Рекордна глоба в Унгария заради книга с хомосексуално съдържание

В страната е прието първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията
139
Рекордна глоба в Унгария заради книга с хомосексуално съдържание
Снимка: БГНЕС

Рекордно висока глоба беше наложена на верига книжарници в Унгария. Причината - продажба на "неподходящи" книги с хомосексуално съдържание, без те да бъдат опаковани в прозрачно фолио.

Сумата, която веригата трябва да плати, е 12 милиона унгарски форинта или 32 хиляди евро и е най-високата глоба, налагана в историята на търговията с книги в Унгария. Книгата в основата на казуса е графичният роман "Сърцебиене" на Алис Осман, който разказва за любовта между 2 момчета, предаде БНТ.

Санкционирането на книжарниците е по силата на спорния "Акт за защита на детето", приет от унгарските власти през 2021 година. Това е първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията в училищата.

Според критиците му обаче, той не само не защитава парвата на децата, но и ги излага на риск. "Законът е толкова витиеват и обтекаем, че търговците на книги не са наясно как точно да го спазват", казва Кристиан Ниари - един от директорите на глобената верига книжарници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Унгарияглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
15
 
! Отговори
БС преди 10 месеца
Пак е само глоба. Ако е в Саудитска Арабия, може и с една глава по-нисък да го направят.
100
2
 
15
 
! Отговори
Антиевропеец преди 10 месеца
Във уикито пише, че става дума за ученици. Може би е крайно време да преосмислим, дали ни трябват европейските ценности, които вече са содoмия и педoфилия?
99
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на унгарците! Достойни хора, не гъ з облизци, като нашите кратуни.
98
3
 
24
 
! Отговори
Сашо преди 10 месеца
Така и трябва. Това не трябва да се разпространява.
97
3
 
16
 
! Отговори
Тон преди 10 месеца
Не естествените неща нямат.бъдеще!
96
5
 
0
 
! Отговори
Вишо Културков преди 10 месеца
До Jendio че трескат коментари за 4000 рубли хоно, що не могат да си платат тока. същите спорни по сексуална ориентация коментират под темите за войната в украйна и са почитатели на обора на народа.
95
1
 
31
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 10 месеца
Бравос!!!
94
1
 
31
 
! Отговори
hxjxhx преди 10 месеца
Малко им е!
93
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
добър пример но той направо бърка в гъ-за на днешните управници
92
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
е от тях се учете а не от нашите непрокопсаници американски слуги
91
3
 
23
 
! Отговори
Георги преди 10 месеца
Природата не търпи нехранимайковци и този период много бързо ще приключи. Живота е бил и винаги ще бъде борба за оцеляване.. всяко живо същество се бори - за храна, за територия, за женска, за децата си. Това с LGBTи е световна политика за съсипване на обществото и то си има някаква цел, която със сигурност не са правата на обратните ! Много скоро ще разберем каква е
90
4
 
24
 
! Отговори
Георги преди 10 месеца
Всеки търси лесното в днешно време.. По-лесно е да си гей и да правиш дудуци на някой друг нехранимайко, от колкото да създадеш семейство, да отгледаш деца.. да вземаш решения и да се бориш с последствията. Иначе какво.. слагаш си едно цветно знаменце във фейс и ден да мине друг да дойде.. айляк. Нехранимайковци. Жените и те са същата работа.. всички се направили като патици и се чудят къде да ходят да се снимат. Направят най-много по едно детенце и после бабите да го гледат.
89
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 месеца
Абе бахур, целият Варшавски договор се разпадна през 1989-та, а НАТО и ЕС - не. Какви са тия твои влажни мечти как ние, "великата сила", дето има 7,5 милиона непрокопсаници и е на тежки зависимости от ЕС, изведнъж излезем от ЕС и НАТО и видите ли - те ще се разпаднат? Че те преди 30 години не се разпаднаха, защо сега трябва да стане? Я гледай UK как "цъфна" и "върза" след брекзит!
88
3
 
25
 
! Отговори
! преди 10 месеца
Браво, а при нас кога?!
87
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тук ако това се случи ще бъдем обвинени във всички смъртни грехове, а лгбти-тата ще бъдат издигнати на пиадестал. Но Унгарците имат държава с политичици, а ние имаме държава с плазмотии. За това сме извън еврозона, извън шенген, извън всипко. Защото 30 години политиците ни са вечно наведени до земята и се кланят на всеки който се пише евроатлантик. Такива ги презират и своите и чуждите, за това сме никъде, а сме вече почти 20 години член на ЕС. За какво, за нищо.
86
4
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 месеца
Когато мъж забременее от мъж и жена от жена, тогава може да се приеме за нормален хомосексуализма.
85
10
 
3
 
! Отговори
65 преди 10 месеца
До: 77 Та в тази връзка, конкретният ми въпрос към тебе е, ако разбира се си десничар като мен и повечето хора, ако те карат да пишеш с лявата ръка ще се научиш ли?Може даже още сега да се пробваш, да се упражняваш, но бас ловя че няма да се научиш!И аз съм опитвал но не мога. Така и с левичарите които ги карат да пишат с дясната ръка.Така е и с тези, които не възприемат биологичния си пол, същото е!
84
5
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
Не учете децата коя посока е лявата и коя дясната, те като пораснат сами ще си решат.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що не опитате да си оправите държавата, вместо да Имигрирате? Или такова нещо не ти идва на ум?
82
15
 
3
 
! Отговори
65 преди 10 месеца
До: 77 Ми не, не са болни. Не виждам да ги боли нещо, какво ги боли според тебе?Не ми ги сравнявай със психически заболявания. Да се чувстваш мъж в женско тяло или жена в мъжко тяло не те прави луд!Навремето беше същото с левичарите спрямо десничарите.Дори аз като бях ученик помня, тези мои съученици които пишеха с лявата си ръка се мъчеха да ги отучат от този "вреден навик". Е, не успяха!Кажи ми, според тебе левичарите луди ли са или просто мозъкът им е така устроен?

Спонсорирани публикации