В час пик Русия изстреля тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката
7 фев 2024 11:40, Елка Василева
305
В час пик Русия изстреля тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщиха украински представители, като паднали отломки от свалени ракети и дронове са прекъснали електричеството в част от украинската столица, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинската армия съобщи, че Русия е изстреляла тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна, посочва Франс прес.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 29 ракети и 15 дрона от изстреляните от Русия тази сутрин, съобщи в "Телеграм" главнокомандващият украинската армия Валерий Залужни.

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката, която е първата за този месец, а системите за ПВО са били задействани за отблъскване на нападението, съобщи в приложението “Телеграм” кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че при атаката срещу Киев са били убити двама души.

Около 6 ч. сутринта в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога. ВВС на Украйна предупредиха в “Телеграм” за риск от руски ракетни удари. Първите взривове в Киев бяха чути малко преди 7 ч. тази сутрин.

Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК съобщи, че част от Днепровски район в столицата е останал без електричество. Кличко каза, че паднали отломки са повредили електропроводи.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, съобщи, че руски ракети са поразили инфраструктурни обекти в град Харков.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябваше да пратите Копейкин, Нинова и Радев в Киев. И когато падат ракетите над главите им да не ги пуснете в бомбоубежището, а да ги оставите навън да се молят на своя велик вожд да им пощади животите.
235
49
 
29
 
! Отговори
Страшно е преди 3 месеца
Да нападнеш държава,25 пъти по-малка като територия и да те счупят от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Флагманът по дъното да лази! Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите. От Северна Корея помощ да просиш! За Лондон да тръгнеш,в Авдеевка да стигнеш! Страшно е!
234
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Azz То руснаците доста си повикаха, но Западът (към който вече е и Украйна) е христиански и не мисля, че ще си върне в пълен размер.
233
11
 
24
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
Това е отговапа на Русия за Лисичае=нск за 28 убити мирни жители..
232
16
 
12
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
нещо намале бройката дронове. явно аятоласите вече не дават на вересия
231
16
 
14
 
! Отговори
Сту преди 3 месеца
Тинейджърите в Москва много обичат да слушат рапъра 50-cent. Или както е по-известен в расия - 650 000 рубли.
230
15
 
16
 
! Отговори
Украински герои преди 3 месеца
Не се бойте, доста време има, до загиването на последния украинец! Не съм роднина на баба Ванга, но поне една година сигурно. Тоз който падне в бой за свобода, той не умира!
229
10
 
8
 
! Отговори
Свободата преди 3 месеца
Иска жертви, украински герои! Не бъдете толкова бъзливи и вечно хленчещи! Знайте, че просията изхранва милиарди хора, просто трябва да сте много по-упорити. Не слушайте Ким Чен Ун с лозунга на идеята "Чучхе" - опора на собствените сили. Никой не бяга в тоталитарна КНДР! Всеки иска да избяга в европейска демократична държава, като Украйна....Ох, май се обърках.
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А не бе!
227
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 230 Е те нищо не са избирали щото са украински тролеи пък хората,които са против тая , ала-бала и далаверите слгобката за тях са хора подкрепящи Русия щото така им е удобно да си го преврат през изпържените мозъци
226
3
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Ние българите сме създали чушкопека. Никое друго човешко изобретение не може да се сравнява с нашия чушкопек. Не само защото го определихме в анкета за най великото откритие на 20 век, но и защото е най-хуманното изобретение създадено да помага на човечеството. Всички други изобретения са създадени да убиват хора
225
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 228 Е нагли просещи украинци сър
224
9
 
42
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 месеца
Много бомби в час пик - само 6 жертви, и то нацисти! Г-н Путин е милостив, а не като САЩ в ГАЗА - избиха хиляди цивилни за 5 дни. десетки хиляди - за това що не пише по медиите в България - посолството ли не дава !???!
223
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 228 Е нагли *** сър
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до Един,Ами там е и не е случайно
221
9
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
Асвабадители, сър...
220
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 223 Какви руски знамена бе уркопитек тая опорка не върви.Шото хората не искат да ги занимаваш с украинската си простотия ,която набутваш пък теб те боли от истаната
219
1
 
5
 
! Отговори
Един преди 3 месеца
Те са участвали хиляди, но щом наш Асен е там добре, това променя всичко :) ХАХа, страшна логика братче
218
19
 
5
 
! Отговори
Ланселот преди 3 месеца
Вече ми стана ясно, че тук е пълно или с платени koпейки или с пропагандисти. Не са обикновени коментиращи.
217
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 224 Е да се ,ама и Асен Йорданов е участвал в създаването на Боинг пък кое всъщност е западно от това западното или просто един сбиршайн от идеи всякакви