Отново виетнамци ще работят у нас, Сачева ги договори в Ханой

През социализма у нас работеха 35 000 души
8 яну 2024 17:00, Петър Бойчев
211
Отново виетнамци ще работят у нас, Сачева ги договори в Ханой
Снимка Пиксабей

България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция. Това стана ясно от среща на председателя на Комисията по труда и социалната политика Деница Сачева с председателя на социалната комисия на Националното събрание на Виетнам Нгуен Туй Ан. Документът ще бъде подписан до края на 2024 г.

Целта е да се регламентират условията, при които виетнамски граждани ще могат да работят на българския трудов пазар. На срещата присъства и заместник-министърът на труда и социалните въпроси на Виетнам Ле Ван Там. Темата беше обсъдена и сутринта на срещата на председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хюе, уточнява БТА.

През 70-те години пак по договорен обмен в България работят около 35 000 виетнамци, а 2500 дуии завършват висше образование у нас. И до днес има много техни потомци, установили се за постоянно тука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
9
 
! Отговори
:))) преди 4 месеца
Кучето, или живота?
109
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинците не искат ли да работят, а? Дръжте ги по хотелите, хранете ги безплатно по 3 пъти на ден, давайте им пари за харчене, пък внасяйте виетнамци. Това го няма по цял свят.
108
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пазете кучетата си! Тия диваци ги ядат с удоволствие.
107
0
 
14
 
! Отговори
Гошо хубавеца преди 4 месеца
Основавам шивашка фирма!
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 114 Едно е виетнамец, съвсем друго е индиец.
105
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предпочитам да правя домашен ремонт с виетнамци, които са обучени строителни работници, а не със самоуки бхаратци, които изнудват старци и им искат десеторни цени за некачествени ремонти. Да не говорим за това, че винаги, когато бхаратци биват допуснати да ремонтират някъде, известно време след ремонта следват обири на тавани, мазета и квартири, достъпът до които е бил преценен от бхаратците. Примерите в София са хиляди.
104
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ ще ни допълнят с 3 милиона индийци и виетнамци, за да спрем да се оплакваме, че сме намалели. Ето, пак сте 9 милиона, казват Денко и Боко. Направихме ви пак 9 милиона, като Тодор Живков.
103
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виетнамците не са алтави да работят за бг чорбаджии.България ще им бъде трамплин за Западна Европа, пък после се сърдете на австрийците.
102
0
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Сега разбрах каква е целта на посещението и защо точно Индия и Виетнам. Ще се мъчим да търсим балами да работят на нашите мошеници!
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бизнесът унищожава националната държава, гледайки само свръхпечалбите си, унищожават с бедност народа на държавата и внасят пришълци. Пишман-бизнесмените вземат ишлеме от Запада, което Запада иска някой да му го произведе без пари, внасят си евтини чужденци. Никой не печели, само пишман-бизнесмените от картелите. От това ишлеме на Запада не печели държавата, не печели населението. Това е излишен бизнес, който алчните български местни бизнесмутри изработват за лична печалба.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 6565 Внесете от САЩ що от Виетнам.
99
0
 
25
 
! Отговори
бг евроатлантик преди 4 месеца
Изморихме бг робите а сега и виетнамците.
98
1
 
10
 
! Отговори
Трътката преди 4 месеца
"Някой от пишещите жив ли е да помни как бяха изгонени".Не бях виждал умрял пишещ.
97
23
 
7
 
! Отговори
6565 преди 4 месеца
Като гледам коментиращите с каква увереност говорят пълни глупости си мисля, че света се е побъркал. Ще пробвам да разясня, но гледайки нивото едва ли ще успея. В момента в България има огромна липса на кадри и това спира много фирми да реализират нови проекти. В момента се внасят работници от бившите републики, но процедурата е много бавна и отнема над половин година. Българите се позамогнаха и вече никой не иска да е общак, чистач и тн. Ако се внасят ще е полезно за страната
96
5
 
7
 
! Отговори
динкозавъра преди 4 месеца
Да, нормално - у нас продължават да управляват социалисти-комунисти и още по-нормално се договарят с разни други социо-комунисти. Да живей, живей труда и пролетариати от всички страни - обединявайте се. Само, че не бягайте после в развития запад, който толкова много плюете и ненавиждате, а дечицата ви все натам гледат.
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Благодарим на Виетнамската комунистическа партия! Слава на другарите Хо Ши Мин и Бо Ко Мин! ГЕРБ - ВКП - вечна дружба и взаимопомощ! Виетнамските другари ще дойдат да ни помогнат да построим Светлия капитализъм!
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
У Шератон ше ги настаняват безплатно като урките :)))
93
5
 
8
 
! Отговори
Пак добре.. преди 4 месеца
По-нормални са от руски чеченци и дагестанци
92
1
 
7
 
! Отговори
Виетнамски общежития преди 4 месеца
Сега са заети..... Къде ще ги настаняват?
91
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Много добре помня,че след 1983-84 г виетнамската колония у нас започна да се изражда в мафиотски вариант.Мнозина от вас не знаят колко усилия струваше на държавата да си ги изпрати обратно във Виетнам.Сега ще стане още по-лошо.Но като не искаме да раждаме деца,а дъщерите ни да си развяват байряка с който си искат,да се правят на велики професионалистки,така ще става.Трагедията ни предстои.Проблемът е един-християнката не иска да е омъжена и да ражда деца.Няма друга причина.

Спонсорирани публикации