Зеленски с апел към България: Не спирайте износа на Украйна

Той припомни, че основата на ЕС се гради върху свободната търговия
6 сеп 2023 20:24, Нели Христова
409
Зеленски с апел към България: Не спирайте износа на Украйна
Снимка: БГНЕС

За прекратяване на всякакви ограничения върху доставките на украинско зърно призова президентът Володимир Зеленски. Той отправи апела по време на виртуалното си участие в пленарната сесия на Осмата среща на върха на Инициативата "Три морета", която се провежда в Букурещ.

"Това е брутална агресия срещу всички, срещу европейците. Последствията се усещат навсякъде. Украйна е против по-нататъшни ограничения върху нашия износ. Трябва да изнасяме, защото имаме нужда от средствата", каза украинският президент. Той добави, че страната не бива да се превръща в икономическа мишена и отправи апел към премиерите на България, Словакия, Полша и Унгария.

"Моля партньорите и колегите от България, Полша, Унгария да вземат под внимание, че всякакъв вид ограничаване на украинския износ само увеличава страданията, причинени от руската агресия", подчерта Зеленски. Той припомни, че основата на ЕС се гради върху свободната търговия и ненамесата на ниво свободна конкуренция.

"Европейските институции не трябва да умножават трудностите, пред които сме изправени. Украйна се бори за оцеляване, за нашите общи ценности. Това се случва както на сушата, така и във водата, но и във въздуха", заключи Зеленски.

Той коментира и новината за откритите на територията на Румъния части от дрон, които може да са руски.

"Помислете какво щеше да се случи, ако Путин беше успял да стъпи истински в Украйна", коментира украинският президент и допълни, че в миналото е липсвала солидарност със страната му, но датата 24 февруари е променила всичко.

"Украйна е благодарна на вашите страни за тяхната подкрепа. Като казвам "ние", нямам предвид само украинците, но и вашите народи. Ние правим общ фронт за нашата обща свобода, за нашето общо европейско бъдеще. Тази форма на сътрудничество тук се нарича Инициатива "Три морета", но не става въпрос за три стени, а за форма на единство. Когато украинските пристанища са бомбардирани почти всяка вечер, ние трябва да се справяме и постоянно да обръщаме внимание на нашата логистика", заяви Зеленски.

Украинският президент съобщи и за нова руска атака на пазар в украинския град Константиновка, разположен на около 30 километра от фронтовата линия, съобщава БТА. По негова информация най-малко 16 души са били убити при бомбардировката. Поразени са пазар, магазини и аптека. "За съжаление броят на загиналите и ранените може да се увеличи", добави Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Херсонска област. Тук ситуацията остава същата: зомбитата на киевският наркокартел продължават да обстрелват противоположния бряг, създавайки условия за преминаване на разузнавателни групи през Днепър. И ако в островната зона в Голопристанския сектор ситуацията се стабилизира и зомбакнацистишен се ограничават само до редки удари, то на изток от Херсон активността на зомбиформированията не намалява. Под Антоновския мост отново се насадиха две ДРГ в две лодки по десет зомбита. Руската артилерия работи по тях, но зомбитата използват бетонните колони на моста като прикритие.
274
8
 
