Шапката на Мъйкъл Джексън от танца "лунната походка" отива на търг

19 сеп 2023 18:47, Петър Бойчев
5
Шапката на Мъйкъл Джексън от танца "лунната походка" отива на търг
СНИМКА БГНЕС

Точно преди да изпълни за първи път прочутия си танц "лунна походка", Майкъл Джексън хвърля шапката си встрани от сцената. Четири десетилетия по-късно същата шапка е изложена на търг в Париж. Продажбата в хотел "Drouot" ще се проведе на 26 септември. Очаква се за черната федора да бъдат платени между 60 000 и 100 000 евро.

Въпреки че шапката е звездата сред около 200 предмета в колекцията от музикални сувенири, организаторът Артур Перо от галерия "Артпегес" признава, че напоследък оценките на предметите на Джаксън са паднали поради "продажбата на фалшификати и обвиненията срещу него".

Кой пръв взима шапката на Майкъл Джексън? Кралят на попа сваля шапката, докато изпълнява хита си "Billie Jean" по време на телевизионен концерт на "Motown" през 1983 г., когато е на върха на славата си. Няколко минути по-късно Джексън демонстрира това, което ще се превърне в негова запазена марка - лунната походка: на пръв поглед без усилие се плъзга назад, докато изглежда, че върви напред.

Тогава мъж на име Адам Кели вдига шапката на Джексън, "мислейки, че служителите на певеца ще дойдат да я вземат, но това не се случва", казва Перо. Той я пази няколко години, но оттогава аксесоарът минава през няколко частни колекционери по пътя си към Париж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Супер, гледала съм това изпълнение на Billy Jean стотици пъти и никога няма да ми омръзне. Феноменален! Друг артист като него няма да се роди.
1
9
 
2
 
! Отговори
Голубой огонек 1962г преди 7 месеца
Лунната походка на Майкъл Джексън (1983г) е крадена от Махмуд Есембаев - "Махмуд Эсамбаев "Автомат". Голубой огонек (1962)"

Спонсорирани публикации