Рекордна глоба в Унгария заради книга с хомосексуално съдържание

В страната е прието първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията
139
Рекордна глоба в Унгария заради книга с хомосексуално съдържание
Снимка: БГНЕС

Рекордно висока глоба беше наложена на верига книжарници в Унгария. Причината - продажба на "неподходящи" книги с хомосексуално съдържание, без те да бъдат опаковани в прозрачно фолио.

Сумата, която веригата трябва да плати, е 12 милиона унгарски форинта или 32 хиляди евро и е най-високата глоба, налагана в историята на търговията с книги в Унгария. Книгата в основата на казуса е графичният роман "Сърцебиене" на Алис Осман, който разказва за любовта между 2 момчета, предаде БНТ.

Санкционирането на книжарниците е по силата на спорния "Акт за защита на детето", приет от унгарските власти през 2021 година. Това е първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията в училищата.

Според критиците му обаче, той не само не защитава парвата на децата, но и ги излага на риск. "Законът е толкова витиеват и обтекаем, че търговците на книги не са наясно как точно да го спазват", казва Кристиан Ниари - един от директорите на глобената верига книжарници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Унгарияглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Ори преди 10 месеца
*по-гот
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На либерастите колкото повече отстъпки им се правят, толкова по нахални и алчни стават.
59
3
 
15
 
! Отговори
Териториален преди 10 месеца
Важното е,че на снимката сте сложили ухилени жендъраци, белким и на нас ни омекнат пат......китките.
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Унгарците са милостиви, да пробват да издадат същата книга в Иран.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко е, да се възобнови използването на гилотината. Може и като Пиночет, с автомати на стадиона....ама живеем във времена дето патроните са ценен ресурс, така че гилотината е най-доброто решение. Впрочем мисля да емигрирам в Унгария.
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ПешоТова че е имало и има гейове не значи, че обществото е длъжно да възхвалява тези ментално болни хора. Реално не гейовете са проблема, а гей пропагандата от която едни човечета правят много пари. В Унгария никой не преследва гейовете, а социопатската деградантска ЛГБТ пропаганда.
55
3
 
4
 
! Отговори
До Някой преди 10 месеца
Хайде мъжката работа да се върши от мъже, а женската от жени, иначе жените почват да размахват истерично големите бухалки, а мъжете да ги използват не по предназначение ;)
54
4
 
1
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
До: номер 54 "малкия мycтaк едно време беше тръгнал в правилната посока" И коя е тя?
53
11
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
от времето на янош хунияди до ден днешен на цариците на чардаша друг им е виновен. дедо орбан се опитва да ги направи нова югославия, да е едновременно и двата блока, но много ми се види че като им дръпнат европрограмите и останат по цигулки и гулаш, нещата резко ще си дойдат на мястото
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
малкия мycтaк едно време беше тръгнал в правилната посока
51
8
 
2
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
До: номер 43 Вземи първо научи добре българския език, пък после може и чужди езици.Нямаш си и капчица представа какво значи думичката freelancer нали?Просто кипиш от гняв заради това че се използва, а не я разбираш?Това не е професия, само да ти загатна. А по отношение на удрянето на пръстите със чук... много си самонадеян май?Ще се учудиш ли ако видиш мома англичанка с дълги мигли и маникюр да работи с флекс, бормашина и прочие? Аз съм виждал!
50
3
 
7
 
! Отговори
ЛГБТ дегенерастия преди 10 месеца
Не само глоба но и СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР ДО ЖИВОТ!
49
1
 
12
 
! Отговори
До 47 преди 10 месеца
Щом питаш, значи не знаеш как беше преди 20 години :). Преди 20 години, аз бях на 18г. Лятото излизахме всяка вечер почти на вън. Като седнеш на заведение винаги се чуваха млади хора нещо да се бъзикат и забавляват. Излизахме момичета и момчета.. ако видиш само мъже, значи са някой скапаняци. Нямаше толкова агресия.. като се сбиеш с някой беше неписано правило, че падне ли другия на земята боя спира. Наркоманите ги имахме за ***.. най-много някой да пуши трева.
48
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
МРАВИН ОТИДЕ ПРИ ЛЕЛЯ СИ БРЪМБАРА БИЧО ОТ МЪЖКИ ПОЛ И ЗАПОЧНА ДА МУ ГО МАСАЖИРА С ЦЕЛ ДА СЕ ПОЧУВСТВА ПО-ДОБРЕ И ДА МУ ПОМОГНЕ ДА НАМАЛИ СТРЕСА. ! АМИ ДА ТРЯБВА ДА ИМА ЗНАК ЗАБРАНЕНО ЗА ЛИЦА ПОД 16
47
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 10 месеца
"Причината - продажба на "неподходящи" книги с хомосексуално съдържание, без те да бъдат опаковани в прозрачно фолио." И като е прозрачно фолиото това какво променя?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Гейове си имаше и преди, пак се обичаха. Сега обаче всички ги мразят, защото ги изкараха на показ и ги оцветиха.." - Не знам. В Скандинавия между 20-25% от населението под 25 години, вече се пише "гей" или каквто с новите думи там.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Георги - много дийп батка. А преди 20 години кво беше? Всеки си зяпаше вестника.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 43 - Е как да не генерираааат! Луди пари се правят от реклами! Айде моля ти се!
43
1
 
14
 
! Отговори
Георги преди 10 месеца
Правят всичко възможно да разделят обществото и всички да станат едни бездушни потребители. Седнете на едно кафене - повече от половината хора си ровят в телефона. Двама души, стоят на една маса и не си говорят, а си ровят телефоните. Имат социални мрежи, но нямат социален живот. Гейове си имаше и преди, пак се обичаха. Сега обаче всички ги мразят, защото ги изкараха на показ и ги оцветиха.. с цветовете на дъгата, че всички хубаво да ги видят.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Олеле ... какво става там ...