Сарафов за атентата над Гешев: Бомбата е направена изключително професионално

Осколките наистина са можели да убият невинни граждани
Обновена: 2 май 2023 11:13 | 2 май 2023 11:13, Нели Христова
164
Сарафов за атентата над Гешев: Бомбата е направена изключително професионално
Снимка: БГНЕС

Бомбата, която е била заложена пред кортежа на Гешев, е самоделна. Това каза директорът на НСлС Борислав Сарафов на извънреден брифинг.

Еквивалентът му отговаря на три килограма тротил, допълни Сарафов. Осколките наистина са можели да убият невинни граждани.

Бомбата е направена изключително професионално и е задействана дистанционно, допълни директорът на НСлС.

Извършителят е имал визуален контакт с колата, но самата бомба е взривена по електронен път, уточни той. По време на огледа на местопроизшествието е участвал и израелски експерт по контратероризъм, каза още Сарафов. По думите му взривът е бил концентриран и насочен от банкета на пътя към пътното платно.

Частици от секундата е възпрепятствала това взривът да бъде посрещнат със страничната част на автомобила на Иван Гешев, допълни директорът на Националното следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атентата беше ли съгласуван с господарите от сащ или изпълнение волна програма ? Ако не е ще дърпат ушите на някого да не излезе Магнитски и някой да се покрие ?
130
1
 
17
 
! Отговори
L. преди 1 година
И кое му е професионалното? Мишената се скъсва от интервюта в момента в прекрасно здраве. (нищо против Гешев, разсъждавам)
129
1
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Ще им купуваме още бронирани коли на върхушката че тия не били безопасни,това сега обяснява по радиото министъра на Милиционерите!Част от постановката е и по тази причина!Готвят си защита от народната любов!
128
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 1 година
Ами, нормално. Професионалистите са сред престъпниците. В службите са само некадърници, включително каскета и този на снимката :)
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те дори бандитите в държавицата ни не са кат хората.
126
1
 
20
 
! Отговори
Анонимус преди 1 година
Някои много лъжат.Защо?Ако се нагърмя с боб и отида на същото място,ще оставя кратер бе!А те с некви тротилови шашки...Бил 3кг еквивалент!Тези за какви ни смятат??? кг тротил ще разцепи пътя и дърветата наоколо!Освен това наклона е към гората,би трябвало всичко до отиде натам.Т.е. към пътя и таралеж да е минал,ще си остане с бодлите!Евтин пи ар,същит с бели и тънки конци.А онези лъжат ли,лъжат...Отново 0срани...
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бат Бойко има ли алиби? :)
124
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквато ни е държавата такъв ни е тротила, такъв ни е и атентата клпави. По калпав скалъпен атентат не съм виждал, шушумигата наричащ се главен прокурор с нищо не е провокирал мафията, че да го отстраняват. То бива да ни вземате за балъци ама вашето е прекалено.
123
5
 
4
 
! Отговори
Кирчо Петков преди 1 година
Промяната е безспорен факт!
122
1
 
5
 
! Отговори
Тюхчев преди 1 година
Тююю,язък!Можеше да загине като мъченик,Българката православна църква и католическата Папа да го обявят за великомъченик и да го изографисват по черквите като икона и да му се кланя народа!Толкоз десетилетия все го преследват,махат,заплашват и т.н. и накрая ако бяха го убили
121
2
 
11
 
! Отговори
Цирк Буш преди 1 година
Или всичко е театър или изпълнителите са ***! Първото изглежда далеч по-вероятно с оглед цялата постановка.
120
0
 
1
 
! Отговори
до 120 преди 1 година
Днес си забравил хумора вкъщи, нали :)
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да вземе да покаже на Сарафов снимките от атентата срещу един анти-мафиотски прокурор Фалконе в Италия от 90те. Колата му беше взривен в движение на един главен път до Палермо на връщане от летището от бомба поставена до пътя. Нямаше НИЩО останало от пътя в радиус от 200 метра от мястото на взрива. Това включва път, коли, полета... абе нищо. Там можеше да се говори за ''кратер''. Това тук не съм много сигурен как да го нарека...
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевналиев каза че България била най смешната държава в света
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118. Само казват, че има такъв и ние требе да верваме.
116
2
 
8
 
! Отговори
Големанов преди 1 година
Тия партенки вършат работа само за пред най-залюханата бокова публика.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръмнало нещо на 1-ви май, последния почивен ден от серията с 3 такива и не имАло ни един на пътя.... толкова зле скалъпена история не е имало и в "Комиците".
114
0
 
5
 
! Отговори
До до 93 преди 1 година
Трафика е последната причина за това. Има много случаи, които са буквално на 5-10 минути от спешната помощ, но линейката пристига след 30-40. Също така нали се сещаш, че за тези села линейките също тръгват от града. Т.е. те имат първо да изминат този трафик в града, за който говориш, и второ имат път и време за този път да стигнат до даденото село (или между селата)
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е защо се сърдят държавните институции , след като България е на всички последни места в ЕС , И по тези показатели ..
112
1
 
5
 
! Отговори
Euvgenios Genomorfos преди 1 година
Вуггарска работа ---- фалш и имитация..Фалшименти и цирк..Българска работа = Фейк Фейк Фейк Фейк...Крадене, Лъжене и Фалшификации ---- на картини, на антични псевдо-артефакти, на монети == Вилгарите сте .

Спонсорирани публикации