Козметика за зимата - от колко ретинол и витамин С имате нужда?

Количеството е важно за постигането на добри резултати
29 яну 2023 19:35, Дарена Найденова
6
Козметика за зимата - от колко ретинол и витамин С имате нужда?
IStockphoto

Ако някога сте стояли пред отрупаните рафтове в козметичните магазини, има шанс да сте се объркали от стотиците неща, които ви заобикалят. От малки бутилки серум с витамин С до кремове с ретинол, които обещават, че са толкова нежни, колкото и ефективни, продуктите за красота могат да бъдат доста.

Трябва ли да купите от всичко по едно или да изберете само няколко, но ефективни? Колко продукта трябва да използвате, за да постигнете желаните цели? И откъде изобщо да започнете, след като сте добавили всичко в кошницата, платили сте и вече спокойно се запътвате към дома?
 
Какво количество козметика да използвате: 
 
Витамин С
 
Витамин С е мощен антиоксидант, който присъства в режима за грижа за кожата на всеки един от нас. Той помага да защитите кожата си от увреждане от околната среда, включително замърсяване и излагане на ултравиолетови лъчи. Също така възпрепятства свръхпроизводството на меланин, което помага за намаляване на появата на хиперпигментация и тъмни петна. Експертите също така казват, че витамин С насърчава синтеза на колаген, което помага за минимизиране на фините линии и за осигуряване на по-стегната кожа.
 
Кога да го прилагате: Сутрин.
 
Колко да нанесете: За серум нанесете четири до шест капки. За по-плътни продукти количеството трябва да е равно на стотинка.
 
Къде попада в рутината: След почистване/тонизиране и преди овлажнител и слънцезащитен крем.
 
Колко често: Ежедневно.

Ретинол
 
След слънцезащитния крем, ретинолът е една от най-подкрепените от науката съставки за грижа за кожата и задължително се препоръчва от дерматолози. Това е единствената съставка, която клинично доказано се бори с всички признаци на стареене, включително фини линии и бръчки, обезцветяване и отпусната кожа. Също така помага за регулиране на производството на масло, което прави ретинола ценен инструмент в борбата с акнето.
 
Кога да прилагате: Вечер.
 
Колко да нанесете: Количество колкото грахово зърно.
 
Къде попада в рутината: Преди или след овлажнител, в зависимост от това колко чувствителна е кожата ви. Също така можете да опитате ретинолен сандвич, при който нанасяте тънък слой овлажнител преди и след използването на ретинол. Това създава овлажняваща бариера и минимизира раздразнението.

Борба със стареенето – 5 алтернативи на ботокс

Красота през 2023 – как да подобрите кожата си за една вечер

Красота през 2023 – 13 цели в грижата за кожата

Колко често: Започнете бавно с нанасяне два пъти седмично, след това надградете до ежедневна употреба, докато кожата ви свикне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
1
 
! Отговори
Селски Мъдрец преди 1 година
Едно време е било така момите от 16 годишни до към 20 да се задомяват. Иначе после няма за кога да се кичат и правят на кокони минало им е времето. Всичко друго си е чиста проба проституция.
4
6
 
1
 
! Отговори
Ба-бек преди 1 година
До 29 години е младост после старост за женските. След това са презрели нахапани ябълки очукании с деца, болести и в абстиненция за пари и имоти да грабят.
3
6
 
1
 
! Отговори
Старост НЕ-Радост преди 1 година
Колкото и да се МАЖАТ и ЗАМАЗВАТ годините и ВРЕМЕТО си знае работата след 38 години повечето жени стават на бабички сбръчкани, дебели, дрослии. Няма как да си скрият годините ВСИЧКО с ВРЕМЕТО УВИСВА. Докато са млади това е времето колкото могат да ограбят пари от мъжете и после не става стават на стари чанти.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам жените, и зиме и лете плескат направо с мистрията. Гледаш ги и не можеш да разбереш това на лицата им грим ли е, мазилка ли е или направо зидария.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 кила като за начало ми звучи добре.

Спонсорирани публикации