Новата руска стратегия: Офанзива по целия фронт до изтощение

Очаква се активност по Лиманското направление
20 яну 2024 12:02, Петър Бойчев
521
Новата руска стратегия: Офанзива по целия фронт до изтощение
Снимка БГНЕС

Руските войски вероятно ще предпочетат локализирани офанзиви по цялата фронтова линия в Украйна в опит да принудят Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да използват резервите си за отбрана. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Анализаторите припомнят, че говорители на различни групировки войски на ВСУ вече съобщават за засилване на руските атаки на Купянско-Лиманско и Бахмутско направление. Според множество източници обаче Русия се готви за по-мащабни действия на Лиманското направление, предава Фокус.

ISW прогнозира, че руснаците няма да постигнат значителен териториален успех в своите локални операции, за да принудят ВСУ да изразходват ценни ресурси за отбрана. Самите украински войски обаче няма да могат рационално да използват техниката и личния си състав, отблъсквайки нападенията на руснаците.

Експертите на ISW предупреждават, че ВСУ рискуват да пропилеят ресурсите, които командването е запазило за контранастъпателни операции, в опити да спрат руските атаки и вероятно да загубят още позиции в хода на бойните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Под артилерийски обстрел беше центъра на Крематорск.Снаряди удариха 9 етажния ни блок. От взривната вълна в много апартаменти всички прозорци излетяха от прозорците. Моя апартамент разположен на шестия етаж бе разрушен от шрапнели. Снаряди на у.а. удариха детски градини , училища , жилищни сгради.Обстреляно беше 19 училище в района на Станкостроя , почти напълно беше разрушено училище 35 в центъра на града". хрон. 2014г.
375
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ нищо не решава освен за смъртта на славяни и православни това е.
374
24
 
8
 
! Отговори
... преди 4 месеца
тая война путин я започна но САЩ ще решат кога и как да свърши! В момента путин е като в небрано лозе! Търси помощ даже от северна корея! Но нищо няма да може да направи! САЩ решават кога и как и защо ще свърши войната!
373
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 374. Винаги съм се чудил какво значи успешен човек. Може би моите разбирания за успешен човек са различни от твоите. И да твоите така наречени "успешни хора" ( по твоите критерии не са мнозинство) понеже "имат какво да губят" са готови на всякакви предателства, ще сменят и пола на детето си, и родителите си ще оставят само и само да го запазят.
372
3
 
8
 
! Отговори
anrydisappear преди 4 месеца
Авропейцо виж авропата накъде се е запътила към светло бъдеще щедро поръсено технологии и неизчерпаеми ресурси,даже вчера фермерите от швабско в знак на солидарност към зеленият преход бутаха тракторите си и обещаха безвъзмездно да дарят земята си да грейне чистата енергия,а франсетата забравиха за стачката,хванаха се за ръце и изпяха марсилезата,папата се разрида на площада Свети Петър и каза че цял живот в него е била заключена една чувствителна и състрадателна жена,абе идилия
371
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 396 Май ще рупаш железните български левове да разбереш ,че с България това е валутата украинска копейко и рубли никой не е виждал и не са ни трябвали виж лева ще ти бъде вкусен гаранция не си първия,който ще го гризе
370
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 379!Да бе пиян уркопитек точно така ,айде сипи си едно щото те боли за кирливата Украйна пък,ще видим кой,кое в много скоро време просяк нагъл ,ще ти е иска да си срещнал русофили бъди сигурен.Щото ние не сме като руснаците да ви жалим
369
13
 
8
 
! Отговори
Криза преди 4 месеца
Останал е само един пиян русофил да защитава русийката. И на всичкото отгоре нищо не му се разбира. Нормално, при тоя курс на рублата как няма да има кризи в русофилските редици.
368
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 394 Е такa го работи ,че свършиха излишните кинти ,то и за това са тия протести в Германия,Полша, Румъния и Гърция щото ЕС има много пари пък бърка в джоба на хората пък тия чак и наглеят тук
367
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 392Е само дето ти не правиш разлика между национализъм и русофилство там ти е най-голямата грешка.А ти си пиши де глупостите ти всичко се помни няма да ти се прости наглостта пък Европейския съюз да си гледа работа щото сме първо българи та ще видиш кой ,какъв е като си в чужда държава
366
8
 
1
 
! Отговори
Новата ЕС стратегия преди 4 месеца
ЕС реши да отпусне половин милиард евра за интеграция на русофилите в българското общество. Ромските и турските малцинства се справят добре, но с русофилите трябва допълнително време и ресурс.
365
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз сметам, че Русия е бензиностанция с ракети, а Украйна е Зеленски без *** свири на пиано
364
14
 
6
 
! Отговори
Inatut преди 4 месеца
До 384Унищожаването на руснаците е част от естествения подбор. А тия като тебе, дето не могат да заспят преди да се наведат на изток, също ще бъдат заличени. Така и България ще се развие много бързо. Без копейки, изрожденци и комунистическа *** .
363
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наистина нова руска стратегия: РФ пристъпва към строителството на 48 НПЦ /научно-производствени центрове/, 12 от които Големи за по 1 млрд рубли всеки, за проектиране и производство на "Безпилотни авиационни системи".
362
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ,385Е ти украинска копейко не си стоя в Украйна да си я наторяваш обаче тук ще я наториш бъди сигурен щото знаем къде да ви намерим и колите ви знаем само стой гледай ще ти дойде времето нагляр ,ще реваш като синка щото си мислиш ,че тук ти е Украйната.Е после що руснаците ви биели е не е без нишо
361
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 384Ами ходи в Унгария и го търси бе или там не е за украинци,е със сигурност тук няма да го намериш
360
15
 
7
 
! Отговори
Inatut преди 4 месеца
Руските колхозници ще наторяват украинската земя. Халал да им е. Дано и нашите копейки ги последват скоро!!!
359
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОБЯСНЯВАМ КАТО ЗА ГРАЖДАНИН - ВСЯКО ГРАДСКО ПРАСЕ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ Е ГЕНИАЛНО И СИ ПРОСИ ЗВЪЧЕТО ЗА ЗУРЛАТА!!!
358
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 381Е те даже не са такива,а украинци ли са или някакви други не знам ама като ги питаш нещо специфично са българите и бягат веднага или почват да увъртат ,а иначе всеки може да пише на български сега си има преводачи
357
8
 
16
 
! Отговори
Горд Българин преди 4 месеца
Русия бавно и методично смазва Украйна. Украйна за да обърни хода на войната и трябват много пари, оръжия и войници. Тя няма нито едното от всичко изброено. Това го разбраха и всички евроатлантици - меки китки, които не знаят какъв пол са. Така че преди да пишат разни меки китки като Анонимен 374 първо да се опитат да разберат какъв пол.

Спонсорирани публикации