Общност на албанските общини предлагат в Северна Македония

Очаква се правителството да даде мнение
25 фев 2023 22:09, Росен Стойчев
150
Общност на албанските общини предлагат в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова идея се появи в Северна Македония, съобщи Нова Македония.

Предстои обсъждане.

Още по темата
Идеята идва от албанската партия Алтернатива.

От там настояват да се основе Общност на албанските общини в страната. Тя ще е по пример на настояването за Общност на сръбските общини в Косово.

От Алтернатива наскоро се оттеглиха от управляващото мнозинство и минаха в опозиция. От там пуснака обръщение към медиите.

В него заявяват, че страната може да се обърне към Косово, което е близо до договарянето на разбирателство със Сърбия. Допълва се, че това е приветствано от западните държави.

Очаква се позицията на македонското правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Албанците са както румънците. До 18 век говорят старобългарски и кирилица, след това приятели ни от НАТО Австрия ги поробва и налага децата да учат латински. После измислят румънски език и махат и кирилицата. При албанците е мешан гръцки с латински и бг, но с времето ги потурчват и езика им става латинска каша с турски.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре албанска РСМ, отколкото измислената "северномакедонска нация и измисления северномакедонски език, които са кражба на българска история и език. РСМ е албанска нома държава с българско малцинство.
42
12
 
2
 
! Отговори
Ростов Великий преди 1 година
Накратко, трябва спешно да промените името си, в противен случай може би нашите българи от Казан и балкарите от Кавказ ще искат да дойдат при вас, добре, те ще спечелят за втори път)) Който е живял там преди пристигането на нашите Волга момък Кубрат? Съюз на седем племена, някакъви смоляни, изглежда? Но имахме и ние смоляни, град Смоленск получи името си от тях.Не, каквото и да се говори, ще трябва да върнем тази балканска държава със столица София. Само 111 хиляди км2, ще има българска област в Русия, или Софийска, Дунайска, нищо, земя никога не стига!))
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42 Когато България е била империя, Русия не е била на географската карта. В България са преведени за първи път, църковните книги на старобългарски език, на Кирилица. Азбука създадена от учениците на светите братя Кирил и Методий, по волята на българския цар покръстил Борис I Михаил. България е най-старата православна, славянска страна в света. Най-старата православна държава в Европа, след Византия. От нея Кирилицата и православната книжнина тръгва към другите народи, които я ползват и до днес.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турска червенокоса певица от албански произход. Тя не знае албански но родителите й са албанци и тя твърди че е "арнаутка" - албанска. Пример как изглеждат албанците........ youtu.be/JBElQJbWdF0
39
11
 
2
 
! Отговори
Ростов Великий преди 1 година
Що се отнася до писмеността, сравнението на кирилицата и съвременната руска азбука е като сравнение на селска каруца, натоварена с тор, и съвременна спортна кола. Изглежда, че и двете имат 4 колела, но приликата свършва дотук))
38
6
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Ростов Великий Кои сте вие, някакви "славяни" които пишат на български? И ти като руснаците си с объркана индентичност и в главата ти е пълна каша :)) Кинжали, циркони, макарони ще свършат като танковете за 6 милиарда долара които Украинците унищожиха. Народ който няма канализация и сече дърва като о-р-к-и-т-е във Властелинът на пръстеите за да се стопли, но живее подарена държава която е най големия износител на газ, ръкоопляска на диктатор който пръска милиарди за да се почуства висок? :))
37
2
 
5
 
! Отговори
Ростов Великий преди 1 година
Космо слушай сюда, не ви пука за техните далекобойни оръдия, ние все още сме по-дълги и по-дебели)) Чували ли сте за хиперзвукови ракети, за кинжали и циркони? Така че ще превърнем цялата тази американска техника, abrams и други глупости в скрап, а hohloukri в прах.
36
3
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Ростов Великий Хм, нови попълнения. Русофил стараещ се да използва ирония за прикриване на злобата? Старите русофилски програми не вършат ли работа? Като начало, ще ни кажеш ли какво е това "славяни"?
35
1
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Фо ростовския! Прав си, но донякъде! Не ние, а вие трябва да се върнете при майка България! Русия съществува като име от 17век,а България от хилядолетия!
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо още се занимаваме с този изгубен в времето народ дребни души отричащи и изгарящи корените си такива хора нямат минало нямат и бъдеще те изцяло ще за служат съдбата си която никак няма да е добра с тях.
33
14
 
2
 
! Отговори
Ростов Великий преди 1 година
България е създадена от нашите казански болгари, които по някаква причина се отегчиха и решиха да пътуват)) Е, тези момчета, Аспарух, Кубрат и компания, дойдоха на Балканите, където живееха славяните и ги завладяха. Вие дори нямате собствено славянско име за народа. Имаме и Болгар в Татария и Балкария в Кавказ, вероятно ваши роднини)) Вие, дунавските българи, трябва да се върнете в Русия, в родното си пристанище!)
32
6
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 31 Идинах с твоя светослав. Кажи, Путин кагда ще напредне в Украйна? Видя ли снимките на пристанищата в САЩ с танковете, другата бронирана техника и купищата оръжие които тръгнаха към Украйна? Нали се сещаш, че по някое време там ще гъмжи от наемници и кавказци? Защо Путин плака по телефона на американците да не дават далекобойни системи за реактивен залпов огън на Украйна, нали е голям тежкар и много високо джуджже?
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са с промити мозъци. Да разговаряш с тях е губене на време. По-далеч от Русия, по-близо до цивилизацията.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 Когато България е била империя, Русия не е била на географската карта. В България са преведени за първи път, църковните книги на старобългарски език, на Кирилица. Азбука създадена от учениците на светите братя Кирил и Методий, по волята на българския цар покръстил Борис I Михаил. България е най-старата православна, славянска страна в света. Най-старата православна държава в Европа, след Византия. От нея Кирилицата и православната книжнина тръгва към другите народи, които я ползват и до днес.
29
2
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Ростов Забравих да ти благодаря, всеки път когато си помисля, че съм виждал всякакви изкълченяци и започнна да скучая, веднага се появява някой като теб да ми докаже, че матрицата има новоинсталирани програми които тепърва ще се разгръщат.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Русия не ни помогне пак свършено е с бг.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искате НАТО а НАТО са с турците и албанците. Но от друга страна е добре че албанете ще изгонят гадните и алчни сърби. Все пак остава проблема какво ще правим сами ако още ни има после срещу албани, роми и турци. Задава се балкански ураган,
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 Такава неграмотност и глупост, която демонстрираш, отдавна не сме чели. Апропо, върви на...й в руски сайт, погрешно си попаднал в български. Не ни джсаждай, с твоя облъчен мозък.
25
3
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Ростов О, нови висоти! ха-ха Я разкажи още малко за великите руснаци. Мнението ти го скрийншотвам, защото ти поставяш нова ера в отчаяната пропаганда и създаването на история. Намирисва а ново ниво в руската пропаганда, очакваното ниво - тотално падение от отчаяние. Егаси, колко луди хора ха-ха наистина живеем в шарен свят. :))

Спонсорирани публикации