Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили

50 масирани артилерийски обстрела и над 30 въздушни бомбардировки за 24 часа
8 фев 2024 13:16, Елка Василева
388
Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града "със значителни сили", съобщи кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като "просто невъобразима", предаде Франс прес.

Още по темата
Няколко дни по-рано той съобщи за "критична" ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този опустошен индустриален град.

"За съжаление врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те атакуват със значителни сили", каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава "много напрегната, много тежка". "На някои направления е просто невъобразимо", каза той.

Кметът заяви, че е преброил "50 масирани артилерийски обстрела" и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където въпреки боевете и големите разрушения остават 941 мирни жители.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите "улични боеве" и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в тграда .

Каналът в Телеграм "ДийпСтейт", който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за "критична и хаотична" ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Според канала в "Телеграм" -  "Рибар", който е близък до руската армия и се следи от над 1,1 милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка, където украинските войници са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраофанзива, посочва АФП. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
42
 
16
 
! Отговори
Страшно е преди 3 месеца
Да нападнеш държава,25 пъти по-малка като територия и да те счупят от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Флагманът по дъното да лази! Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите. От Северна Корея помощ да просиш! За Лондон да тръгнеш,в Авдеевка да стигнеш! Страшно е!
215
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво стана с Перемогата бе? Вече хептен нищо не се чува за Перемогата. Зеленски с помощта на ЕС, САЩ и НАТО, превзе ли Крим?
214
18
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
То и самата война беше невъобразима , но ето че се случи.Путин е нев-меняем.Какви ги върши ? Избирането му е сигурно , и без тази ди-ва-щи-на.
213
11
 
3
 
! Отговори
ПАМАГИТЕ! преди 3 месеца
Ребята, уже нет чували за груз 200.
212
5
 
4
 
! Отговори
Dodo преди 3 месеца
Половината коментари писани по калъп. Молодци "
211
12
 
4
 
! Отговори
NATO преди 3 месеца
Да ги почват с HIMARS с касетите.
210
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съобщава се, че руснаците са стигнали до източните покрайнини на Новомихайловка благодарение на новите системи РЕБ, които са помогнали за неутрализирането на FPV безпилотните самолети на зомбитата на киевската хунта, които днес са неговото основно отбранително оръжие. Най-вероятно тези системи ще се появят масово и в други области. Може би, предвид резултатите, те се използват и в района на Авдеевка.
209
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Основното политическо събитие на този месец ще се състои, уви не днес. Тъкър Карлсън обяви, че интервюто му с руския президент Владимир Путин ще бъде излъчено на 8 февруари в 18:00 EST, тоест българско време 9 февруари в 1:00 часа. Разбира се, всичко това е насочено към американска публика, така че изданието ще бъде в САЩ. Съобщава се, че RT (Russia Today) първи ще публикува интервюто.
208
3
 
26
 
! Отговори
5 преди 3 месеца
пролуки в отбраната. Киевският наркокартел добре осъзнава небоеспособността на споменатите резерви и ги използва като жива преграда за ВС на РФ, печелейки време за елитните фашистки части. Положението на зомбакнацистишена в Авдиевка може да се нарече критично, но те все още не възнамеряват да се предават и не отстъпват. Да бъдат благословенни руските бойци, които в най-трудните битки унищожават фашистката *** на киевския наркокартел и вече напредват в самата Авдеевка.
207
2
 
20
 
! Отговори
4 преди 3 месеца
километра и това е в рамките на територията на самия град. Зомбитата на киевската хунта са силно притеснени, че части на ВС на РФ се придвижват към Индустриалният квартал, който е както маршрутът за снабдяване на южната група на киевската хунта, така и "пътят на живота", по който тази най-южна групировка може да се оттегли от градът. Руските военни TG канали съобщават, че качеството на живата сила на противника продължава да намалява, значителна част от пристигащите резерви не са подготвени за бойни действия, очевидно тези резерви са от мобилизираните граждани, които се опитват да запушат
206
2
 
17
 
! Отговори
3 преди 3 месеца
(югоизточно от Авдеевския коксов завод) и продължиха.Киевската хунта съобщава на ресурсите си, че това е придружено от фалшиви атаки за заблуда, както и целенасочено, но много концентрирано използване на средства за поразяване в посоката на основната атака. Руската авиация и артилерия нанася удари по позиции на зомбитата в Авдеевка. И работят по такъв начин, че те го наричат "истински ад". В северната част на града ВС на РФ провеждат щурмови действия по улиците Чистякова, Донецкая, Леси Украинка, Сапронова, Першотравнева и Степная. Напредъкът през последните няколко дни е няколко квадратни
205
3
 
