ЕНП даде благословия: ГЕРБ и Патриотите да си се взимат

Каракачанов, Симеонов и Сидеров искат между 4 и 7 министерства
31 мар 2017 10:37,
290
ЕНП даде благословия: ГЕРБ и Патриотите да си се взимат
Снимка: архив Булфото

Лидерите на европейската десницата са дали зелена светлина на Бойко Борисов да направи правителство с "Обединените патриоти". Това е станало по време на конгреса на Европейската народна партия в Малта, в който Бойко Борисов участва веднага след изборната победа в неделя.

От ЕНП нямат никакви възражения за коалиция с патриотите, обясниха източници от партията на Борисов, цитирани от "24 часа".

При формирането на кабинета "Борисов" 2 европейската десница имаше сериозни резерви към включването на Патриотичния фронт в управлението. Това бе една от причините хората на Карачанов и Валери Симеонов да не влязат в правителството с министри, а само да подкрепят мнозинството в парламента.

Още по темата

Сега в ГЕРБ имало притеснения, че заради безпокойствието от надигащата се популистка и националистическа вълна в цяла Европа, европейските партньори на Борисов може да се противопоставят на съюза. От ЕНП обаче не възразили на управленска формула с "Обединени патриоти".

Преговорите за новия кабинет между ГЕРБ и Патриотите вече са започнали неофициално, твърдят от двете формации. Очаква се разговорите да продължат днес с Борисов, който снощи се завърна от Малта. Той вероятно няма да се бави със съставянето на кабинета, защото евродесните поискали да има бързо стабилно правителство.

Патриотите също трябва да се съберат днес, за да подготвят офертата си към ГЕРБ. Очаква се те да поискат между 4 и 7 министерства, за да влязат в "Борисов 3".

Сред набелязаните от патриотите министерства са това на отбраната - за лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, на енергетиката - за председателя на НФСБ Валери Симеонов, на икономиката, екологията, туризма, културата и земеделието.

Очаква се преговорите д абъдат затруднени от искането на Симеонов – Борисов да не е премиерът. От ГЕРБ са категорични, че само лидерът им може да е министър-председател.

Те не отстъпват и ресорите здравеопазване и образование, за които още в предизборната кампания обявиха, че вече няма да ги дадат на партньори.

Желаните от патриотите енергетика и екология също са приоритетни ресори за ГЕРБ и намерението засега е министърки там да останат Теменужка Петкова и Ивелина Василева.

Основната кандидатура за министър на здравеопазването е тази на Даниела Дариткова, която два мандата беше шеф на здравната комисия в парламента. Не се изключва и вариантът Десислава Атанасова отново да се върне начело на здравето, за да освободи място в парламента на втория в разградската листа Гюнай Хюсмен, който помогнал много за пробива на ГЕРБ в района.

За образователен министър се обсъжда името на Милена Дамянова. Тя бе за кратко просветен министър в първия кабинет на Борисов, зам.-министър, а също и шеф на просветната комисия в парламента.

Сигурни министри остават финансовият Владислав Горанов, регионалната Лиляна Павлова, вероятно и транспортният Ивайло Московски. Томислав Дончев остава отговорник за еврофондовете, имало вариант да поеме и Външно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
2
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
А хубавеца Борисов е "хванат" от ЦРУ с миналото си в СИК-КАК МИСЛИТЕ ЗАЩО ГО ХАРЕСВАТ ТОЛКОВА??А КРИВНЕ -ЩЕ МУ РЕЗНАТ ТОПКИТЕ!
206
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите ни са си агенти на ДС
205
1
 
11
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
"От ЕНП нямат никакви възражения за коалиция с патриотите, обясни Борисов, цитиран от "24 часа" Гербери - комунисти, слушкайте щото иначе няма да папкате. Целувайте задниците на ЕНП, долни *** и продажници.
204
9
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
НИНА, Швейцария никога не е била под съветска власт, социализъм и експерименти 45+ години:също Великобритания и др. страни от "лощия запад".Дори Португалия е по-добре, въпреки че не е Германия.... не се правете, че не знаете "ЗАЩО".България трябва да е в съюз с напреднали страни, а не с Русия( ядохме попарата, а сега Путин вижда, че хората искат ПРОГРЕС, а не военни участия).
203
2
 
