Нападението на Русия над Украйна – най-важното събитие в света за 2022 г.

Икономическата криза и отстъплението на Ковид – другите топ събития за отминаващите 365 дни
31 дек 2022 21:45, Красимир Ангелов
77
Нападението на Русия над Украйна – най-важното събитие в света за 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Светът скоро ще отбележи края на още една тежка и изпълнена с изпитания година. Година, започнала под сянката на коронавируса, продължила с кратък период на оптимизъм по време на зимните олимпийски игри в Пекин, и белязана почти изцяло с войната в Украйна.

Година, през която тормозилият ни повече от 2 години коронавирус най-после отстъпи, но пък се завърна още по-силно сянката на войната.

Какво още обаче се случи през отиващата си 2022 година и какво впечатли най-много читателите на Dnes.bg? Точно това се опитахме да разберем от вас в традиционната ни годишна анкета, в която участваха точно 2971 наши читатели.

Кое е световно събитие №1 за читателите на Dnes.bg за 2022 година?

Едва ли има особена изненада, че именно военната агресия на Русия и войната в Украйна, която продължава вече повече от 10 месеца, е най-важното събитие за болшинството наши читатели. Цели 65% от анкетираните категорично посочват това като най-важното международно събитие за годината.

За други 21% пък най-важното събитие е енергийната и икономическа криза, която скова Европа след началото на военните действия. Ако не бе войната в Украйна, вероятно краят на ковид пандемията би било най-важното световно събитие за годината. Сега обаче едва 7% от нашите читатели отбелязват отстъплението на страшния вирус като топ събитието за отминаващите 365 дни.

Всички останали предложени събития в анкетата събират незначителен брой гласове. Все пак заслужава внимание, че за 3% от участвалите в анкетата най-важното събитие е нормализирането в спорта и фактът, че Зимните олимпийски игри в Пекин и Световното първенство по футбол Катар се проведоха и то в нормален режим и без да се налага отлагането им, както бе при Евро 2020 и Токио 2020.

Смъртта на кралица Елизабет II и качването на престола на крал Чарлз III, което развълнува сериозно света през септември, е най-важното събитие за 2% от анкетираните. Убийството на бившия японски премиер Шиндзо Абе и новото напрежение на Балканите между Сърбия и Косово и Гърция и Турция събират само по процент от отговорилите в анкетата.

За финал, остава да си пожелаем новата 2023 година да бъде по-здрава и час по-скоро да сложи край на войната. Защото без здраве и мир, всичко останало в света няма своя положителен смисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а догодина заглавието ще бъде "Американците изоставига Окрайна също както Афганистан "
30
25
 
22
 
! Отговори
ЧНГ преди 1 година
Нека Новата година донсе повече МИР и дано фашизма не победи ! Слава на Русия и да победи надигащият се фашизъм в Европа .
29
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До СЛАВА УКРАИНЕ/ ДОРИ АЗ НЕ ГОВОРЯ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!) ДОРИ ПРЕЗИДЕНТО НИ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ТА ТИ ЛИ
28
2
 
7
 
! Отговори
Ивана - Късно е ФЕН преди 1 година
Новата година наближава ! Пожелавам на всички откачалници, ненормалници, дяволи, нормални хора и на всички хора , които могат да обичат , пожелавам много щастие, успехи в личен план и истинска любов !
27
8
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Интересна работа,през 84-та бях 6 месеца в Киев и никъде не срещнах украинци. Всички си говореха на руски,даже аз попитах местен знае ли...украински,а той ме погледна...странно,все едно вижда...извънземен. На главния площад,там където завършва проспекта Кресчатик имаше огромен транспарант на който пишеше- Русия и Украйна сьостри,во веки веков. Та такива ми ти...работи в Украйна...тогава.
26
17
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Руските фашисти ще загубят войната.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ген. Анте Готовина. Личи си че като млад си бил активен комсомолец. Големи лозунги.
24
17
 
13
 
! Отговори
Ген. Анте Готовина преди 1 година
Героям Слава! Украйна завинаги! 310 дни невероятен, нечовешки отпор на бруталната руска агресия! Железният украински юмрук разби олигавената, озъбена морда на дръгливия кремълски мечок, разби му зъбите, пусна му кръвчицата....
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧНГ НА ВСИЧКИ!Вместо да завиждаш благородно се пищи наемник и върви прояви мъжество и храброст. И айде да не говориш от името на България а ?
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Короновируса изчезна веднага след началото на специалната военна операция. Съвпадение ? Чак след 10 месеца го съживиха отново в Китай. Съвпадение ?
21
9
 
14
 
! Отговори
ЧНГ НА ВСИЧКИ! преди 1 година
БЪЛГАРИЯ БЛАГОРОДНО ЗАВИЖДА НА УКРАИНСКОТО МЪЖЕСТВО И ГЕРОИЧНАТА БОРБА НА СЛАВНИТЕ ГЕРОИ НА УКРАЙНА , СРЕЩУ РЕСКИТЕ АГРЕСОРИ И УБИЙЦИ!-БОГ С ВАС!!!!ЖЕЛАЕМ ВИ ПОБЕДА ПРЕЗ НОВАТА 2023г. СЛАВА!!!!!
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам "Взвод". Препоръчвам лентата, актуална е! Винаги има хора, които вярват, че войната е необходима. Като свърша с тази лента започвам "Царят на войната". Хубаво е да се подготвим за Новата година, военолюбци!
19
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раззия е блато в което живеят диви алкохолизирани ВАРВАРИ !!!! С тая война направиха всичко възможно да ги намрази целия цивилизован свят за поколения напред. Ще си платят за хилядите невинни жени и деца ,които тия изрооди убиха.Блатото ще си остане блато ,а руZZкия алкохолизъм и варварство са неизличими..
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единството и борбата на противоположностите е диалектически закон. Няма значениее, че не учите диалектика, тя съществува. За да има богати, трябва да има бедни и е тъпо бедните да воюват помежду си. Богатите не воюват на фронта. Дали сме им зад-ника си, хайде джанъм, няма да им даваме и душата си.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През комунизма,основният " лозунг" беше,че всички " блага" са за " трудещият" се! След 1989 г,до днес 34 години вече основният " лозунг" е " демокрация"!-:) И в крайна сметка печели,този който е на власт!-:((
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причините за войната са неоколониалните апетити на евроатлантическата общност. Такъв е капиталът, трябва да расте. Има обаче една истина: Богатите винаги прецакват бедните. Бившият соц беше забравил това.
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИстуканАко Русия нападне България ще бъде посрещната като освободителка за трети път!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виетнамската война продължава близо 20 години. 550 000 американски войници участват в нея. По 150 загинали имат американците на седмица. Днес САЩ са по-разумни, използват чужди тела на заем.
13
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До SS/ ТИ ЩЕ СЕ МОЛИШ ЗА ГЕЙОВЕ ВОЙНИЦИ!!! ВСЕКИ ИЗВРАТЕНЯК Е ОПАСЕН ВОЙНИК ! А ГЕЙОВЕТЕ СА ТОЧНО В КАТЕГОРИЯ ИЗВТАТЕНЯЦИ! ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ ВЛЯЗАТ ЛИ ВЪВ ФАЗА СЕЕНЕ НА СМЪРТ СТАВА СТРАШНО :D ТИХАТА ВОДА Е НАЙ-ОПАСНА
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2023 зеленото нищожество от Киев ще е избягало в САЩ с милиардите задигнати от елементарното украинско племе. За тях ще са останали само дълговете. През 2022 се успокоих, че има и по-кухи *** от българите- урките!

Спонсорирани публикации