Суха кожа и грим - за какво да внимавате?

Наблегнете на хидратацията и ексфолирането
25 юни 2023 09:17, Дарена Найденова
1
Суха кожа и грим - за какво да внимавате?
IStockphoto

Малко неща могат да унищожат вида на грима ви така, както го прави сухата кожа. Независимо че много от нас смятат, че дехидратацията може да се появи само през зимата, когато въздухът е сух и вятърът е свиреп, всъщност реалността е съвсем друга. Лятото и жаркото слънце също могат да предизвикат сухота, така че е важно да запазим хидратацията си в нормални количества.

Колкото и да овлажнявате обаче, може да изглежда, че гримът ви полепва и подчертава сухите петна по кожата ви. Така че, ако сте се опитвали да намажете лицето си с най-хидратиращите продукти безброй пъти, но все още чувствате, че гладкото и равномерно нанасяне на грима е невъзможно, тогава ние ще ви покрием.
 
По-долу изброяваме няколко професионални съвета, които да ви помогнат за нанасянето на грим при суха кожа.
 
Как да се гримирате, ако имате суха кожа?

1. Подготовката е важна
 
Когато става въпрос за това как гримът ви стои на лицето, всичко зависи от това какво слагате под него. Има нива на усъвършенстване при всяко нанасяне на грим. Ако сте човек, който страда от сухи зони, първата ви стъпка е създаване на рутинна грижа за кожата, която ще ви подготви за успешно нанасяне на грим.
 
Ако все още не сте започнали, включете серуми, овлажнители и спрейове за лице с хидратиращи съставки, като хиалуронова киселина или глицерин. Може да използвате серуми и сухи масла върху кожата преди овлажнителите, за да помогнете за съживяването на кожата и да я подготвите за нанасяне на грим.
 
2. Ексфолиране
 
В допълнение към добавянето на овлажняващи продукти към вашата рутинна грижа, ексфолирането е един от най-добрите начини за премахване на лющещата се кожа. Също така помага за подобряване на абсорбацията на продуктите, което може да не се случва, защото люспите и мъртвите повърхностни кожни клетки блокират проникването.
 
Хората често си мислят, че не трябва да ексфолират, ако кожата им е суха, но това е грешка. Изборът на нежни ексфолианти ще ви помогне да подготвите кожата си и след това да нанесете грима. Ключът тук е да използвате нежен химически ексфолиант вместо груби физически продукти.

Фон дьо тен – как да издържи цял ден?

Правила за гримиране – как да изберете коректния фон дьо тен

Летен грим: Как фон дьо тенът ви да издържи на жегата?

3. Пропуснете фон дьо тена
 
Вместо да наслоявате фон дьо тен с пълно покритие с надеждата да покриете всякакви сухи петна, изберете по-лека формула като оцветен овлажнител ВВ или СС крем. Това може да предотврати полепването на грима върху сухите люспи и неравномерното покритие.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари