Проф. Константинов: Гласовете от чужбина няма да обърнат вота

Референдумът няма да има задължителна сила, допълни той
7 ное 2016 11:52, Анисия Иванова
30
Проф. Константинов: Гласовете от чужбина няма да обърнат вота
Снимка: Bulgaria On Air

Безпрецедентно висока избирателна активност, неочаквани обрати и една несбъднала се оставка. Така на практика може да бъде описан изборният ден. Да очакваме ли още промени след преброяването на бюлетините и изненадаха ли ни резултатите като цяло?

Според проф. Михаил Константинов високата избирателна активност (над 50%) вероятно се дължи на задължителното гласуване.

"Мисля, че по странен начин американските избори повишиха интереса на българите към българските", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

"Гласовете от чужбина не могат да обърнат вота. Но гласуването в чужбина има огромно значение за нашите сънародници там и за връзката ни с родината. Аз съм категорично за това да се гласува все повече в чужбина, защото в крайна сметка тези хора трябва да помнят, че са българи", допълни проф. Константинов.

Що се отнася до това какво пренареждане очаква на балотажа, той каза, че се връщаме отново на делението ляв блок-десен блок. "Около ген. Румен Радев има широк ляв блок и около Цецка Цачева ще се оформи широк десен блок. Това е естествено деление за една европейска демокрация".

"Резултатите в референдума са категорични, но той няма да има задължителна сила, защото няма да има три милиона и половина гласове", заключи проф. Михаил Константинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
38
 
! Отговори
ист преди 7 години
Професоре, не си прав.Някой "българи" не знаят български, не са родени в България и никога няма да се върнат. Защо трябва за определят бъдещето ни, заради партийни върхушки, мястото на които трябва да е в затворите а не в парламента.
8
19
 
9
 
! Отговори
Фишек преди 7 години
Що пишете на посоки ? Тоя човек е един от малкото, къде говори и знае какво казва...
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишкаГ-н Константинов е професор по математика. Вие кой сте?
6
5
 
23
 
! Отговори
АРЕ МАХАЙ СЕ БЕ преди 7 години
все една и съща мутра обяснява, че 2+2 не правило 5. Да ама при ТИКВАТА и ЦЕЦО точно толкова прави, драги ми професоре
5
5
 
26
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЙСКИЯ преди 7 години
сметкаджия докога ще го канят като че ли само той знае аритметиката в територията РБ
4
7
 
40
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Тоя клоун е един от най-големите противници на мажоритарната система. Дай му на него да върти едни тънки сметки, да прехвърля 500 гласа тука, 600 там, да вкарва олиго.френи като бат Сали и всякакви отреп.ки с по 500 гласа в парламента и да обслужва политически поръчки. Мишоо, ти не си математик, ти си един обикновен сервитьор от Златни пясъци.
3
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
затвори си човката плювалник. Дори да не стигнат 100-200 хиляди гласа, референдумът днес беше успешен, гласуваха над 3 милиона души за него, на всеки от въпросите отговориах едно 70 души с ДА, оттук нататък няма как полотиците да не се съобразят с този вот. може д а изменят въпросите но трябва да ги прокарат.
2
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога успя да преброиш гласовете за референдума ,Професоре ?!?
1
10
 
26
 
! Отговори
Мишка преди 7 години
Кой си ти да говориш?