21
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
организирайки нападение след нападение.Сега, след като зомбираната по натовски стандарт биомаса понесе сериозни загуби и заплахата от север стана по-сериозна, на югоизток зомбитата на киевската хунта вече не водят щурмови операции, а позиционни боеве. На югозапад от Авдеевското направление руските бойци атакуват позиции на зомбитата в центъра на Первомайски, има напредък. Най-интересното сега се случва на северния фланг, където ВС на РФ атакуват позициите на зомбитата и се опитват да разрежат Авдиевка на няколко части. ВС на РФ пробиха към надлеза над жп линията
204
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Светът ненавижда САЩ заради лицемерието и двуличността им. Според Байдън Иран трябва да бъде атакуван, защото доставя оръжия на трети страни, които атакуват САЩ. По тази логика на мястото на Путин би било съвсем справедливо да се атакуват Съединените щати за доставката на оръжие на Украйна, заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за Judging Freedom. Освен това Байдън вече не помни как през 2007 г. осъди правителството на САЩ за същите действия спрямо Иран.
203
4
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевско направление. Днес това е основният участък на фронта, който се следи от всеки, който се интересува от СВО. ВС на РФ провежда масирана офанзива срещу най-известния укрепен район на зомбитата на киевският наркокартел от който от години се обстрелва Донецк. През последните две седмици зомбакнацистишена източи почти всичките си резерви в опити да щурмува позициите на ВС на РФ в югоизточната част на Авдеевка. След пробива в района на "Царская охота" руските бойци заеха позиции на улиците Соборная, Спортивная, Чернишевская и зомбитата неистово се опитват да изтласкат руските витязи,
202
3
 
20
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Но откриването на новият завод ще помогне на Avtotor да увеличи производството на автомобили до 100 000 единици годишно. Според някои оценки германците са инвестирали около 100 милиона евро в изграждането на завода. Сега тези пари ще служат на руската икономика.
201
6
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Бившият завод на BMW ще започне работа в Калининград. Подготовката приключи, стартира началният пуск. Заводът беше завършен в края на 2021 г., но в крайна сметка германците отказаха да открият предприятието. Сега компанията ще започне да работи под ръководството на руския автомобилен производител "Автотор". Какви автомобили ще се сглобяват там, все още не се съобщава.
200
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Резултат: тя се озовава в Кринки и ранена. Отказана й е евакуация от своите! Спасяват я руски войници. По-рано в мрежата се появиха видео кадри направени с квадракоптер в населения пункт Кринки. На кадрите се виждат полета с трупове на ВСУ. Сред тях се вижда как моли за помощ млада украинка. Спасяват я руснаците и я настаняват в болница. Какво разказва украинката чуйте в приложеното видео.
199
3
 
15
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
че няма проблеми с техните банани. Въпреки това позицията на Русия остава непоклатима, затова Търговското представителство на Еквадор в Москва поиска спешна среща с представители на Росселхознадзор. Еквадорските медии отбелязват, че паниката на властите е свързана със сериозна заплаха за икономиката на Еквадор: Русия е най-големият купувач на банани, а руският пазар представлява 20% от целия износ. Москва вече е намерила алтернативен източник на банани в Индия, но Еквадор просто няма къде да продаде такъв огромен обем нетраен продукт.
198
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинka разказва, че е постъпило във въоръжените сили на Украйна заради парите, защото Съпругът й изчезва в началото на СВО. Вкъщи има три три деца, работа няма, а украинският престъпен режим от своя страна лъже и не изплаща никакви компенсации. Млада майка на три деца, останала без подкрепа и сама подписва договор с ВСУ за да нахрани децата си
197
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Еквадор в паника иска спешна среща с руския Росселхознадзор. Преди това властите на страната решиха да прехвърлят старо съветско оборудване в Украйна, като в замяна получиха американско оборудване. След това Еквадор подигравателно заяви, че това действие не се счита за предаване на оръжия на ВСУ, тъй като те им дават "руски скрап". В Москва шегата беше оценена, след което внезапно беше открита Apocephalus borealis(паразитоидна форидна муха) в еквадорските банани, поради което износът им за Русия беше спрян. Еквадор вече предостави документация за премахване на ограниченията и заяви,

Спонсорирани публикации