Алкохолът довърши южноафриканската икона Захара само на 36

Певицата почина от чернодробни усложнения
12 дек 2023 14:18, Петър Бойчев
21
Алкохолът довърши южноафриканската икона Захара само на 36
Снимка Инстаграм

Южноафриканската певица Булелва Мкутукана, известна като Захара, почина на 36-годишна възраст в Йоханесбург. Тя е била хоспитализирана поради чернодробни усложнения, съобщи Би Би Си.

Захара придоби световна популярност след издаването на своя албум "Loliwe" през 2011 г., който бързо стана обичан не само в Южна Африка, но и в цял свят. Този албум ѝ донесе слава и редица награди както на местно, така и на международно ниво.

През 2019 г. Захара смело разкри битката си с алкохолната зависимост, което стана вдъхновение за много нейни почитатели. Този открит подход към своите лични предизвикателства укрепи не само връзката на певицата с публиката, но и насърчи мнозина да търсят помощ в подобни ситуации. Миналия месец семейството на певицата потвърди, че тя е била приета в болница и призова южноафриканците да се молят за нея.

Въпреки че семейството ѝ все още не е направило официално изявление, феновете ѝ скърбят и споделят мили спомени в социалните мрежи. "Захара и нейната китара оказаха невероятно и трайно влияние в южноафриканската музика", написа Кодва в X (бивш Twitter). "Тя ни остави с толкова красива музика", пише друг потребител на X.

Захара, която издаде пет албума, спечели десетки местни и международни награди. През 2020 г. тя беше включена в списъка на 100-те жени на BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Стенли преди 4 месеца
Ние да не сме чаршафите че да не пием алкохол и водата вреди ако я прекалиш който има здравословни проблеми да се въздържа
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е алкохола да бъде забранен, но понеже бизнеса е доходоносен не го закачат, а иначе са много загрижени за хората уж.
14
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На мен алкохолът ми съсипа живота.Пиех умерено по една-две бири или чаша вино два пъти седмично. Но на една Нова година изпих няколко ракии и то беше от най-скъпите,не е била менте.Но получих панкреатит възпаление на панкреаса. И оттогава съм на много строга диета.Тая диета пък ми се отрази негативно на други органи и сега чакам скоро да умра. Дори едно напиване може да е фатално.А даже и не бях изпил повече от 300-400 ракия.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България 80% от мъжете са алкохолици. В моят вход всичките са такива. На работата е същата история.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе, алкохолни петна, довечера като се натаралянкате в 21ч някой от вас да вземе един лист и да започне да пише таблицата за умножение, която се учи във 2-ри клас. Вижте дали ще може да я напишете цялата и се вижте колко сте жалки.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
това е доста срещана реакция след употреба на алкохол + препаратиране и те удря където си поиска
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Парцуцаджиите и ракиджиите са психично болни хора - живота с тях е ад, постоянни скандали, побои и престъпления. Сега си измислят версии, някакви измишльотини, че една певица милионер нямала пари да си купи марково питие и пиела неща правени от отпадъци. Не ви казвам да отивате на лекар защото много от лекарите в България са също алкохолици.
8
0
 
10
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 4 месеца
Арна мома е била ...
7
14
 
6
 
! Отговори
До 7: преди 4 месеца
Един медицински факт, който много хора не искат да приемат. Всеки, който пие алкохол редовно е алкохолик. Дори да пиеш само петък и събота вечер редовно това е алкохолизъм. Това, което ти наричаш "алкохолик" е по-сериозна степен на заболяването. След като не си алкохолик, защо просто не оставиш пиенето напълно - не го оставаш защото не можеш поради алкохолна зависимост.
6
6
 
20
 
! Отговори
tcvetcho преди 4 месеца
въпреки писанията, че алкохола е увредил черния дроб на младата певица и тя е починала на 36 год. е ясно, че това не е истинската причина за смъртта и, а само предпоставка да се случи. Всъщност отдавна е ясно , че новите вируси поразяват уязвимите хора и много често ги убиват и вероятно това се е случило и с тази трагично загинала млада певица!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ПиячИма има зависи какво е пила.Когато тъканта на черният дроб почне да некрозира черният дроб спира да работи. Ония там варят алкохол от всякакви отпадъци и въобще не го пречистват. Тва че вечерно време пиеш две-три чашки и се наричаш пияч не означава че няма алкохолици които закусват с 200 грама на екс. Имах познат който пиеше яко от 13 годишен. На 30 докторите му казаха " спри или умираш" Е тая явно не им е повярвала.Или местния шаман и е казал че като се изкъпе ще и мине спина
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако беше само заради алкохола и наркотици, в България живи хора нямаше да остане.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 1 Зозо, и наркотиците + чашката не прощават, кравар. Спри да се друсаш, че си заминаваш и ти скоро.
2
2
 
28
 
! Отговори
Пияч преди 4 месеца
Аха, значи алкохолът е САМО виновен, а не и наркотиците които взимаше с него? Айде беее???? Аз не съм чувал алкохолик да умира на 36 години.
1
4
 
48
 
! Отговори
... преди 4 месеца
Коя да е зависимост не прощава! Това си е битка независимо дали става въпрос за алкохол, лекарства, наркотици, игри или хазарт!