Експерт: „Нотариуса“ не е застрелян от професионален килър

С Пепи Еврото са работили заедно, казва доц. Милен Иванов
2 фев 2024 08:53, Елка Василева
112

Убийството на Мартин Божанов, известен като „Нотариуса“, е логично предвид начина на живот на жертвата, не е показно - извършено е в 7:30 ч. вечерта в затворен комплекс. Явно някой е сметнал, че това е подходящото време. Няма нещо, което рязко да го отличава с метод и резултат. Това коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че списъкът с потенциалните убийци на „Нотариуса“ е дълъг предвид колко много хора е измамил.

"Има много причини по един и ли друг начин много хора да са пострадали от действия на жертвата, от имотни измами хора са останали без жилище, без доходи, много дълъг е списъкът... Нивото на решителност на хора, които са пострадали сериозно, е много високо. Моето мнение е, че не е професионален килър, той щеше да избере по-подходящо място", подчерта гостът.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Иванов посочи, че за да заплашва магистрати, на Божанов някой му гарантира неприкосновеност.

"Те са работели заедно с Пепи Еврото, заедно са консумирали влиянието в тази среда. Забравихме друг известен лобист в магистратурата - Красьо Черния, дали има и други е риторичен въпрос", каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Доц. Иванов коментира и работата на съпругата на убития в ГДБОП. Според него е странно човек, който не е от системата на МВР, да започне работа там: "Когато се наема на работа, преминава проучване, за да има достъп до класифицирана информация. Основанието за отнемане явно са връзките ѝ с хора с криминално минало или настояще, въпросът е защо ѝ е даден."


Доц. Иванов подчерта, че през последните месеци има радикализация на отношенията в обществото, като изходи от зачестилите убийства.

"Последните няколко месеца дори на битово ниво се случват убийства с особена жестокост. Показва, че на улицата тлее нещо, което намира своя израз в такива жестокости", каза той.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
20
 
! Отговори
няма значение кой е преди 3 месеца
Всякакви знайни и незнайни "експерти" се изказват по въпроса. Но обикновените хора могат да резюмират действителността по следния начин:1. Няма разкрити поръчкови убийства на политици, съдебни деятели и бандити.2. Всякакви екземпляри въртят незаконна дейност и престъпления, необезпокоявани/покровителствани от правораздавателните органи с години, докато не си намерят майстора.3. На никой нормален гражданин, без жертвите и пострадалите от дейността им, не му пука за съдбата на убитите.
80
0
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 3 месеца
До от зле по-зле смее ти сега ли разбра че наротиците се рапространяват ас държавна протекция- от години е така ! по времето на Поли ПАНТЕВ и Самоковеца имаше цели управления които се изхранваха от тях ...
79
0
 
6
 
! Отговори
до 50 преди 3 месеца
До от зле по-зле смее ти сега ли го разбра ?!!?!?? А Самоковеца и Поли Пантев кой мислиш че ги пазеше - именно службите и 2мата бяха агенти !
78
7
 
4
 
! Отговори
при Тодор Живков преди 3 месеца
При Тодор Живков най-голямото престъпление което можеше да се извърши в София беше да свалят и да откраднат чистачките, или гумите на някой автомобил на улицата и да го оставят "на трупчета".
77
0
 
2
 
! Отговори
Любител фотограф преди 3 месеца
Пуцай куме! Таа мачка ни е наща!
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя вероятно е замесен в убийството и сега иска да изкара че някой обикновен човечец го е гримнал, а не че важните клечки са искали да му затворят устата.
75
0
 
5
 
! Отговори
баси експерта преди 3 месеца
Тоя сега какво казва,че при съдиите няма професионални убиици ли?Ми естествено,други трепят вместо тях!Те не си цапат ръчичките!Нищо чудно да е и ченге!
74
0
 
19
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Важното че е застрелян,всичко останоло е демагогия!
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурно е бил любител...
72
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А е експертите, знаете ги всички бандити, какво правят, с кого се срещат, за какво се борят, смс защо почвате да ни разправяте истории едва след като някой ги гръмне? С сега ни разкажете историите и на килърите. Сигурен съ, че такива всезнайковци ксто вас, по-бързо и от Шерлок Холмс ще раплетат случаите!
71
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
И без екс прът си знаем, че това е поредното показно убийство, което ще си остане неразкрито. Защо е показно ли? Защото е застрелян. Иначе можеше да го самоубият, самокатастрофират, самоинфарктират, "злополуки" всякакви се инсценират. В случая е убит за назидание, защото е заплашвал да се разприказва - цитирал все едно кого, че който много знае... Убиецът е професионалист, защото жертвата е напълно мъртва и никой друг не е пострадал. Това не е лесно на практика.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само дето не могат да ги хванат и са стреляли с оръжие на което не може да се направи балистична експертиза
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То експертите казват на съдиите, даже какво да отсъдят. И кой виновен абе експерти.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ТИКВАРИУСА КОГА?
67
0
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 3 месеца
Не се знае ...
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 64 - Да организира кое? Да го издебне на входа и да го застреля от метър и половона ли?
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 53 - Не знам. Дали е добре, да го намерят? Ами ако е пострадал, търсещ някаква справедливост? Или човек, койти теоърва са запопнали да грабят? Не, *** нещо, но за земите ми имам 5 дядовци, били се във войните, а преди това всеки имаше история за "по турско" и ппвечето изобщо не бяха щастливи.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1898 -БКП Щом ГЕРБ са виновни трябва да бъдат осъдени!
63
1
 
11
 
! Отговори
Бай Анастас преди 3 месеца
Този наистина ли е преподавател в Академията, че разказва приказки от шипковия храст. Един *** *** не може да организира това и не би го изпълнил по този начин
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1898 -БКПГЕРБКП СА ВИНОВНИ

Спонсорирани публикации