Социолози: Марешки ще е изненадата на тези избори!

Той ще обере наказателния вот, сочат проучванията на агенция ЕСТАТ ООД
14 окт 2016 11:00, Екип на Dnes.bg
36
Социолози: Марешки ще е изненадата на тези избори!
Снимка: ЕСТАТ ООД

По данни на социологическо проучване на ЕСТАТ ООД за обществено-политическите нагласи сред българските избиратели преди предстоящия президентски вот - кандидатът на партия ГЕРБ Цецка Цачева събира одобрението на 20,9% от посочилите, че ще гласуват.

Втори е кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 15,5 процента. Изненадващо с почти същия резултат се откроява независимият кандидат Веселин Марешки, за когото одобрение са дали 15,2 на сто от участниците в изследването.

Издигнатият от инициативен комитет и определящ се като несистемен играч срещу статуквото изпреварва Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин, които завършват челната петица на кандидатите за президент.

На фона на тези резултати прави впечатление високият процент на хората, които заявяват, че още не са решили за кого ще гласуват – 13% от анкетираните. 8 процента са категорични, че няма да подадат своя глас, а почти още толкова не могат да преценят.

На въпрос: "За кого ще гласувате, ако искате да протестирате срещу политическата система?", най-много гласове в анкетата събира кандидатурата на Веселин Марешки – 19 на сто.  Следва кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 11 на сто от гласовете на анкетираните.

---------------

Изследването на на ЕСТАТ ООД  е проведено в периода 5-10 октомври 2016 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Не те разбрах.Сигурно имаш предвид някаква случка, която не ми е известна.
10
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешики наистина е наказателен вот - поиска референдум, намили горивата, намали лекарствата удари монопола на Лукойол. Това никога няма да му бъде простено. ако толкова ви отвращават политиците - БСП, Герб, РБ, ПФ - гласувайте за Марешки, той е аналог на Тръмп - едър бизнесмен, който е независим.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Логично еДа яко настъпи и ловеца на архари - трудно ще заработи втори спа център
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5-6 процента събира Калфин, окооб 3-4 проценат Трайков..2 процента - Дончева. Митьо пищова взима близо 2 процента, повече дори и от Орешарски.
7
3
 
28
 
! Отговори
Логично е преди 7 години
Марешки настъпа монополите, това не могат да му простят. Не знам дали няма да предприемат и по-брутални действия срещу него. Накърниш ли печалбата на олигарсите, те освирепяват!Не знам дали са му били заети руски капитали. Но той продава лекарствата и горивата на по-ниски цени. Може да е само със стотинки по-евтино, но и жълтите стотинки са от значение за мизерстващите пенсионери, които са най-многобройните потребители на лекарства. За горивата пък да не говорим, цените им засягат всички нас.
6
3
 
4
 
! Отговори
Естат преди 7 години
Цачева 20 Радев 15. същите резултати даде и Екзакта, а дори както и маркет линкс. Каракачаново варира 10-11. медиана - 25 за Цачева - 18 за генерала. и 10 за каракачанов.
5
1
 
14
 
! Отговори
Не е вярно преди 7 години
Борисов от самото начало беше казал че исак кандидатът му да спечели на първи тур, втория не го интересувау, защото там вече не се мери само подкрепата на твърдите ядра. Като го питаха каков значи "да спечели" - той каза да бъде първи на първия тур.сега всички социолози ни пробутвата идеята, че цачева води с 5 процента, явно бюлетините са напечатани вече.
4
16
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Маришки е поредната червена мутра,работеща за "Партията".
3
3
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Борисов се отметна от първоначалното си обещание че ще подаде оставка ако президента не е от ГЕРБ .Сега го промени че подава оставка ако Цецка не спечели на Първи тур.Е Цецка ще спечели на първи тур но ще бъде разбита на втори тур защото ще се обединят всички срещу ГЕРБ.Борисов няма да подаде оставка но и президента няма да е негов!!
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха. Тетка ви Цачева е лидер. Да се смея ли, да плача ли...
1
17
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
И Марешки ли си купи социологическо проучване? Явно в почивния месец на парламента е нова мода за наша сметка. Бях забравила дори, че се е кандидатирал...