Чарлз пазел строга диета и тренирал като командос

В двора са още шокирани от новината за болестта
6 фев 2024 21:30, Петър Бойчев
24
Чарлз пазел строга диета и тренирал като командос
Снимка БГНЕС

Английският двор е шокиран от вестта за болестта на краля, защото Чарлз е пазел цял живот строга диета и въпреки възрастта си е тренирал като командос.

В понеделник 75-годишният Чарлз III беше диагностициран с рак. Засега той ще отмени временно публичните си задължения, за да обърне внимание на здравето си. Досега не е имал сериозни здравословни проблеми, освен няколко контузии по време на игра на поло и два пъти изкаран коронавирус по време на пандемията.

През 2018 г. от Кларънс Хаус публикуват списък с 70 факта за Чарлз, който тогава е принц, по случай рождения му ден. Оттам става ясно, че той се храни само два пъти на ден, като пропуска обяда. Според Гордън Рейнър, който е бивш кралски кореспондент в "Телеграф", кралят смята обяда за "лукс", който по-скоро пречи на натоварения му график. "Кралят не обядва, но закусва обилно. Работният му ден е безмилостно натоварен", казва бившият прессекретар на Чарлз Джулиан Пейн.

Относно хранителните му навици, крал Чарлз предпочита хляб от ръж и лимец, обича и да консумира яйца и салата с всяко хранене. Дивите гъби и сливите, набрани от градините му в Хайгроув, също са сред любимите му ястия, както и сьомга, сирене и бисквити.

Крал Чарлз се въздържа от месо и риба в два дни от седмицата, а в един от тези дни избягва допълнително и млечни продукти, пише "Индипендънт". В месеца, в който Чарлз беше коронясан, Бъкингамският дворец публикува обява за вегетариански готвач, който да приготвя храна за монарха. Той казва, че спазва вегетарианска диета понякога заради ползите за околната среда. Монархът е привърженик на биологичните продукти.

Заедно със строгата си диета, Чарлз прави и упражнения. Според "Телеграф" той изпълнява два пъти на ден петте основни упражнения на Кралските канадски военновъздушни сили. Те са разработени за пилоти, които трябва да могат да се упражняват без фитнес зала.

Единадесетминутната тренировка включва две минути разтягане, една минута коремни преси, една минута повдигане на гърба и краката, една минута лицеви опори и шест минути бягане на място, като на всеки 75 крачки прави по 10 скока.

Кралица Камила също така разказва, че кралят обича да се разхожда. През 2020 г., когато Чарлз е в началото на 70-те си години, тя го описва като "вероятно най-здравия мъж на неговата възраст".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя ако е тренирал като командос....аз съм летял...
20
1
 
8
 
! Отговори
СЛАВ преди 2 месеца
Стига писахте за него,какво нас българите ни интересува?! Обадете се едва ,когато дъртия памперс гушне букетя
19
2
 
5
 
! Отговори
Назарбев преди 2 месеца
Уш Путин е с 3 смъртоносни заболявания ,а според бибиси даже е мъртъв .А то кво стана -камиларя скоро ще отиде при Джон маккейн в пъклото
18
1
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 2 месеца
Лицето му е с кожно заболяване -вероятно розацея - автоимунно.Но има и по ръцете ,там прилича на псориазис също автоимунно.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето един човек който се храни здравословно с висококачествени храни и спортува и какво му се случва ?И къде е проблема ?Стрес ,наследственост ,предразположение,инфекциозни вируси ,много от тях могат да предизвикат рак.Надявам се тази гласност която даде ще в стимул на повече учени да проучат по задълбочено тази болест на века,защото нейните потайности не са изследвани достатъчно!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
само дето ракът не е на простата ,а в костите
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сещам се за един шеф дето всичко му беше вързано със здравословния начин на живот, не пиеше, не пушеше и си отиде на 53 г., старите хора казват, докогато ти е драснато, при нормален начин на живот.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А за нашия дедо цар нищо.Спи ли добре,храни ли се здравословно,разхожда ли се,*** ли редовно,дайте малко инфо,де.Ще вземе са се капичне и няма и да разберем.П.с.А как е с простатата?
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спортувал, хранил се здравословно, ама се и набол с няколко дози от ваксината срещу Ковид. Ето ти сега резултата!
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чарлз бил командос от САС, бравос, го не знаех!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уилям има ясно видим белег малко над лявата му вежда. През 1991 г. е бил ударен от негов съученик със стик за голф. Черепа е бил счупен и хлътнал. Опериран е по спешност, а Чарлз отишъл на опера.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хари е пълно копие на Чарлз като хлапе. Уилям престолонаследника е пълно копие на Даяна Спенсър.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Неслучайно се казва,че злобата изяжда някой от вътре.Значи кралицата е мразела някой с мозъка на костите си,а Чарз и Остин с оная си работа щом е на простата.Бай Дрън имаше на кожата значи е мразел някой с цялата си кожа.Кой ли така са мразели?Не е хубаво да се мрази и въобще да има такива отрицателни чувства.Бъдете добри,не мразете.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бил пропускал обяда. Че закуската им е толкова богата, че на нормален човек би му стигнала за целия ден.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом има рак значи не живее добре. Лицето му е на алкохолик, това не е здравословен живот.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Здравословният живот не е абсолютно никаква гаранция, че човек няма да го пипне ракът.
5
2
 
18
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 месеца
Ако може и за нощния режим да ни информирате че информацията е малко непълна! Благодаря предварително! Все пак краля е тва не туко така некой морков! Важно е чакам с нетърпение !
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тренира с еленско и винце.
3
5
 
15
 
! Отговори
Дейвид Айккъмробите преди 2 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тренирал кебапчета кюфтета и бъчва с вино :)))