Спипаха в Узбекистан обвинения за убийствата пред дискотека "Соло"

Илиян Тодоров е опитал да излети за Истанбул
Обновена: 6 мар 2023 13:32 | 6 мар 2023 13:32, Красимир Ангелов
102
Спипаха в Узбекистан обвинения за убийствата пред дискотека "Соло"
Снимка: БГНЕС

Осъденият за двойното убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, съобщава БНР.

Той е арестуван на летището в столицата Ташкент при опит да излети за Истанбул. Тодоров е бил спрян заради съмнения за фалшив паспорт.

Още по темата
След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че става дума именно за изчезналия преди повече от 12 години мъж, осъден за двойното убийство пред столичната дискотека.

Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция.

Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

По случаят бе задържан Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.

Той обаче избяга от България, за да не излежи доживотната си присъда за смъртта на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров.

В последствие той беше публикувал клипове в интернет, с които отричаше да е замесен в двойното убийство. Така и обаче не бе открит точно къде се укрива. Той бе обявен за издирване от Интерпол с червена бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия перничани много криминализирани се оказаха, netflix трябва да направят филм Law and order in Pernik
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72 Ангел . Е момичето нали е свидетел. Тези спортове хокей и хандбал са на агресивни. Удрят се и извън спорта.
65
24
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Осъдиха го момчето навремето несправедливо . Пияните Хокеисти тръгнали да го бият пред приятелката му.Когато някой ти тръгне на бой пред гаджето,разбираемо стават доста по агресивен. Тезата самоотбрана бе отхвърлена само защото единия бил наръган в гърба въпреки че се доказа кой първи е нападнал.
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68. Такива са им и родителите. Първенюта от комунизма
63
0
 
13
 
! Отговори
111 преди 1 година
Е сега да намерите и братя Галев. Ама немате интерес нещо...
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До62 . Реалист . Разликата е , че австралиеца си остана в затвора и си изтърпява присъда. В която е защитил друг да не го убият . А този може и въобще да не е посягал с нож , но е явен свидетел. И от страх се покрива.
61
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийци се разхождат безнаказано в България и ги интервюират по телевизията като морални ментори, наркопласьори участват в телевизионни предавания, вместо да са в затвора! На тоя как са му дали доживотна присъда, чак е чудо!
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички корупционни схеми изчезват в съдилищата. След една година след като закриха специализирания съд нещо да сте чули за стотиците цела, пръснати из цялата страна, и за онова от Дубай? Нищо нали! Няма и да чуете. Най-корумпираното съсловие в БГ - съдиите.
59
7
 
6
 
! Отговори
somewhere преди 1 година
не знам кой е баща му, и какви връзки има този, но точно тогава работехме в една фирма с обвиняемия. След инцидента повечето които го познавахме бегло си мислихме, че не е той главния виновник, а друг негов приятел, доста по-конфликтна личност от обвиняемия. Не знам какво точни е станало и как са се завъртяли нещата. Ни жалко за човека.. И да, не са те преките виновници. Ако не беше станал инцидента с ножа, можеше обвиняемия да е зверски пребит.. Тъмна и мътна история
58
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ами Стоян Балтов, който беше убит? Момчето не е могло да се защити, а двама от убийците му избягаха! И само защото момчето не е имало оръжие да се защити! Така че не са едностранни тези случаи! Да пази Господ!
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Каката" Ченалова дето го оправда за да може да избяга сега е горд възрожденец, анти-ваксър и любител на копейките. #kletamajkabulgaria
56
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Нищо не може да оправдае убийството, така че това лице трябва да си изтърпи присъдата! Всеки, който е нападан без причина обаче би ви казал, че тогава адреналина скача на много високи нива и човек би превишил неизбежната самоотбрана, само и само да се защити! Такъв беше и случая с онзи Полфрийман, който уби някакъв ултрас на Левски София. Никога не знаеш кой е срещу теб и особено ако има нож или пистолет, там физичвската сила не играе роля! Лека им пръст на момчетата!
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е то отдавна трябваше да се навържат нещата, баща му беше шеф на БСП в Перник, Георги Първанов- президент, Румен Петков, най-старата мафия, която отдавна трябваше да е в затвора, но те още ръсат бисери на свобода...нооо рано или късно... на децата им...на внуците!!!
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път от 12 години няма да е у дома за Великден в България.
53
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До АнонименКакъв Гешев те гони , бре?????
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идвал е на гости при роднините в България. През Истанбул и през оградата на Бойко.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е вече по народност? Узбек. Или украинец като Брендо? Какво пише във фалшивия паспорт? Видели са го, че не е с дръпнати очи, а името му - Тайлайраян Таранланаянов.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ченалова го оправда и пусна на втора инстанция и при третата инстанция беше изчезнал. Това са съдийските номера. Там са всичките - Брендо, Ружа. Узбекистан, Таджикистан. От Украйна са избягали в Узбекистан след началото на войната.
49
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъден на доживотен затвор и успал да избяга..това го има само в нашата Татковина...като братя Галеви...Ето за това Гешев и цялата подкупна Съдебна Ситема...вън....
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислел, че ще се скрие там, но Узбекистанската полиция не спи.