11
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
...след което 76 и 247 бригада нахлуха там, овладяха ситуацията, напреднаха от горските насаждения към Работино, изтласкаха зомбитата на киевската хунта назад и заеха предишните си позиции. Центърът на Работино отново е превърнат в статут на "Сива зона", а зомбираната по натовски стандарт биомаса е върната в друга част на града. Общо взето всичко се връща на изходна точка. Съобщава се, че зомбакнацистишен се готвят за нова атака на широк фронт. И този път по-масово.
273
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
посока Запорожие. През целия вчерашен ден зомбираните по натовски стандарт диверсионно-десантни бригади атакуваха с консолидирани пехотни зомбигрупи или източно от Работино, или западно от Вербовое, но неуспяха да се закрепят там. Някои канали в Telegram започнаха да заявяват, че частите на ВДВ са взели под контрол селище Работино. Всъщност ситуацията беше следната ... Морските пехотинци бяха пуснати на ротация, на тяхно място дойде една от частите на ВДВ, която по неизвестни причини беше изтеглена. Бронирана машина на зомбинацитата вече беше близо до Новопрокоповка,...
272
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В момента половината населено място е в тила на зомбитата. Клещеевка е важно населено място, чието превземане ще позволи на киевският наркокартел да атакуват Артьомовск от южния фланг.
271
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Артьомовск и околностите. Южен фланг. Съобщава се, че диверсионно-десантните групи на зомбакнацистишен с подкрепата на тежка артилерия (използваща предимно касетъчни боеприпаси) в резултат на многобройни опити са навлезли в селището Клешчеевка. ВС на РФ държат до последно за всяка къща и структура, повече или по-малко подходяща за отбрана. Зомбираната по натовски стандарт биомаса се движи много тежко и бавно, понякога само няколко метра на ден, но дори и такова настъпление е настъпление, макар и с цената на неоправдано големи загуби. В момента половината населено място е в тила на зомбитата. К
270
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зомбинацитата все още имат резерви с помощта на които може да щурмуват Новодонецкое и Новомайорское.
269
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Южнодонецко направление. Зомбитата на киевският наркокартел атакуват позициите на ВС на РФ в района на селата Новодонецкое и Новомайорское, които се намират между Времевския и Угледарския участък. Те използват нова тактика - няколко часа непрекъснато нанася артилерийски удари, прочиствайки района, след което преминава в атака с техника. Зомбакнацистишен изтласкаха руснаците от предните позиции, но през деня самите те бяха принудени да отстъпят, като претърпяха сериозни загуби. Предполага се, че това е било вид разузнаване със сила и с опит за пробив. Зомбинацитата все още имат резерви с помощт
268
5
 
13
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 8 месеца
Вън наглите окраинци!
267
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Тази война е много важна. Това е борба на загиващата империя от 20-ти век срещу цивилизовония свят на 21-ви век. Винаги новото побеждава..." ........ лелее, колко си се объркал, пич...ама като гледам, няма никакъв смисъл да ти се обяснява кой е загиващ и защо и кое е новото от 21-ви век и защо - няма да схванеш, просто
266
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този украински клоун говори пак неверни неща -- "Той припомни, че основата на ЕС се гради върху свободната търговия" -- украйна не е и няма да бъде в ес. Свободната търговия е в рамките на ес. Още една американска колония не ни трябва. Ние ще разчистваме американските свинщини от ес.
265
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не искаме зърно, обогатено с уран. Не искаме зърно, което да подбива нашето. Цената на хляба няма да падне, само ще направим нашето зърно да гние по хамбарите и фалити на български земевладелци. Ами, че така си е. Който ми каже че не така, ще да направи още един грях, а после дядо Боже ще ги смята.
264
19
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Около Москва си сложиха Пансир-1 с арктически камуфлаж, от Сибир са ги докарали. Скоро ще почнат с мрежи за пеперуди да скачат за дроновете.
263
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна американците ще направят голямо нищо. Защото знаят, че 3 посейдона на източното крайубрежие ще им заличат 40% от популацията за по - малко от месец. А посейдоните ще ударят дори всички бункери в русия да ги няма.
262
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази война е много важна. Това е борба на загиващата империя от 20-ти век срещу цивилизовония свят на 21-ви век. Винаги новото побеждава...
261
6
 
12
 
! Отговори
Спиро преди 8 месеца
Няма Зельо,няма да спираме от бедна и ожмулена България износа за Украйна!От октомври до 7 ноември износ на зеле с влакови композиции,тоако има живи,ще има какво да хрупат!
260
7
 
14
 
! Отговори
Само преди 8 месеца
абзаца под заглавието прочетох. Ми то Зеления вече в ЕС бил, че и говори на какво се крепял. Вече не ми е и смешен отвратеняка.
259
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а какво стана с контранастъплението?
258
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този с Путин са като еднояйчни близнаци. За тях човешкият живот не значи нищо.
257
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тениската ли да я слага прроклетата вратовръзка ?
256
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като си пееш Пенке ле кой ли те слуша....

Спонсорирани публикации