Какво видя и с какви подаръци си тръгна Ким Чен Ун от Русия?

Севернокорейският лидер присъства и на балет, но си тръгна след първото действие
18 сеп 2023 17:30, Нели Христова
93
Какво видя и с какви подаръци си тръгна Ким Чен Ун от Русия?
Снимка: БГНЕС

В последния етап от обиколката си в Русия Ким Чен Ун инспектира хиперзвукови ракети, бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, и военен кораб.

Шестдневното посещение и срещата на севернокорейския лидер с президента Путин предизвика безпокойство на Запад относно това дали Ким ще достави боеприпаси за използване срещу Украйна в замяна на модерни руски оръжия и космически технологии. Когато пътуването му приключи, Ким получи пет експлозивни дрона, разузнавателен дрон и бронежилетка.

Неговият брониран влак отпътува след прощална церемония на жп гара в Артьом, далечен източен руски град на около 124 мили от границата със Северна Корея.

Корейската централна новинарска агенция каза, че Ким "изразява сърдечни благодарности на президента Путин и руското ръководство" за "специалната им грижа и сърдечното гостоприемство" по време на посещението.

Ким се прибира у дома "след успешно завършване на графика на официалното си посещение на добра воля в Руската федерация", добави държавната информационна агенция. Той също така пожела "просперитет на Русия и благополучие на нейния народ", се казва в съобщението.

Това беше най-дългото задгранично пътуване на Ким, откакто пое властта в края на 2011 г. Той посети предприятия от хранително-вкусовата промишленост, засилвайки спекулациите, че в замяна на оръжия Северна Корея може да получи хранителна помощ.

Двадесет и четири часа по-рано той пристигна в Артьом и се срещна със Сергей Шойгу, министър на отбраната, за да инспектира военни самолети, включително стратегически бомбардировачи Ту-22.

Шойгу и Сергей Кобилаш, командващ руските сили за далечни бомбардировачи, обясниха на Ким, че крилатите ракети за Ту-160 имат обсег от над 4000 мили. Показаха му и хиперзвуковите ракети "Кинжал".

След това Шойгу и Ким отпътуваха за Владивосток, където севернокорейският лидер беше разведен около фрегатата "Маршал Шапошников" от Николай Евменов, главнокомандващ руския флот.

В събота вечер Ким присъства на представление на балета "Спящата красавица", но си тръгна след първото действие.

Президентът Юн на Южна Корея нарече военното сътрудничество между Северна Корея и Русия "незаконно и несправедливо".

Юн, който трябва да говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк тази седмица, каза пред АП: "Всяка ядрена атака от Северна Корея ще бъде посрещната с бърз, огромен и решителен отговор, който ще доведе до края на режима."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Унищожени са и центрове за радиотехническо разузнаване и подготовка на диверсионни групи на украинските сили, посочват още военните.
76
1
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 7 месеца
Русия нанесе масиран удар по складове за съхранение на боеприпаси с обеднен уран и крилати ракети Storm Shadow на Въоръжените сили на Украйна.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на Путин! Истински държавник!
74
2
 
1
 
! Отговори
Ким Путин глупав преди 7 месеца
лиже З на Ким Че УМ
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябваше да го направят герой на Русия. Все пак Ким е единствената сламка за която може да се хване удавника Русия. Путин очакваше хиляди дронове от Китай, вместо това след тайна среща в Малта между Блинкен и Ван И, Китай въведе забрана за внос на дронове в Русия носещи товар по-голям от 1.5 кг.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
братските народи
71
5
 
5
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Скоръ шъ научим от краварите кви подаръци е получил Ким! -))))
70
7
 
5
 
! Отговори
хр. грозев предателя преди 7 месеца
"'''''Юн, който трябва да говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк тази седмица, каза пред АП: "Всяка ядрена атака от Северна Корея ще бъде посрещната с бърз, огромен и решителен отговор, който ще доведе до края на режима.""'''' Тоя катър това което казва осъзнава ли го ? Н е може да им помoгне и Господ може би си въобразява ,че Америка ще свали тези ракети ? Колко *** трябва да е човек за да си въобразява че някой ще ги спаси всичко ще е в руини и пепел.
69
10
 
7
 
! Отговори
Слава на Русия-Путин преди 7 месеца
Страх, страх запада и САЩ,сраха,че сраха,Южна Корея и тя!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След седмица, две ще разберем какви са подаръците.
67
5
 
5
 
! Отговори
68,69,70и др.гендери преди 7 месеца
Абе многоПростиСиороскиГендари бре ! То от ежедневното дрогиране мозацките им са се исушили.
66
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киев падна ли? Най дългите 3 дни в човешката история.
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Най ценния подарък е стария комплект дилда и разширители за заден двор на Путин, Кимчопрас ще ги пробва още във влакка.
64
2
 
6
 
! Отговори
Много просто….. преди 7 месеца
Ак и тебе и твойте руски ско.ве ви нема след това за има нема и 1 минута. *** , по - *** , русофил - те това сте вие
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми нека. Сега имат в Белорусия, ще имат и в Северна Корея. Цак - и Япония я няма след 2 минути.
62
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Адмирал Джон Кърби изрази страхове, безпокойства и тревоги от посещението на Ким Чен Ин в Русия и от евентуално военно сътрудничество междъ Русия и Корея. Мога най-отговорно да уверя адмирал Джон Кирби, че неговите и на целия колективен запад безпокойства, страхове и тревоги от сега нататък само ще нарастват и ще се превръщат в ужас и кошмари.
61
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с контранастъплението?
60
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В момента Украйна изразходва 8 хиляди снаряда дневно, а промишлеността на САЩ произвежда месечно 24 хиляди - тоест за 3 дни. А Русия може да изстрелва 40 хиляди снаряда дневно, може и 50 хиляди, а може и 100 хиляди дневно - доставени евтино и качествени, Русия и Северна Корея използват един и същи калибър. Оказва се, че в Специалната военна операция не са нужни толкова високотехнологичи оръжия, ами добрата стра артилерия. И няма ПВО или система която да може да спре снарядите. Украинсктите бандити ще бъдат заляти с плътен стоманен дъжд.
59
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин е отчаян, щом търси за съюзник Кимчо.
58
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видял е каквото трябва! Получил е,каквото трябва! И е подкрепил когото трябва!-:))) Нещо Не ясно?!-:)

Спонсорирани публикации