Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

Той призова всичко останали кандидати да представят програмите си
Обновена: 8 дек 2023 10:35 | 8 дек 2023 10:14, Красимир Ангелов
113
Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС
Снимка: БГНЕС

"Обяви се датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея". Това заяви футболната легенда Димитър Бербатов на пресконференция.

"Ние сме хората, които вече толкова години се борим в това управление неговата порочност, нормално да има малко негативизъм към нас, но бяхме длъжни. Искаме да се опитаме така да бъде направен този конгрес, че после никой да не може да иска да го обжалва. Призовавам всички други кандидати да покажат екипите си и програмите, за да може всички ние заедно да се обединим за провеждането на този бъдещ прозрачен конгрес", допълни Бербатов.

Бербатов очерта основните приоритети в програмата си за управление: мандатност на президента на БФС - три мандата (12 години), без президенти на футболни клубове в Изпълкома, оценка на администрационния капацитет на БФС, отделяне на професионалния футбол от БФС, повече български футболисти и бонусна система за използването им, използването на до 3 футболисти извън ЕС, ТВ правата трябва да бъдат много по-високи и да отиват изцяло в клубовете, реновиране и изграждане на надеждна инфраструктура, включително и нов национален стадион, структурни промени в Съдийската комисия, превенция и борба с черното тото, расизма и допинг нарушенията.

"Ще инициирам среща с държавата, за да им представим тази програма по-подробно, защото мина достатъчно време на не-партньорство между държавата и БФС. Визирам държавата, а не конкретни политически партии или лидери", подчерта Бербатов.

"Ние сме се разбрали, аз, Мартин и Стилиан и може да се каже, че ние тримата сме президенти. Аз държа на тази екипност, държа на приятелите си, на човешките взаимоотношения най-вече. Усещам какво иска да се направи с тези слухове, да се всее някакъв раздор между нас, тъй като всички ние се допълваме, когато някой направи грешка, тогава другия влиза в ролята си и го поправя. Аз в момента съм човекът, който сме се разбрали, че трябва да бъде лицето. Разбира се, невинаги сме на едно мнение, има диалог, повишаване на тон, разногласия, но в диалога се намира отговора", заяви Бербатов относно дали може друг да бъде лицето на кандидатурата на екипа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Димитър БербатовБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Алито от София преди 4 месеца
Бербо не е лошо момиче, но е желателно Стилян Петров да си стане президент на бфс, а Бербо и Марто помощници, Бербо много бързо се сърди, а Марто много бързо се влюбва и доверява, доказателство за това са 4 милки назад, а Стенли, решава всичко с акъл и ползи за доброто, а и за него е много по голям процент на доверие от хората
93
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БЕРБАТОВ- РЕКОРДЬОРЪТ ПО СЧУПЕНИ ПЕЙКИ, СТИЛЯН - ВТОРА АНГЛИЙСКА ДИВИЗИЯ С ВИЛА, НЕ, МЕРСИ!
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А неговите акрани още вкарват голове.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И как точно барболина ще отдели професионалния футбол от БФС? Федерацията БФС е тази която представлява българския футбол. Има организация професионална лига която е член на БФС. Частен футбол ли що ли? И в коя международна организация ще приемат такова формирование, което не е част от националната федерация? Пълен медиен балон е Бербатов и сие. И това щото софийските тарикати решиха, че щом имат по голям медиен интерес, трябва да получават по голям дял от кинтите за правата за излъчване.
90
1
 
7
 
! Отговори
Ццццц преди 4 месеца
Толкова много искахте Боби вънка, и сега от нищото почнахте да плюете по "предателя" Бербо... само чакате някой изявен "философ" да почне да плюе и овцете сте подир него. Защо пък някой от тукашните "философи" не се кандидатира, а не само да говори по клавиатурата? О, ми то не било толкова лесно, корумпирана била държавата... никой не е казал, че е лесно, но най-лесно ви е да седите и да критикувате от вкъщи.
89
2
 
2
 
! Отговори
кънчо преди 4 месеца
Соросоидната НПО гнъс активирана на амбразурата да защитава перукан.. тъжна и миризлива картинка ..
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой въобще прочете ли внимателно какво точно предлага Бербо ?Нещо да ви прави впечатление, че това е в разрез с устава на съюза. Президента по принцип има представителни функции. Решения по належащите проблеми се вземат от ИК. ИК се избира от клубовете, както като предложени от клуб, така и прадставители на клуб. И как точно президент-представител на клуб не може да е в ИК? И кой клуб ще се съгласи с това? Такава промяна без общо събрание и промяна в устава е невъзможно.
87
1
 
5
 
! Отговори
Радой преди 4 месеца
Чета отдолу и се ужасявам... По-младите не помнят USA 94. Те искат да гледат Български футбол, да се радват на националния сега... а не да четат носталгични писания на застарели чичковци. А от как са начело на БФС тези "герои" какво са видели... едно класиране на голям футболен форум нямаме ... да не говорим за родното първенство...
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИМАМЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ГЕРОИ- КОСТАДИНОВ ОТ ПАРК ДЕ ПРЕНС, МИХАЙЛОВ- ОСМИНАФИНАЛА С МЕКСИКО И ЛЕЧКОВ- ЕКЗЕКУТОРА НА СВ. ШАМПИОН ГЕРМАНИЯ СРЕЩУ НЕМОЖАЧА ВЪВ ВТОРОДИВИЗИОННИЯ АСТЪН ВИЛА И ПЕЙКАДЖИЯТА НА МАН ЮН БЕРБАТТО
85
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
перуката ако не беше, щеше ли да имаме победа над шампиона на Германия Щутгарт, щяхме ли д а имаме 4 място? Без дузпите с Мексико оставахме на осминафинала и великия Стоичков знаете ли кога щеше да види златна топка...
84
6
 
2
 
! Отговори
факти : преди 4 месеца
Имаме нац. герой от САщ с решаващи спасявания срещу Франция, Германия, Аржентина и Мексико срещу предател, който не искаше да играе за България! Единственото предимство на предателя е, ч е не мята гюбеци и не пие.
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледаме филма Продължаваме Промяната във футболен вариант...
82
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Този стана противен и нагъл,дано да НЕ успее,защото не виждам дали ще е полезен за обществото
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мързелив,предател,нахален.Как за толкова време не хвана някаква работа .И плюе по другите.Не съм чул Михайлов да каже лоша дума за него.Алчен за власт и пари.
80
4
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 4 месеца
Само така Берба, за сега само ти имаш шанс да изриташ алкохолизираната перука и наглото му обкръжение. Съсипаха футбола в БГ а пък от нагли по нагли. Нали виждам как са успели да убият надеждите на всички фенове на футбола, до толкова че вече не вярват че някой може да направи нещо по-добро. А въобще не е вярно че не може. Ти можеш...!
79
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Веднъж предател,цял живот предател.
78
6
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 4 месеца
Браво Берба, всички футболни фенове сме със теб!
77
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
До Анонимен79 - сом тайм уин, сом тайм люн. Ръководенето не е като ритането на топка
76
4
 
3
 
! Отговори
гаранция преди 4 месеца
гаранция ,че на конгреса на БФС ще върнат гербавият пияндурник Михайлов.
75
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Бербо, не се занимавай с глупости. И тебе ще те сдъвчат и изплюят както направиха с тези преди теб.