За 2 часа полицията задържала двамата мъже, обвинени за убийството в София

Първо отвлекли и тормозили жертвата си, а после го убили с 2 изстрела
Обновена: 8 яну 2024 16:23 | 8 яну 2024 16:20, Красимир Ангелов
36
За 2 часа полицията задържала двамата мъже, обвинени за убийството в София
Снимка: БГНЕС

За два часа полицията е успяла да задържи двамата мъже, обвинени за убийството на 49-годишния мъж в София, съобщи директорът на СДВР Любомир Николов на съвместна пресконференция с прокуратурата.

Петър Александров и Александър Кинов са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Мотивът за престъплението се предполага, че е финансов.

Още по темата
Николов обясни, че 30 минути след подаването на сигнала за изчезването на убития е задържано първото лице, което се предполага, че е извършител на убийството, а час и половина след това е задържан и вторият.

Заместник-градският прокурор Десислава Петрова посочи, че на 5 януари е подаден сигнала за изчезването на убития 49-годишен мъж. Той се е занимавал с финансова и търговска дейност. Според сигнала, подаден от майка му, мъжът не е можело да бъде установен от 4 януари, като първоначално се е работило по версия за отвличане.

Според прокуратурата двамата са извършили първо отвличане и след това са извършили убийство, като обвинението е за предумишлено убийство. Към момента те не са дали обяснения по повдигнатите им обвинения.

Убийството е станало с две огнестрелни рани в областта на торса и единия крак. Установено е, че задържаните са поканили жертвата да посети имот, където е и извършено тежкото престъпление. Има данни преди това той да е бил измъчван.

При разкриването на престъплението МВР и прокуратурата са работили съвместно с Интерпол, сръбските власти и ДАНС. Има данни, че задържаните са опитали да прикрият извършеното престъпление.

Предстои съдът да прецени каква мярка за неотклонение да бъде наложена на двамата обвиняеми, прокуратурата настоява те да останат за постоянно в ареста. (БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И как са ги арестували за 2 часа като един ден са го отлекли/убили, втори ден са го сложили във фризера в моргата, а третия ден са били вече в Сърбия?
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Tози Кинов е някакъв полу-руснак и профилът му е пълен с путинизми и подобна болшевишка п*мия. Демек, типичния възрожденец-крепостник. От там нататък всичко е ясно.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вижте, като пишете се придържайте към някаква що годе логика. За 30 минути от подаването на сигнала за изчезнало лице, са намерили трупа в моргата, разбрали са че е убит, установли ли са по някакъв особено свръхестествен начин кой го е убил, намерили са ги избягали в Сърбия, но са го арестували един по един в България така ли да го разбираме ? За 30 минути.
9
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Сина на бившия министър ще има макс 3 години условно
8
0
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Разкриват се престъпления само ,когато има намеса и на външни за страната служби и когато в него не са замесени някои от "силните с власт и ресурси" или някои от самите правораздавателни и правоохранителни органи ,въпреки че в службите има и свестни на национално ниво ,за разлика от техните "колеги" по местните феодални бастиони ,които обслужват само и единствено лични интереси и тези на политико- икономическите кръгове и действат ,като ОПГ с подобни варварски методи ,като на задържаните .
7
0
 
3
 
! Отговори
На въже с краката преди 4 месеца
надолу в свинска ферма!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брей, за 30 минути задържале единия от подаването на сигнала. Тия са Рори Светкавицата отвсякъде. Даже не са имали време за мислене и разследване, че даже и за пътуване.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Неопределеният израз "финансова и търговска дейност" предполага нечиста работа от раз.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не е установен от 4-ти, сигнала даден на 5-ти ги фанале за 2 часа предполагам в Сърбия нали там бяха бегали като един.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега ще има 10000 експертизи и "вещи лица". На всяка една от тези експертизи шанса нещо да се нагласи като се бутнат пари е огромен. Ако ли не, отиваме при не.дърните "прокурори"..ама то и без да им бутат те обвинение като хората не могат да напишат за мин. 3 години. Последната инстанция вече е да отидеш директно на съдията, поне знаеш че е уредена работата. Ако имаш дебели връзки обаче прескачаш всичко и по партийна линия чрез всс си оправяш проблемите
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега остава прокуратурата и съдът да си свършат работата, а не делото да се влачи сума ти години.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия ги виждам най-много с условна присъда след 10 г. проточване на делото.

Спонсорирани публикации