13
 
! Отговори
nina преди 7 години
Значи, Бойко Борисов получи благословията на ЕНП. А когато Турция и Русия изкажат някакво мнение-те се месят във вътрешните работи на България.Това, което не разбирам е защо тези, които се кланят на запад са добри, а онези-на изток, са лоши. И едните, и другите - мислят ли за България? Една малка Швейцария винаги е била независима, а България въпреки, че се намира на стратегическо /географски/ място-само кърши снага насам-натам!
202
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nai dobre e pak novi isbori Bg e bogata saschto ne gerb kasa 1500 minim.saplata 350 minim pensia 4akame boiko i drugarite mu ot gerb goranov naive4e i bogatata pavlova da sapalni dupkite s asvalt tja e daschna jena
201
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов и новата *** Патриотите
200
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз гласувах за ГЕРБ по една напълно лична причина. Имам вила на Балкана до Търново а живея във Варна. ББ обеща да направи Хемус. Ако си изпълни обещанието ще ходя до вилата си за по-малко от 2 часа. И хич не ме интересува крадял ли бил или не. Да не краде от мене! А вие за какво гласувахте за БСП - да ви дадат 20 лева за Коледа?. Аз допълнителни 20 лева лесно ще изкарам ама магистрала не мога да си направя. Най-адекватно е да се гласува за личния интерес а не защото мразиш или обичаш някого.
199
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И такаа, горната новина е фалшива и ЕНП продължават да са против коалиция с патриотите. Дори са нарекли Каракачанов Българския Льо Пен. Пировата победа на Бойко е факт. Очакваме продължението и неговата скорошна развръзка. Във всички случай, няма да скучаем.
198
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2020 година има да се разпределят 37 милиарда. Ти с кой акъл мислиш, че ГЕРБ ще изпуснат това да стане и ще нацупят да предоставят това на някой друг да го прави?Правителство Борисов 3 е вече бетон.
197
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагаме да участвате в подкрепата на експертно европейско правителство, без участието на тикви, ксенофоби, комунисти или ДС агенти. Така или иначе, герб вече три пъти доказва, че не може да управлява страната без пътни фондове два провалени мандата и една провалена кандидатура за президент. Нямате кадри. Имате само калинки. И тиквен мерак. Голям мерак. За съдебна реформа забравяме, защото ще трябва да я прави мутрата от СИК и неговия приятел Цацаров.
196
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стискам палци да съставят правителство, голям *** ще падне. Бивш член на БКП обединен с бивш агент на шесто управление на ДС и с изчаткал русофил дето реве за референдум за излизане от НАТО. Всичко това защото електората искал да го спасяват от комунистите, БВАХАХАХХАХА.
195
2
 
13
 
! Отговори
в кварталната кръчма преди 7 години
Довечера, в кварталната кръчма, Валери Симеонов ще изнесе лекция на тема: "Как да биете българо-турските бабички по границите?" За всички от герб вход свободен.
194
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добрият вариант е ГЕРБ с Марешки - 107 депутата. За останалите 13 - кокошка все може да долети отнякъде. Малко трудно, но не е невъзможно да се купят 7-8 патриота, 5-6 от ДПС, та дори 1-2 от БКП.
193
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Необходимо е свикване на ВНС, със следните задачи:1) ВНС премахва безконтролната власт на главния прокурор 2) ВНС въвежда механизми, които позволяват отстраняването на корумпирани прокурори, съдии и следователи 3) ВНС премахва всички имунитети, в т.ч. на депутати, съдии, прокурори, президент 4) ВНС намалява броя на депутатите до 100 5) ВНС се заличава като институция Всичко друго е продължаване на лапкането и папкането!
192
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малееее ,бялата златка ,мустакатата,златка и дебелата златка "преговарят" с бай Х
191
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега, Боко пак ще рита топката- идва пролет , Лилето ще строи магистралите- и ще ни обяснява как добре работи със сидеровчето и кара - доносника, Горанов- ще трупа в банковата си сметка - и вече ще пие тайно кафе с пеевски, дончев ще ломоти нещо за Евро срещата , калинките на Боко- също ., Цв.- ще си отдъхне..Все още ще може да будалка из страната , Нинова- ще дърпа към кремъл , АЕЦ-и и ТКЗС-етата, а нормалните ......... ?? - ще си пишем с МЪКА
190
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обеднелите руски патриоти + ПОДАРЯВАЩИЯ КУЧЕНЦА НА ПУТИН....Пълна трагедия....
189
0
 
7
 
! Отговори
тато преди 7 години
До Анонимен Ти луд ли си, това беше само за заблуда,като вдигнат газа с 30% ще осетиш суровата истина.
188
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветан Цветанов към Бойко Борисов :-Шефе имам една добра и една лоша новина с коя да започна ?-Ами давай първо добрата, че отивам да поритам мачле в Бистрица и да не ми разваляш настроението.-Добрата новина е че отново спечелихме изборите.-Браво, Цецо знаех си че си добър. А лошата ?-Лошата е, че пак никой не е гласувал за нас.

Спонсорирани публикации