Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили

50 масирани артилерийски обстрела и над 30 въздушни бомбардировки за 24 часа
8 фев 2024 13:16, Елка Василева
388
Ситуацията е невъобразима: Руските войски атакуват Авдеевка със значителни сили
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски, които от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка в Източна Украйна, атакуват града "със значителни сили", съобщи кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като "просто невъобразима", предаде Франс прес.

Още по темата
Няколко дни по-рано той съобщи за "критична" ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този опустошен индустриален град.

"За съжаление врагът ни притиска от всички страни, няма нито една част от нашия град, която да е повече или по-малко спокойна. Те атакуват със значителни сили", каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава "много напрегната, много тежка". "На някои направления е просто невъобразимо", каза той.

Кметът заяви, че е преброил "50 масирани артилерийски обстрела" и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка, където въпреки боевете и големите разрушения остават 941 мирни жители.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите "улични боеве" и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в тграда .

Каналът в Телеграм "ДийпСтейт", който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за "критична и хаотична" ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Според канала в "Телеграм" -  "Рибар", който е близък до руската армия и се следи от над 1,1 милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили от месеци се опитват да обкръжат Авдеевка, където украинските войници са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраофанзива, посочва АФП. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е за капитулация.
235
0
 
8
 
! Отговори
Ама невъзможно е преди 3 месеца
Хора, евроатлантици, братя, разберете че това е невъзможно! Това са инсинуации на врага. Русия е пред крах и отстъпва. Бягат към Москва!
234
2
 
15
 
! Отговори
344 преди 3 месеца
Украйна трябва да е гробницата на доктрината на НАТО,както "Дранг нахт остен" за Изтока!И веднъж завинаги да не смеят и да помислят повече за изтока като тяхна военна цел!Така и ще бъде-това ще е новият им Виетнам и Афганистан!
233
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борелчо и онзи нашия убавец още ли се крият по мазетата в Киев?
232
4
 
13
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Мераклиите да умиргат за Зеля и Бай Дън май са на привършване, а? Е, няма изненада. То това са и целите на СВО - денацификация, демилитаризация. Само едно ме притеснява малко - демилитаризацията се случи не само по отношение на Украйна, а на почти цялото НАТО /без Турция/.
231
0
 
0
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Хубавелка пое "дежурството" на Мара-"военния кореспонент" и военен дописник на Фактите ! "Фактите" не търпят празно в "новините" за СВО-то!
230
5
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
Дадохме малко $$$$$ на копейките от Възраждане в СОС и групата им се разпадна:):):)Преди няколко години и на Волен баш Русофила тага му го монтирахме и остана без партия:):):):)
229
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест положението за хохлите скоро ще бъде,бегааай
228
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СЛАВА НА РОССИЯ!ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!.
227
6
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
"трите дни са от интервю на ген. Марк Мили" -- Тоест всичко върви по план? Планът на кремълският гросмайстор беше да превземат Авдиивка 2 години (and counting)? :)
226
9
 
19
 
! Отговори
Пешо Z преди 3 месеца
За три години,Зеленски успя да разтури Украйна.Евала държавник.
225
8
 
10
 
! Отговори
До Германец преди 3 месеца
ей, пудел малък, трите дни са от интервю на ген. Марк Мили, началник на генщаба на армията на САЩ. отивай в Авдеевка, като са толкова слаби руснаците, само да не станеш като Светльо ли беше, дето не могат да му зимъкнат останките от сивата зона вече 3 седмици.
224
15
 
12
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
От "три дни до Киев" стигнахме до "три години до Авдиивка". Но на задунайските чебурашки и това им стига за спонтанна eякулaция в гащите.
223
2
 
14
 
! Отговори
шокиращо преди 3 месеца
"след неуспеха на украинската лятна контраофанзива"??? как сте допуснали такова нещо да се публикува? на някои ваши коментатори лабилната психика може да не издържи, веднага да се редактира и да се извините с големи букви, че иначе ще ви качат на Миротворец...
222
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Жалко, че натовците избягаха преди месеци. Но пък е хубаво, че обучените от НАТО урки няма да бъдат взимани в плен.
221
6
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Щом руснаците без бронирана техника мачкат украинците с най-модерното Евро-американско оръжие...... СМЯТАЙЙЙЙЙ
220
13
 
9
 
! Отговори
УМИРА ОТ СТРАХ.. преди 3 месеца
ПУТИН УМИРА ОТ СТРАХ, ЧЕ РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ СКОРО ЩЕ СКОЧАТ СРЕЩУ НЕГО И СЕ МЪЧИ ДА ПОСТИГНЕ НЯКАКЪВ НАПРЕДЪК ОТ ВЕЧЕ 2 ГОДИШНИЯ БАТАК В КОЙТО Е ЗАТЪНАЛ.... ВЧЕРА ЗАБРАНИЛ ОЩЕ НА ЕДИН КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.... СТРАХ, СТРАХ ....
219
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 235Нуждаеш се от билет за урколандия
218
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямаше ли леопарди, джавелини и две заплати от Киро някъде в Украйна, които да свършат работа?
217
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въобще не подкрепям Путин и войната. Но не трябваше ли ракетите да са свършили? Не трябваше ли да му липсват боеприпаси и жива сила? Да разбирам ли, че сте ни лъгали?

Спонсорирани публикации