Саакашвили отслабнал с 60 кг в затвора, ако умре иска сърцето му да бъде погребано в Украйна

Грузинските власти са на мнение, че той симулира
Обновена: 1 фев 2023 20:41 | 1 фев 2023 20:37, Нели Христова
69
Саакашвили отслабнал с 60 кг в затвора, ако умре иска сърцето му да бъде погребано в Украйна
Снимка: БГНЕС

Здравословното състояние на бившия грузински президент и губернатор на Одеса Михаил Саакашвили се влошава. Той е бил преместен от затвора в лечебно заведение за интензивно лечение.

Медицинският му екип каза, че здравето му се е влошило значително, откакто е влязъл в затвора през октомври 2021 г., където той многократно обявяваше гладни стачки.

Саакашвили се лекува в клиника в Тбилиси, но адвокати са поискали присъдата му да бъде суспендирана, за да може той да бъде прехвърлен в чужбина.

Още по темата
Вчера той говори на изслушване по делото си и повтори, че се нуждае от лечение, и заяви, че ако не доживее да види как Киев печели военния конфликт с Москва, ще поиска сърцето му да бъде погребано в Украйна.

"Ако не доживея да видя победата на Украйна, което е много близо, сърцето ми трябва да бъде погребано в Киев, защото то принадлежи на Украйна", заяви третият президент на Грузия Михаил Саакашвили по време на процеса си в пряко предаване от клиниката "Вивамеди", където от май миналата година се лекува от ментални и ендокринни проблеми.

Той направи изявлението си на украински език, като подчерта, че не се съмнява в победата на Украйна и се "гордее с президента Зеленски".

Саакашвили, който беше осъден на 6 години затвор от съда в Тбилиси, заяви, че е бил измъчван в ареста и дори е имало опит да бъде смъртоносно отровен. Бившият президент заяви, че е готов да жертва живота си, след като е пожертвал свободата и здравето си, и поиска единствено адекватно лечение.

Михаил Саакашвили, който е отслабнал с 60 кг през годината, прекарана в затвора, се съблече до кръста и се извини на публиката, демонстрирайки тежкото си здравословно състояние.

Според директора на лечебното заведение, направеният му PCR тест е дал отрицателен резултат. Това означава, че той вече се е възстановил от COVID-19, от който боледуваше по-рано.

По-рано експерти откриха тежки метали в тялото на Саакашвили, включително следи от живак. Според тях политикът е диагностициран с 10 заболявания, които са несъвместими с лишаване от свобода, пише bTV.

От грузинското министерство на правосъдието съобщават днес, че тестовете, взети от Саакашвили, са показали липса на отровни вещества.

А грузинските власти твърдят, че бившият президент симулира лошо здравословно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
18
 
6
 
! Отговори
Любо преди 1 година
Българите под османско робство са живеели много по-добре от крепостните селяни в Русия. Въобще Русия винаги е била изостанала с 5-6 века.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До ПуркоДО Пишещия до Пурко - : Верно ли си толкова глупав гей? Така се излагаш, все едно не си бозал!
19
3
 
13
 
! Отговори
До Пурко преди 1 година
Преди 200 години сме били под османско и русия ни е била най - големият враг ,ти чуваш ли се кви глупости пишеш бе?!
18
12
 
5
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Путин не осъзнава че е импотентно джудже. Русия не осъзнава че е икономическо и политическо джудже. Територия имат /засега/ ама вече нямат хора.
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14не е сигурно, че украинците го искат. Доколкото си спомняме те го изгониха най-позорно)))))))Беше губернатор на Одеса област Предадоха го на проруската власт в Грузия, защото критикуваше Порашенко.В затвора е за смешни обвинения, като помилвания които е давал, потъпкване на протести и тям подобни. За такива обвинения в Русия и България, властимащи в затвора не лежат.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да свали 60кг. Имайте предвид ,че това е ужасно мъчение с ясен край!
15
15
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 1 година
Най-големия подарък ще е ако Путин умре преди Саакашвили. Тогава последния може и да излезе от затвора. Грузия и тя като България ще се окаже руско бунище. Събуди се българино! Русия е най-големия враг на България от 200 години насам.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката е без враторъзка, да не би да я е изял?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя за какво са го осъдили, че не пише?
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те грузинците умни и смели хора,навремето влязоха в техният парламент и изпозастреляха сума ти и депутати,сега и тази американска *** и измислен борец за демокрация,но въпроса е кога и при нас ще се появят такива политици както в Грузия и ние да видим некои от управляващите на гости при бай Ставри...
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие нормални ли сте? Че той , едва ли е тежал повече от 90кг, няма как да е свалил 60. А колкото до желанието му да бъде погреман в Украйна, не е сигурно, че украинците го искат. Доколкото си спомняме те го изгониха най-позорно и след това не го пуснаха да влезе в страната даже и като турист. Колко бързо са забравили "заслугите" му за поръчково окървавяване на т.нар. оранжева революция, а ? После беше лесно да обвинят "лошите" проруски управляващи и да се надигне народът
10
6
 
22
 
! Отговори
Гледайте истината преди 1 година
Стига западна пропаганда! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное, Colonelcassad, Рыбарь, Повернутые на Z войне. Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru. Ако запада и неговите БГ маpионетки са Ви блокирали каналите и телевизиите, това работи отлично с ви-пи-ен прокси браузер.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи авери бяха с Обама. Зелюгата да му мисли, че сегашния е и с деменция
8
2
 
15
 
! Отговори
aaa преди 1 година
Ми, ако няма вече Украйна дотогава...
7
4
 
26
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
жалката съдба на една краварска марионетка !Нека всеки краварски предател да свърши така !
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Всички ще умрат от краварска ваксина от лаборатория в ***
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да разбере че си умрял. Спокойнооо!
4
2
 
7
 
! Отговори
георги преди 1 година
Какво чака
3
4
 
20
 
! Отговори
Дребен Гризач преди 1 година
ФРИК по националность хохлогризач. такава съдба очаква всички американски марионетки
2
5
 
19
 
! Отговори
мдааа... преди 1 година
Човекът има ментални проблеми.

Спонсорирани публикации