Димо Гяуров за Алексей Петров: Застигна го бандитското минало

Едва ли ще се стигне до поръчителя на убийството
97
Димо Гяуров за Алексей Петров: Застигна го бандитското минало
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не вярвам, че Алексей Петров се е движел без охрана и не вярвам, че се е движел спокойно, защото това е човек с болно его, който искаше да изглежда нормален и да заеме висока властова позиция в държавата и да избяга от миналото си. Бандитското му минало го застигна“, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред bTV.

„Аз знам за факти и обстоятелства, свързани с дейността на Алексей Петров от преди 30 години. И държавата 30 години не можа да въздаде справедливост някой сега я въздаде“, категоричен е Гяуров.

Още по темата

Той подчерта, че Алексей Петров е бил информатор в НСС след 2000 година. „След това той стана съветник в ДАНС, но изключително държеше да го наричат офицера от ДАНС, от НСС, какъвто не е бил никога. Има и други странни факти от биографията му, че той става доктор по икономика в милиционерската школа. Има ли икономика в Симеоново? Аз не знам дали той изобщо има диплома за висше образование пък е доцент“, каза Гяуров.

Той коментира и това, че вече пет дни след убийството на Алексей Петров все още няма заподозрян и това колко са важни първите 72 часа. „Те, че са важни е безспорно, но понякога и те не са достатъчни, за да се стигне до отговорите на всички въпроси, свързани с разследването. Аз подозирам, че случаят е точно такъв и никога няма да се стигне до поръчителя, а вероятността да се установи извършителят е много малка“, каза Гяуров.

Той подчерта, че не бива да се вярва на всичко, което излиза в публичното пространство. „Част от тези свидетелства са в резултат от желанието на някои хора да се изявят, други вероятно не са съвсем достоверни. Твърде рано е да се правят изводи. Обикновено в такъв случай при подобна подготовка при положение, че не е намерена нито гилза, нито оръжието, вероятността да се стигне до извършителя не е никак голяма, освен ако в съпоставянето на паралелни процеси, на наблюдаването на широки групи от хора се стигне до косвени данни, които биха могли да станат причина за установяване на истината“, добави Гяуров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да си бандит в България е , да си чиляк живеещ си в блага , чакащ ,,съдбата " си.Таз мисъл ли роди един полицай .Дали да не преосмислим законите и да внесем предложение в ЕС .За новите правила за преследване мафиотските босове.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да си бандит в Е да си чиляк живеещ си в блага , чакащ ,,съдбата " си.Таз мисъл ли роди един полицай .Дали да не преосмислим законите и да внесем предложение в ЕС .За новите правила за преследване мафиотските босове.
58
1
 
9
 
! Отговори
Димоо Димо преди 9 месеца
Назнанчиха те най-младия генерал във ДАНС . Със жълто по устата. Защо ?За заслуги ли или щото си много кадърен или си кукла на конци. Не миналото на Петров го унищожи а настоящото в България.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде сега....Дилян Пеевски го тупаха спец отряд от ГРУ...За таз ,,съдба" никой не писа в България.Ама как за едни пишат за ,,бандитското " им минало.За други пишат.Явно пишештия знае за кого е по безопасно.
56
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Нищо ново,това го знаят и децата
55
2
 
8
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
Ами те в ГЕРБ са пълни с хора с бандитско минало , начело с тартора им!Даа , лошо!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 58. Чакай и другите да се изкажат де ... те пък искат да го канонизира църквата за светец милеещ и работещ за държавата. Пълно с безумци в тая държава.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То като не е го застигнало светлото бъдеще пак добре...
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Димо Гяуров го кара като комисар от НКВД.Сега ако вкара и ,,враг на народа" , ще го черпя едно лукче на клечка.Въобще , дай да разгледаме какво е да си бандит в България.Чиляк живеещ си в блага , чакащ ,,съдбата " си.Странно поведение на полица с много познания.За туй ли сме джунгла .Всеки очакваш не законите , а ,,съдбата " си....хихихахаха
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колко бяха убити по заповед на ББ? 30 годишна присъда е малко за този престъпник.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако миналото настига, то тиквата кога?
49
0
 
13
 
! Отговори
има и други преди 9 месеца
Таки, Златко Баретата, Размиг, Маргините , Пашата, Маджо, Черепа - все хора свързани с Боко. Тръгнат ли и те да клатят кандилото значи Боко си къса опашката. Само дето и неговото не е сигурно.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 50 Ако не играят по свирката, тех ги чака същото :)) Ония дето писа по надолу списък с мутрите да не забрави Боко :)))
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само най-големият бандит не може да го застигне бандитското минало.Защо ли?Дали защото има най-много пари или защото по-дребните бандити добре го пазят?
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мутренска съдба, ко да напраиш, те не умират от естествена смърт :))
45
1
 
2
 
! Отговори
сега и преди 9 месеца
наследниците му ще се избият за парите му . От рекет и от заплати . Може да си е пъхал гагата където не му е работа с цел , каква ли е била . Групировката му да оказва влияние и подкрепа . Който сега е с нега и който е против . Два лагера . Кой е по интересен .
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Следващият Маджо ли ще бъде?Или той е ниска топка и там са се разбрали?
43
2
 
9
 
! Отговори
левИнс преди 9 месеца
Боко имаше "дял" в ЛевИнс - това им беше договорката за да пази Боко ЛевИнс от законодателни промени. Ама поправката "Зелена Карта" мина и Боко загуби важен източник на приходи. Тактора отказа да му даде дял в други бизнеси и Боко назлобя и го поръча. Боко не си държи на думата е ИЗВОДЪТ
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До БОГ с НАМИ! - Нами от League of Legends?
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Справедливост означава, да се даде присъда от съд, според правови и мъдро обмислени закони, а не един престъпник, да убие друг престъник, за да си разшири престъпната империя.

Спонсорирани публикации