Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ

Той отцепи вот от АБВ и Атака. Тя даде на Марешки и Каракачанов
7 ное 2016 15:30,
153
Данните: Радев мобилизира БСП, Цачева раздели ГЕРБ
Снимка: Reuters

Румен Радев е мобилизирал гласовете на 80% от електората на БСП, а Цецка Цачева е успяла да убеди едва половината от избирателите на ГЕРБ да гласуват за нея.

Това показват подборните данни от гласуването вчера, обявени от Gallup International, с които работи Investor Media Group.

Още по темата

Според резултатите да гласуват са излезли около 1,2 млн. от привържениците на ГЕРБ. От тях вот за Цецка Цачева са дали малко над половината – 54%. По около една десета от гласовете на ГЕРБ са отишли за Радев, Марешки и Каракачанов. Избиратели на ГЕРБ са гласували и за Трайчо Трайков – 4,6%, за Ивайло Калфин – 2,6%, за Татяна Дончева – 1,3%.

Цачева е привлякла незначителен вот от други политически партии. Най-много, 8,5% от гласувалите за ДПС на предишните парламентарни избори. Вероятно това са гласовете на ДОСТ, които обявиха подкрепата си за нея преди първия тур.

От привържениците на БСП, близо 80 на сто са гласували за Радев.По около 3-4% от социалистите са гласували за Цачева, Каракачанов и Марешки.

Радев обаче получава подкрепа и от много други политически партии. За него са гласували една трета от гласоподавателите на АБВ. 35 на сто от гласувалите за ББЦ също са пуснали бюлетина за него. 10% от Патриотите и 13% от гласувалите за "Атака" на предишните избори също са дали вота си за Радев.

Ивайло Калфин е получил едва половината от гласовете на хората, гласували за АБВ на изборите за парламент през 2014 година. От БСП той е получил едва 3 на сто. Татяна Дончева е взела гласовете само на 1,1% от избирателите на БСП и 2,7% от тези на АБВ.

Пламен Орешарски е получил 56% от гласовете на хората, гласували за ДПС на изборите през 2014 година. За него са гласували и 1,6% от хората, гласували за БСП тогава.

Две трети от електората на "Атака", излязъл да гласува на тези избори, е подкрепил Каракачанов. По-малка част от атакистите са отишли при Марешки и Радев. Три четвърти от патриотите, са подкрепили Каракачанов.

Около една трета от вота за Марешки също идва от гласували на предишните избори за ГЕРБ, а чувствителен е делът на негласувалите на парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
23
 
! Отговори
Марешки малкия ГЕРБ преди 7 години
Гласувайте за Манушката, Да де за Цецито! Казвам ви го с половин уста, щото много не върви, хем да съм борец против статуквото, хем да агитирам за него! Ние с Боко сме се разбрали!Аз съм против монополите, но само ако са монополи на БСП! Самия аз съм монополист в лекарственото разпространение, но това не го гледайте, защото имам 3 бензиностанции и давам на хората евтин бензинчек!
9
0
 
21
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 7 години
Абе и Цеца стаеаше ако не и миришеше така оная работа. Преди дам бил с мея в комисия и повърнах
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ПРЕДЛОЖИ ЦАЧЕВА ?!
7
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква стана тя,най голямата политическа сила се казва Слави Трифонов,над три милона са гласували за референдума,скоро ще имаме нов проект защото Слави държи гласовете на българите зад граница и младите във България
6
35
 
7
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
На нас от ГЕРБ предатели не ни трябват. Затова е добре да се отсее стабилното ядро на партията ни, което да е стабилно и да знаем че като се каже ще гласуват винаги и няма да питат. Затова и г-жа Цецка Цачева е идеалният кандидат за отсяването на зърното от плявата, на твърдия и верен електорат от хората които само чакат да предадат гербистката идея.Успех на балотажа, да спечелим с много.
5
1
 
37
 
! Отговори
Предатели преди 7 години
Постановление 208 от 12 август! После се чудете, защо българите не ви гласуват? Просто не искат да ги затриете!
4
3
 
34
 
! Отговори
КЛОУНАДА преди 7 години
ГЕРБ не е разделен, защото ГЕРБ има огромен плаващ електорат! Една част от него сега е при тяхната патерица клоун - Марешки! Човекът, който се изживява като някакъв Робин Худ срещу монополите, не пропуска да постави снимки на Радев, но някак си, услужливо забравя тези на Цачева! Снощи с половин уста, направи агитация за Манушев, разбирайте Цачева. Елементарност и подигравка с електората, сякаш говореше Пищова! Герой бил, с евтини лекарства. Това му е бизнеса и в Била е евтино! Била са герои!
3
48
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Кремъл отвориха шампанското.Започваме строежа на космодрум другари,след Белене ще строим коисмодрум,ще сключим договори за милиарди а Русия ще се ангажира да ни изработи космическа совалка ,да живее дружбата,ние сме братя ,ние сме славяни.Общо взето това ва чака,а българите зад граница никога няма да се върнат в руската ***,никой не ще и да си помисли повярвайте ми.По добре да чистим *** и да мием чинии пред угрозата да теглим робия във руския ***
2
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според резултатите да гласуват са излезли около 1,2 млн. от привържениците на ГЕРБ. От тях вот за Цецка Цачева са дали малко над половината 54%ПО скоро толкова от превържениците на ГЕРБ са останали, неможеш да мобилизираш нещо което ВЕЧЕ ГО НЯМА!!!
1
1
 
24
 
! Отговори
просто и ясно преди 7 години
Заглавието и подзаглавието просто изчерпват темата !!!