Депресия? Шестте храни, с които да подобрите здравето си

Правилното хранене може да помогне за емоционалното ви състояние
8
Депресия? Шестте храни, с които да подобрите здравето си
Снимка: iStock

Когато имате крайни срокове за спазване и задачи за изпълнение, преодоляването на тревожността и депресията може да се превърне в още една задача, с която е невъзможно да се справите. Това е особено вярно, когато трябва да включите в графика си поддържащи дейности като терапевтични сесии, тренировки или ежедневни разходки и телефонни обаждания с близки хора. Но поддържането на добро психично здраве не започва и не спира до „големите“ неща в списъка ви със задачи – вашите по-малки ежедневни поведения, като хранене, може да ви помогнат да промените настроението си.

Защо храната е важна за настроението
Може да не изглежда очевидно, но храните, които ядете, могат значително да допринесат за психичното ви здраве и нивата на стрес. По-конкретно, някои храни могат да помогнат за намаляване на симптомите на тревожност и депресия, особено тези с високо съдържание на съединения, които се борят с оксидативния стрес и възпалението – два механизма зад проблемите с психичното здраве. Също така, някои от най-лошите храни за безпокойство са тези с високо съдържание на възпалителни съставки.

По същия начин, храни, богати на благоприятни за червата хранителни вещества, като пробиотици и фибри, могат да поддържат доброто ви настроение, тъй като микробиомът на червата и мозъкът са много тясно свързани.

Разбира се, никоя отделна храна не може магически да излекува безпокойството и депресията, а яденето само по себе си не може да е заместител на лечение като лекарства или терапия. Въпреки това, ако търсите алтернативен подход към грижа за психичното ви здраве, струва си да се съсредоточите върху включването на някои храни, които могат да помогнат за намаляване на тежестта и развитието на тревожност и депресия.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: депресия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мотиката оправя всичко и ще им и продукция.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Kavat
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига да не е подставено лицето!
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е.Чаша Лаваца и един разговор
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да общуваме повече!

Спонсорирани публикации