четите на Филип Тотю и Стефан Караджа. После Левки направи комитети но турците го обесиха. Дойде Априлското въстание подвига на Бенковски и Ботев и Руско турската война Освободителна за България. Сорроските инсинуации не променят историята
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и 353 и той ще липса.
307
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕМА МЪНИ И СЕ ПОЯВИ КАРИКАТУРАТА.
306
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
345- и че земята е плоска нали.
305
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този кога е говорил за мир, че нещо не се сещам. Ревеше денонощно за оръжие и помощ. Да не го е налегнала деменцията на Байдън.
304
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този като го гледам какъв тик е развил, явно и сам се досеща, че "съюзниците" вече са му подпечатили билета :)
303
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват руснаците имат най много ядрени бомби. За да ги изравнят със краварите, защо излишните не ги изсипят във УКРИЯ.
302
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 346 "Войната ще трае колкото Ковидпандемията 2 год., после пак .." Искаш да кажеш, че такива като вас имат нужда от нови и нови "заплахи", за да продължите да съществувате в алтернативна реалност, за да не се връщате към реалния свят ли? На вас тези "заплахи" са ви само оправдания, защо не искате да поемете отговорност за себе си и за собствените си действия/бездействия. Ако не е Ковид, ще е война, ако не е война, ще е икономически краш, ако не е икономичски колапс, ще е глад и т.н.
301
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре Думата ще си каже Думата за края на войната. Ти нямаш думата.
300
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Войната ще трае колкото Ковидпандемията 2 год., после пак ..
299
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До токсиколог Доказано е, че връзката Зеленски - наркотици е руски фейк. Всеки, който се опитва да го пробутва, се издава.
298
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефа като държа половин година речи и сега на празника празни приказки.
297
4
 
13
 
! Отговори
токсиколог преди 1 година
Вече доби типичния фейс на кокаиноман - изпит, с налуден поглед. Неговата е ясна, но жалко за обикновените хора там.

Спонсорирани публикации