Новата руска стратегия: Офанзива по целия фронт до изтощение

Очаква се активност по Лиманското направление
20 яну 2024 12:02, Петър Бойчев
521
Новата руска стратегия: Офанзива по целия фронт до изтощение
Снимка БГНЕС

Руските войски вероятно ще предпочетат локализирани офанзиви по цялата фронтова линия в Украйна в опит да принудят Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да използват резервите си за отбрана. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите припомнят, че говорители на различни групировки войски на ВСУ вече съобщават за засилване на руските атаки на Купянско-Лиманско и Бахмутско направление. Според множество източници обаче Русия се готви за по-мащабни действия на Лиманското направление, предава Фокус.

ISW прогнозира, че руснаците няма да постигнат значителен териториален успех в своите локални операции, за да принудят ВСУ да изразходват ценни ресурси за отбрана. Самите украински войски обаче няма да могат рационално да използват техниката и личния си състав, отблъсквайки нападенията на руснаците.

Експертите на ISW предупреждават, че ВСУ рискуват да пропилеят ресурсите, които командването е запазило за контранастъпателни операции, в опити да спрат руските атаки и вероятно да загубят още позиции в хода на бойните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Новосибирск обявиха режим на извънредна ситуация заради 3ти ден повреда. Ама там нито са ги обстрелвали,нито бомбардирали. А сме само януари.
395
8
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Върховния съд в русия е определил фразата СЛАВА НА УКРАЙНА и СЛАВА НА ГЕРОЙТЕ за нацистка терминология! То е ясно,и след 1000г.руснаците няма да се отърват от нацисти! Ако не на яве ще ги виждат насън! Комплекса на русия,набит от вермахта е нелечим! Да попитам съда в русия как би класифицирал фразата:СЛАВА БУНДЕС РЕПУБЛИК ДОЙЧЛАНД или да речем СМЪРТ ЗА АГРЕСОРА? ...Комплексирани комедйанти по план!
394
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А в центъра на Москва кубинци чистят сняг,защото гастърбайтерите офейкаха. Не искат да ги прибират във военкоматите. Ама иначе са велики. В икономиката лесна дупка от милион работници,за 2-3години бройката ще се удвои
393
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Малък пример: дронът ударил край Санкт Петербург е прелетял 1200км,през 4 области. И ще ми обяснявате,че всичко е наред и газят? Къде им е пво-то?
392
8
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Абре задръжте малко тая руска офанзива,че немога да си взема дъх от смях ме болят скулите и корема! То всичко си има граница,та дори и комедията. "Великата" армия използва,не поради липса на персонал,а ми понеже са искусни във военното дело етиопци,който попадат в украйнски плен на третата седмица от сключване на договор с МО на РФ...моля ви ще се напикая от смях! Герасима гдйе?
391
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е срам и позор. Ако преди се блъскаха в гърдите,че са освободили Европа от нацизма,сега всичко се оттече. Но ще си платят гаволъка
390
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе тоя с " украинската копейка" няма ли кой да му свали температурата? Макс 15 русофила се пенят тук нонстоп, ама врещят като 200. Онова дето врещеше 'кравариии' живо ли е?
389
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да,така хубаво освободиха Мариупол,че от над 100хиляди,в града останаха 20-30 хиляди. Ех,какво освобождение! Ако всичко минава през трупове,резултатът винаги ще е морга
388
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тотално щета. Това сво прилича на лада: само спомен,на практика не може да запали или някой е краднал гумите
387
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И за пореден път: този форум е червен,та се не трае. С превземането на Киев какво стана? С превземането на Донецк?
386
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като им се провали брицкрига,какво остава. Сега остава да разберем,колко им е силна икономиката
385
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Готови ли сте за руските танкове,неонацисти?Зеленски е прав за едно.Скоро отивате в Украйна.Както не сте били в казарма ще напълните гащите и ще ревете за мама като задумкат оръдията,заскърцат танковете и потече кръвта ви в руската земя.Ще си платите за всички злини,които сторихте.Милост няма да има.Слава на руските войни освободители!
384
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо не отидеш ти на фронта да те видим какво можеш. Да се подиграваш.
383
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Те не могат да пробият с концентрация на едно направление, щели да нападат едновременно навсякъде... Боже, ела си прибери вересиите! Се едно боксьор да свали ръкавиците и да се пробва с шамари срещу юмруци... Това сигурно оня еленовъда от трудови войски го е измислил... Или Конашенков... *** хубаво де, Напальон нали е казал - като виждате, че врагът греши, не му пречете.
382
2
 
5
 
! Отговори
Велика Русия преди 4 месеца
Второ слънце щяло да изгрее над Киев. Думам ти дъще сещай се снахо ;)
381
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Опааа 40 натовеца отидоха курбан в Харков в някакъв блок. Що не ги излъчват тия работи по нашите медии. Май ще е неудобно.
380
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ,407;Е аз не съм путинофил ,както си мислиш,а просто човек,който вижда реално нещата укофиле и свали розовите очила,че ще се спънеш,а достатъчно простотия изпуснахте та да видят хората,че руснаците са си прави идваш.ми в държавата и почваш да нареждаш кой ,какъв е .Е кой си ти бе Парцалев и къде мислиш,че се намираш.Ами всеки в държавата може да си бъде какъвто си иска,а ти ли мълчиш ли си събираш багажа като не ти изнася ,а не да наглееш.Тая наглост никъде не минава
379
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак ли ще има контранаступ?
378
12
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 406 преди 4 месеца
Опорките само вие путинофилите ги получавате от кремъл! затова си мислите, че и другите са така! Но познай! Жокер ти давам! Не сме!
377
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 403 Е не разбра ли,че тия опорки не вървят да си мислил като си се репчил щото си си мислел,че имаш.много здрав гръб зад теб ,а сега кво стана щото Борис Джонсън се намеси в преговорите в Истанбул,а пък къде е сега

Спонсорирани публикации