Отново виетнамци ще работят у нас, Сачева ги договори в Ханой

През социализма у нас работеха 35 000 души
8 яну 2024 17:00, Петър Бойчев
211
Отново виетнамци ще работят у нас, Сачева ги договори в Ханой
Снимка Пиксабей

България и Виетнам ще подпишат Спогодба за трудова миграция. Това стана ясно от среща на председателя на Комисията по труда и социалната политика Деница Сачева с председателя на социалната комисия на Националното събрание на Виетнам Нгуен Туй Ан. Документът ще бъде подписан до края на 2024 г.

Целта е да се регламентират условията, при които виетнамски граждани ще могат да работят на българския трудов пазар. На срещата присъства и заместник-министърът на труда и социалните въпроси на Виетнам Ле Ван Там. Темата беше обсъдена и сутринта на срещата на председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хюе, уточнява БТА.

През 70-те години пак по договорен обмен в България работят около 35 000 виетнамци, а 2500 дуии завършват висше образование у нас. И до днес има много техни потомци, установили се за постоянно тука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ги мислете, те са си направили сметката, а когато дойдат тук ще се ориентират бързо. Само печелим, ако дойдат виетнамци, защото са дисциплинирани. Помните ли, че когато си тръгнаха, оставиха общежитията си в отлично състояние? После там настаниха нашенски индийци, които само за няколко години съсипаха тези сгради така, че освен да ги съборят, за друго вече не стават.
129
5
 
4
 
! Отговори
А преди 4 месеца
Барнат кучетата,а падат един по един.
128
5
 
8
 
! Отговори
СКЪПИ И НАИВНИ преди 4 месеца
ВИЕТНАМЦИ СЛЕД 16г. В ЕС ОПРЯХМЕ ДО ВАС ЩОТО НИЕ ЗАБОГАТЯХМЕ А БОГАТ ЧОВЕК НЕМОЖЕШ ДА ГО НАКАРАШ ДА РАБОТИ. А АКО ИСКАТЕ ДА ОТИДЕТЕ ДО ШЕНГЕН ТРЯБВА ДА СИ НОСИТЕ ПАРАШУТИ ИЛИ ШНОРХИЛИ И ПЛАВНИЦИ.
127
4
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Винаги съм твърдял че от това да друсаш хоро да вадиш кръстове и да вееш български флаг смисъл няма.Оказах се прав
126
0
 
0
 
! Отговори
Rom преди 4 месеца
Super, taman ste se reshi problema s bezdomnite kucheta
125
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За домашни помошнички, ще има ли?
124
2
 
13
 
! Отговори
СКЪПИ И НАИВНИ преди 4 месеца
ВИЕТНАМЦИ ДОПУСКАТЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА В БЪЛГАРИЯ ПАРИ НЕ ДАВАТ А КОГАТО ЗАПОЧНИТЕ РАБОТА ТРЯБВА ДА ВИ ИЗПРАЩАТ ОТ ВКЪЩИ ЗА ДА СИ КУПИТЕ БАНИЧКА .
123
2
 
14
 
! Отговори
Тия у. Тре.пки преди 4 месеца
От казионните синдикати имат ли мнение?!
122
4
 
23
 
! Отговори
Стиви преди 4 месеца
Много добре си спомням работниците от Виетнам,изядоха безпризорните кучета и въртяха делавери със стоки от Кореком,никой не работеше!
121
2
 
12
 
! Отговори
Арабите от преди 4 месеца
Война бягат и за нищо на света не искат да останат в Бг то. Та виетнамците ли?!
120
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Орбан ще наложи вето!
119
0
 
15
 
! Отговори
БГ ХИМН преди 4 месеца
МИЛА РОДИНО ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ ЗА АЛО ИЗМАМНИЦИ, ДОЙДОХА ВИЕТНАМЦИ БЕЗЧЕТ ДА РАБОТЯТ ЗА БЕЗ ПАРИ.
118
3
 
15
 
! Отговори
Тангара преди 4 месеца
Усещате ли, краят на Дунавска България? И при социализма и при демокрацията потърпевшите са българите, т.е. ако те не искат да са и да работат за Системата, която им е наложена, просто биват заменени. Въпроса е, доколко тези ще утраат тука, щото това не са времената на социализма и българо-виетнамската дружба, сега българският работодател и хищен капиталистически експлоататор! Ти за него си средство за печалба! Ша им сгънат задниците на жълтите от бач, оти лакомията насищане нема!
117
12
 
9
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 4 месеца
Приемаме всякаква *** , само не и руснаци. Току виж ни анексирали.
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Меринджеят ще мисли, че си е намерил работници, а те ще се скатават тук и там, после давай търговия с дънки, касетофони и часовници... Интересно е какво ли ще внасят koнтpaбaнднo и ще шият сега.
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
къде ходят тия в комунистически виетнам дето го учехме как се прави икономика--да ама има една основна разлика=те не допускат американци да ги командват ---а хареса ли му мавзолея на нашия амеркано9бл0зач
114
3
 
21
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 месеца
Внасяме си социализъм. Бях студент 70-75 г. в София. Живях в студентски общежития на 4-ти километър.Беше пълно с виетнамци и ги знам много добре.Големи б-ок-лу-ци бяха.Кухненските помещения смърдяха на леш от техните гозби..Търсиха си боя и го получаваха редовно.
113
2
 
10
 
! Отговори
КОЛКОТО преди 4 месеца
ПОСТРОИХА КОМУНИЗМА ТОЛКОВА ЩЕ ВИ ПОСТРОЯТ И ДЕМОКРАЦИЯТА
112
0
 
25
 
! Отговори
нафърфорий преди 4 месеца
Свърши съ времето когато виетнамците работеха за едно "Симсонче" и един кашон "Аналгин-Хинин" (маларията там е бич), ся шъ трябва да им осигурите нормали заплати и нормални условия за труд и живот, всичко както си е по договор!!! Няма да ви излезе евтино!
111
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виетнамците няма да работят за малки заплати. Ако някой "бизнесмен" си мисли, че ще ги наеме евтино, жестоко се лъже.

Спонсорирани публикации