Димо Гяуров за Алексей Петров: Застигна го бандитското минало

Едва ли ще се стигне до поръчителя на убийството
97
Димо Гяуров за Алексей Петров: Застигна го бандитското минало
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не вярвам, че Алексей Петров се е движел без охрана и не вярвам, че се е движел спокойно, защото това е човек с болно его, който искаше да изглежда нормален и да заеме висока властова позиция в държавата и да избяга от миналото си. Бандитското му минало го застигна“, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред bTV.

„Аз знам за факти и обстоятелства, свързани с дейността на Алексей Петров от преди 30 години. И държавата 30 години не можа да въздаде справедливост някой сега я въздаде“, категоричен е Гяуров.

Още по темата

Той подчерта, че Алексей Петров е бил информатор в НСС след 2000 година. „След това той стана съветник в ДАНС, но изключително държеше да го наричат офицера от ДАНС, от НСС, какъвто не е бил никога. Има и други странни факти от биографията му, че той става доктор по икономика в милиционерската школа. Има ли икономика в Симеоново? Аз не знам дали той изобщо има диплома за висше образование пък е доцент“, каза Гяуров.

Той коментира и това, че вече пет дни след убийството на Алексей Петров все още няма заподозрян и това колко са важни първите 72 часа. „Те, че са важни е безспорно, но понякога и те не са достатъчни, за да се стигне до отговорите на всички въпроси, свързани с разследването. Аз подозирам, че случаят е точно такъв и никога няма да се стигне до поръчителя, а вероятността да се установи извършителят е много малка“, каза Гяуров.

Той подчерта, че не бива да се вярва на всичко, което излиза в публичното пространство. „Част от тези свидетелства са в резултат от желанието на някои хора да се изявят, други вероятно не са съвсем достоверни. Твърде рано е да се правят изводи. Обикновено в такъв случай при подобна подготовка при положение, че не е намерена нито гилза, нито оръжието, вероятността да се стигне до извършителя не е никак голяма, освен ако в съпоставянето на паралелни процеси, на наблюдаването на широки групи от хора се стигне до косвени данни, които биха могли да станат причина за установяване на истината“, добави Гяуров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
БОГ с НАМИ! преди 9 месеца
Ако някой грешник се надява, че ще се спаси от Божия съд, той се заблуждава. След земния му живот, той завинаги ще отиде в Пустотата, а не в Царството небесно...
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 27 - Ами то там е по-скоро кой, кого ще застигне първи.
38
0
 
0
 
! Отговори
даа явно преди 9 месеца
милярдерите по света си купуват каквото нямат , то може да се поиска справка . Бг каратеката е много добра . Сигурно и колана му е като дипломата . Ако обяват награда веднага ше се появат свидетели с теории не по малко любопитни .
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бандитското минало на Алексей Петров е тясно свързано с бандитското минало на Бойко Борисов. Това ли го е застигнало?
36
3
 
11
 
! Отговори
и за децата.. преди 9 месеца
и за децата е ясно ,че го поръча Боко.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 34 - Ами виж - то минлаото ти е осонвоно изградено от хора. Ако тези хора ги няма, няма как да те застигне.
34
0
 
2
 
! Отговори
29 преди 9 месеца
Айде моля ти се - добре знаем всички. Познавам един, дето беше охрана на Петров и на други - у тях са 20 човека с пищаците. Пиле да фръкне им е наредено да стрелят.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Бойко Борисов кога ще го застигне бандитското му минало? Или засега само той застига бившите си ортаци.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До тренер - Тя не го е гръмна л ядосна съпруг, нали се сещаш? Този, котйо го е убил, ще заграби пари и власто от него и накрая ти и аз ще платим цената.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До нн - Не, не е доказателство, че не е почтен човек. Много хора имат охрана, точно заради хора, като Алексей Петров. ПРоблемът е, че в Бъгалрия системата е корупмирана и няма как, да се охраняваш от подкупени обинари, съдии, прокурори и дори депутати. А ако пуснат и някои "държавен сигурен" подире ти, изборът ти е, да се присламчиш към конкуренцията или да напуснеш странта.
30
0
 
6
 
! Отговори
тренер преди 9 месеца
Кво сте тръгнали да се занимавате с ликвидирането на некъв ***.За тоя бандюга няма кво да се хаби държавен ресурс.Гръмна ли го,грумна ли,много важно.Пускайте казанчета и директно в отходната тръпа.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Патньор на Бойко, патньор на Пектов старши.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"По време на президентските избори като беше кандидат президент в къщата му са влезли с брадва." - ТОва си беше чист ПР ...
27
1
 
9
 
! Отговори
нн преди 9 месеца
Само факта, че ходи с трима охранители е доказателство, че не е почтен човек, много добре е знаел, че е направил толкова много мръсотии, два атентата преди и сега го ликвидираха, има една народна" на мръсника по мръсно ". Прехода беше луда работа, такива като Петров изпълзяха и станаха охранители, застрахователи с чудовищно насилие. Времето обаче ги отсвири, някой умряха, този сега, сигурно за напред ще има и още.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно защо бандитското минало не застигна приятелят му, другата мутра.
25
0
 
9
 
! Отговори
Азис преди 9 месеца
Алек не понасяше чалгата на Слави!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 15 - Да знаеш, не е като да можеш да предадеш. И аз знам 20 неща за меснтите мутри, ама каквото е било, вече се е покрило и имам само спомени и думи, които нямат особена сила в съда.
23
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
Моя грешка - исках да кажа - "узъкуниавъм
22
2
 
3
 
! Отговори
Чобан Прасков преди 9 месеца
Няма да спрете да ни занимавате с този киликанзер , да му го натъркам ....по голяма простотия скоро не се беше случвала
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"И държавата 30 години не можа да въздаде справедливост някой сега я въздаде, категоричен е Гяуров." - И този ли е бил началник на разузнаването ни? Каква мисъл, каква мъдрост ...

Спонсорирани публикации